Kultúra
Színes kavalkád az óbecsei folklórfesztiválon

Lezajlott a négynaposra tervezett óbecsei nemzetközi folklórfesztivál első napja. A város főtere egy órával a kezdés előtt már megtelt érdeklődőkkel.

A résztvevők a Közgazdasági-kereskedelmi Középiskola előtt gyülekeztek. Ruháik tarkasága és a zászló, amelyet a csoportok maguk előtt vittek, jelezte a 13 ország valamelyikéhez való tartozást. Lassú sétájuk közben a községháza előtt megálltak, hazájuk táncából adtak ízelítőt, majd folytatták a sétát, s visszakanyarodtak indulási pontjukhoz. A közönség egy része már elfoglalta a kikészített székeket, mások állva várták a kezdést.

A rendezvényt Dragan Tošić polgármester nyitotta meg, a megnyitót a Đido Művelődési Egyesület tánca követte. Majd bemutatkozott a magyarországi, a spanyolországi, mexikói, koszovói, bulgáriai, egyiptomi és grúziai csapat, hatalmas tapsra serkentve a megjelenteket.

A rendezvény késő estig tartott. Az előrejelzések ellenére nem volt eső.

Ma következik a fesztivál második napja, amikor az érdeklődőket a házigazda énekes csoportja, valamint a koszovói Pasjanka, a romániai, az óbecsei Petőfi Sándor MKK, Macedónia, Franciaország, Oroszország és Bosznia-Hercegovina tánccsoportjai fogják bevezetni nemzeti táncuk világába.

A program 19 órakor a résztvevők felvonulásával kezdődik, ismét a központban tartják. Ha az eső nem áll el, akkor a színházteremben.

Szilágyi Edit
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idén 50 éves Kaláka együttes vajdasági adventi koncertsorozata alatt Hertelendyfalvára is ellátogatott. Az előadást szerda délután 4 órától a Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület székházának nagytermében hallgathatták meg az érdeklődő kicsik és nagyok. A koncert kerettörténete egy betlehemes...
2019. DECEMBER 12.
[ 0:13 ]
A szatmárnémeti Árpád Egyesület, a mikolai Gellért Sándor Általános Iskola és a LiterArt Egyesület 2019. december 6-8. között rendezte meg a Szatmár megyei Mikolában a XXVII. Gellért Sándor vers- és prózamondó verseny Kárpát-medencei döntőjét, ahol tizennyolc versmondót két szöveg alapján értékelt a...
2019. DECEMBER 11.
[ 13:40 ]
A Hagyományok Háza idén is megrendezi Ünnepváró vásárát. A mintegy harminc eseményt felölelő programsorozatban a család minden tagja megtalálhatja a számára értékeset-érdekeset. December 13-án, Luca napján, ünnepi díszbe öltözik a Hagyományok Háza és környéke. Akik még nem vásárolták meg szeretteiknek a...
2019. DECEMBER 11.
[ 12:40 ]
Beolvasás folyamatban