Kultúra
Szabadka: Kossuth Lajos azt üzeni – Szó Kép Hang

Magyarország szabadkai Főkonzulátusának szervezésében 2019. június 14-én, pénteken 18 órai kezdettel mutatják be a Kossuth Lajos azt üzeni – Szó Kép Hang című előadást a szabadkai Kosztolányi Színházban.

Az est folyamán a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete Az ének megmarad címmel mutatja be műsorát, amelyben fellépnek Fehér Farkas Hajnalka, Kormos Irén és Hajvert Ákos versmondók, valamint Török Noémi népdalénekes és Szakács Tamás néptáncos.

Az előadás a magyar irodalom és néphagyomány remekein keresztül mutatja be a 100 évvel ezelőtti Magyarországot Babits Mihály, Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor, Ratkó József, Dsida Jenő és Reményik Sándor verseivel.

A nagybecskereki Madách Amatőr Színház Illyés Gyula Fáklyaláng című darabjából mutat be részletet, amely a szabadságharc végnapjaival foglalkozik.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Kamara Táncegyüttese pedig előadja Tánc – Történet című műsorát.

Ez a harmadik alkalom, hogy Magyarország szabadkai Főkonzulátusa is teret és színpadot biztosít a vajdasági magyar amatőr színjátszásnak.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tavaly nagykorú lett Dombos Fest július 11-étől várja az igényes szórakozásra vágyókat, akik idén is elvarázsolódásra számíthatnak a löszfal tövében. Mint tudjuk 18 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Festet, amely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb...
2019. JÚNIUS 25.
[ 9:01 ]
Arany János magyar költő munkásságát bemutató komparatív, kétnyelvű kiállítást nyitják meg június 26-án, szerdán, 19 órakor Topolya Község Múzeumában. Kurátor: Vastag Gazsó Hargita muzeológus. A tárlat részét képezi a Petőfi Irodalmi Múzeum „Jártam a jelenben, éltem a jövőben”...
2019. JÚNIUS 24.
[ 14:38 ]
Holnap kezdődik a nyolcadik Belgrádi Európai Irodalmi Fesztivál a Belgrádi Ifjúsági Otthonban, írja a Tanjug. A június 28-ig tartó rendezvény keretében felolvasások, kritikai beszélgetések, kiállítások és filmvetítések lesznek. A fesztivált a színvonalas irodalom hetének szánják, valamint olyan eseménynek, amely...
2019. JÚNIUS 24.
[ 11:59 ]
Beolvasás folyamatban