Kultúra
Tíz éves fennállását ünnepli a Híd Kör

A Híd Kör irodalmi csoportosulás idén ünnepli 10. születésnapját. Ennek apropóján egy tíz évvel ezelőtti bemutatkozást megidézve, most egy teljes napi programot szervez Kishegyesen, a Dombos Remixen július 13-án, szombaton.

A Híd hagyományossá vált Fiatal alkotók számát idén Celler Kiss Tamás és Fehér Miklós szerkesztették. A júniusi számot 16 órától a szerzők jelenlétében mutatják be.

Ezt követően 17 órától a Híd Kör tagjai felidézik a kezdeteket, valamint az indulás viszonylatában értékelik az immáron egyesületként működő irodalmi szervezet munkáját, majd a megújulás jegyében bemutatják az új arculatot is.

Az idei év a könyvtermést tekintve igen gazdag, hiszen a Híd Kör hat tagja jelentkezett új kiadvánnyal a 90. Ünnepi Könyvhétre, melyeket a Dombos Remixen is bemutatnak 18 órától.

A könyvbemutatók után, 19 órakor ifj. Rácz József nyitja meg az idén negyedik alkalommal megrendezett Dombos Visual képzőművészeti alkotótábor kiállítását.

Végül pedig Változó irodalmi terek a Vajdaságban címmel egy kerekasztal-beszélgetést tartanak, amelynek célja, hogy valós és előrevivő párbeszédet alakítson ki a vajdasági irodalom képviselői, alakítói között.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idén már biztosan nem lesz Exit - illusztráció
2020. JÚLIUS 14.
[ 9:00 ]
Múltébresztők címmel adott ki képregényt a Mátyás-templom gondnoksága a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templom történetéről. A templom gondnokságának tájékoztatása szerint a kiadvánnyal az a céljuk, hogy megszólítsák a többnyire osztálykirándulás vagy templomi kirándulás...
2020. JÚLIUS 11.
[ 15:29 ]
A Led Zeppelin gitárosával, Jimmy Page-dzsel közösen felvett és csaknem 50 éve kiadatlan Scarlet című dal is szerepel a Rolling Stones idén ősszel megjelenő díszdobozos kiadványában. A feltehetőleg Page lányának nevét viselő Scarletet 1974 októberében vették fel - írja a The Guardian című brit lap internetes...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:47 ]
Alig fél évvel az után, hogy bejelentették, az ötödik évaddal zárul A korona című tévésorozat, a Netflix közölte, hogy mégis elkészül a hatodik évad a brit királyi család életéről. A Variety.com értesülése szerint a hatodik évad a 2000-es évek elején játszódik majd. A Netflix csütörtökön Twitter-üzenetben...
2020. JÚLIUS 9.
[ 21:57 ]
Beolvasás folyamatban