Kultúra
Szabadka: Kossuth Lajos azt üzeni – Szó Kép Hang

Magyarország szabadkai Főkonzulátusának szervezésében 2019. június 14-én, pénteken 18 órai kezdettel mutatják be a Kossuth Lajos azt üzeni – Szó Kép Hang című előadást a szabadkai Kosztolányi Színházban.

Az est folyamán a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete Az ének megmarad címmel mutatja be műsorát, amelyben fellépnek Fehér Farkas Hajnalka, Kormos Irén és Hajvert Ákos versmondók, valamint Török Noémi népdalénekes és Szakács Tamás néptáncos.

Az előadás a magyar irodalom és néphagyomány remekein keresztül mutatja be a 100 évvel ezelőtti Magyarországot Babits Mihály, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Ratkó József, Dsida Jenő és Reményik Sándor verseivel.

A nagybecskereki Madách Amatőr Színház Illyés Gyula Fáklyaláng című darabjából mutat be részletet, amely a szabadságharc végnapjaival foglalkozik.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Kamara Táncegyüttese pedig előadja Tánc – Történet című műsorát.

Ez a harmadik alkalom, hogy Magyarország szabadkai Főkonzulátusa is teret és színpadot biztosít a vajdasági magyar amatőr színjátszásnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A csárdás, a verbunk tánc, a magyar népi vonós zenekari formáció, a tojásírás hagyománya, a nagykunsági gyapjúhímzés élő gyakorlata került be idén a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe, a jó megőrzési gyakorlatok regisztere a Népművészeti Egyesületek Szövetsége tevékenységében zajló népi kézműves...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 12:06 ]
A verbászi születésű Ivan Medešinek ítélték oda hat prózából álló Jedenie című kötetéért a legrangosabb szlovák irodalmi elismerésnek számító Anasoft litera díjat. A 14. évfolyamában járó irodalmi elismerést évente ítélik oda a legjobb prózai művek alkotóinak. Különlegességét az adja, hogy az előző...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 5:47 ]
Nemzetközi Emmy-díjra jelölték Gera Marina magyar színésznőt az Örök tél című film főszerepéért. Bergendy Péter Trezor című filmje a legjobb tévéfilm / minisorozat kategóriájában kapott jelölést - közölte a Szupermodern Filmstúdió az MTI-vel csütörtökön. A közlemény szerint a Nemzetközi Emmy-díj...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 15:56 ]
Beolvasás folyamatban