Kultúra
Tíz éves fennállását ünnepli a Híd Kör

A Híd Kör irodalmi csoportosulás idén ünnepli 10. születésnapját. Ennek apropóján egy tíz évvel ezelőtti bemutatkozást megidézve, most egy teljes napi programot szervez Kishegyesen, a Dombos Remixen július 13-án, szombaton.

A Híd hagyományossá vált Fiatal alkotók számát idén Celler Kiss Tamás és Fehér Miklós szerkesztették. A júniusi számot 16 órától a szerzők jelenlétében mutatják be.

Ezt követően 17 órától a Híd Kör tagjai felidézik a kezdeteket, valamint az indulás viszonylatában értékelik az immáron egyesületként működő irodalmi szervezet munkáját, majd a megújulás jegyében bemutatják az új arculatot is.

Az idei év a könyvtermést tekintve igen gazdag, hiszen a Híd Kör hat tagja jelentkezett új kiadvánnyal a 90. Ünnepi Könyvhétre, melyeket a Dombos Remixen is bemutatnak 18 órától.

A könyvbemutatók után, 19 órakor ifj. Rácz József nyitja meg az idén negyedik alkalommal megrendezett Dombos Visual képzőművészeti alkotótábor kiállítását.

Végül pedig Változó irodalmi terek a Vajdaságban címmel egy kerekasztal-beszélgetést tartanak, amelynek célja, hogy valós és előrevivő párbeszédet alakítson ki a vajdasági irodalom képviselői, alakítói között.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Sára Sándor, a nemzet művésze - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 22.
[ 15:17 ]
A Berlini Művészeti Akadémia (AdK) gyászolja egykori elnökét, Konrád Györgyöt - közölte pénteken a német főváros nemzetközi művészeti szervezete. Kiemelték, hogy a hosszan tartó, súlyos betegség után szeptember 13-án budapesti otthonában elhunyt Kossuth- és Herder-díjas író, esszéista és szociológus a...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 22:44 ]
Negyvenhárom év után tér vissza szülővárosába, Belgrádba Marina Abramović performanszművész, akinek szombaton nyílik kiállítása a szerb fővárosban. A New Yorkban élő világhírű képzőművész Tisztító című kiállítását a Kortárs Művészeti Múzeumban láthatja a közönség, Marina Abramović pedig a jövő...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 18:44 ]
Szeptember 22. és 27. között tartják meg Szabadkán a XXVI. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált a Szabadegyetem szervezésében. A régió egyik legjelentősebb ilyen jellegű rendezvénye a bábszínházi produkciókra fókuszál, de teret ad más jellegű előadásoknak is. A szervezők korábban már azt is közölték, hogy a...
2019. SZEPTEMBER 20.
[ 16:49 ]
Beolvasás folyamatban