Kultúra
Színes kavalkád az óbecsei folklórfesztiválon

Lezajlott a négynaposra tervezett óbecsei nemzetközi folklórfesztivál első napja. A város főtere egy órával a kezdés előtt már megtelt érdeklődőkkel.

A résztvevők a Közgazdasági-kereskedelmi Középiskola előtt gyülekeztek. Ruháik tarkasága és a zászló, amelyet a csoportok maguk előtt vittek, jelezte a 13 ország valamelyikéhez való tartozást. Lassú sétájuk közben a községháza előtt megálltak, hazájuk táncából adtak ízelítőt, majd folytatták a sétát, s visszakanyarodtak indulási pontjukhoz. A közönség egy része már elfoglalta a kikészített székeket, mások állva várták a kezdést.

A rendezvényt Dragan Tošić polgármester nyitotta meg, a megnyitót a Đido Művelődési Egyesület tánca követte. Majd bemutatkozott a magyarországi, a spanyolországi, mexikói, koszovói, bulgáriai, egyiptomi és grúziai csapat, hatalmas tapsra serkentve a megjelenteket.

A rendezvény késő estig tartott. Az előrejelzések ellenére nem volt eső.

Ma következik a fesztivál második napja, amikor az érdeklődőket a házigazda énekes csoportja, valamint a koszovói Pasjanka, a romániai, az óbecsei Petőfi Sándor MKK, Macedónia, Franciaország, Oroszország és Bosznia-Hercegovina tánccsoportjai fogják bevezetni nemzeti táncuk világába.

A program 19 órakor a résztvevők felvonulásával kezdődik, ismét a központban tartják. Ha az eső nem áll el, akkor a színházteremben.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Véget ért az idei Szép szó tábor - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 16:56 ]
Nemzeti ünnepünk alkalmából Bánffy Miklós-díjban részesült Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója. A díjat a kultúra és a közművelődés érdekében hosszabb időn át, kiemelkedő munkát végző személyek kaphatják meg. Az elismerést pénteken este a Pesti Vigadóban adták át a díjazottnak. Wischer...
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 15:44 ]
Los Angelesben pénteken elhunyt Peter Fonda amerikai filmszínész-rendező - jelentette be a sztár családja pénteken este kiadott közleményében. Fonda 79 esztendős volt. Fonda tüdőrákban szenvedett, és az ennek következtében fellépett komplikációk miatt hunyt el. A hollywoodi filmvilág egyik ismert családjából...
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 6:52 ]
Megkezdődött Oromon a VI. malomfesztivál. A csütörtök este már a koncertek, a bulizás jegyében telt. Közben bemutatják a rendezvényt megelőző alkotótáborokban készült produkciókat. Az egyiket bármikor bárki láthatja. Egy fiatal izraeli művész készítette el lécekből a Malomfesztivál idei jelképét, a kakast, amely a...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 16:15 ]
Beolvasás folyamatban