Kultúra
Tíz éves fennállását ünnepli a Híd Kör

A Híd Kör irodalmi csoportosulás idén ünnepli 10. születésnapját. Ennek apropóján egy tíz évvel ezelőtti bemutatkozást megidézve, most egy teljes napi programot szervez Kishegyesen, a Dombos Remixen július 13-án, szombaton.

A Híd hagyományossá vált Fiatal alkotók számát idén Celler Kiss Tamás és Fehér Miklós szerkesztették. A júniusi számot 16 órától a szerzők jelenlétében mutatják be.

Ezt követően 17 órától a Híd Kör tagjai felidézik a kezdeteket, valamint az indulás viszonylatában értékelik az immáron egyesületként működő irodalmi szervezet munkáját, majd a megújulás jegyében bemutatják az új arculatot is.

Az idei év a könyvtermést tekintve igen gazdag, hiszen a Híd Kör hat tagja jelentkezett új kiadvánnyal a 90. Ünnepi Könyvhétre, melyeket a Dombos Remixen is bemutatnak 18 órától.

A könyvbemutatók után, 19 órakor ifj. Rácz József nyitja meg az idén negyedik alkalommal megrendezett Dombos Visual képzőművészeti alkotótábor kiállítását.

Végül pedig Változó irodalmi terek a Vajdaságban címmel egy kerekasztal-beszélgetést tartanak, amelynek célja, hogy valós és előrevivő párbeszédet alakítson ki a vajdasági irodalom képviselői, alakítói között.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Heller Ágnes - illusztráció
2019. JÚLIUS 19.
[ 21:09 ]
Új lemezt készített Iggy Pop - illusztráció
2019. JÚLIUS 18.
[ 22:37 ]
Magyar dokumentumfilm, rövidfilm és diákfilm is versenybe száll a 25. szarajevói filmfesztivál fődíjáért, Szarajevó szívéért. A rendezvény honlapján olvasható program szerint 9 játékfilm, 16 dokumentumfilm, 14 rövidfilm és 14 diákfilm indul a Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb fesztiváljának különböző...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:59 ]
A Tanyaszínház idei produkcióját a kavillói ősbemutató előtt szerdán este Kishegyesen láthatta először a nagyközönség. A már címében is rejtélyes darabot Lénárd Róbert írta, Puskás Zoltán rendezte. A kishegyesi előadás a Hegyalja utcában, a nemrég befejeződött Dombos Fest helyszínén sokakat vonzott. Sokan meg...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:31 ]
Európa számos országából több mint 130 filmet láthat a fesztivál közönsége 15 kategóriában július 20. és 26. között. A filmek többségének Palicson lesz a szerbiai, illetve régióbeli premierje, ígérik a XXVI. Európai Filmek Palicsi Fesztiváljának szervezői. A vetítések idén is több helyszínen folynak majd: a palicsi...
2019. JÚLIUS 18.
[ 12:17 ]
Beolvasás folyamatban