Kultúra
Tóth Péter zongoraművész első vajdasági koncertkörútja

Tóth Péter Junior Prima Díjas zongoraművész első vajdasági turnéja keretében Zomborban, Szabadkán és Újvidéken ad koncertet.

A körút apropója a jövőre 85 éves Megyeri Lajos zeneszerzővel ápolt barátságuk, akinek műveit Tóth Péter a világ számos koncerttermében ismertette már meg a közönséggel. Így mind a zombori, mind a szabadkai, mind pedig az újvidéki koncertjének műsorán is szerepel Megyeri-darab.

Tóth Péter Békéscsabán kezdett el zongorázni, majd a Budapesti Zeneakadémia elvégzését követően az Egyesült Államokban tanult, jelenleg New Jerseyben él, két egyetemen is tanít. A világ számos országában koncertezett, többek között Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában, Costa Ricán, Peruban és Magyarországon. Emellett számos díjat nyert.

Tóth Péter október 13-án 19 óra 30 perctől a zombori Petar Konjović Zeneiskolában, október 14-én 19.30-tól a szabadkai Városháza dísztermében, október 15-én pedig 19 órától az újvidéki Városháza dísztermében ad koncertet. A belépés mindhárom koncertre ingyenes.

A koncert szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Megyeri Lajos Magyar Életfa díjas zeneszerző, zenepedagógus és Rákity Éva.

A koncertkörút a XXVI. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében kerül megszervezésre.

Facebook-profil: https://www.facebook.com/peter.toth.5602728
Facebook-oldal: https://www.facebook.com/PeterTothPianist/
Honlap: http://petertothpianist.com/
E-mail cím: tothpianopeter@gmail.com

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Harag György (1925-1985), a Kolozsvári Állami Magyar Színház egykori főrendezője, az erdélyi, a magyarországi és a román színházművészet és színháztörténet korszakos művésze tiszteletére emlékévet szervez a Magyar Művészeti Akadémia. Az idén induló összművészeti rendezvénysorozaton megidézik a kiváló...
2020. FEBRUÁR 26.
[ 13:50 ]
Requiem Tzimbalomra című verskötetéért Kovács András Ferenc nyerte el idén az Artisjus Irodalmi Nagydíjat, mellette Cselényi Béla, Kováts Judit, Szajbély Mihály és Mártonffy Marcell vehet át elismerést a március 2-i díjátadó ünnepségen - közölte az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület az MTI-vel. Az...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 8:52 ]
Dubravka Đukanović A vajdasági római katolikus templomok architektúrája (1699–1939) című kötete került bemutatásra pénteken, 2020. február 21-én a Verseci Kultúrközpontban. A kötetet Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója méltatta. A kötet szerzőjét, Dubravka Đukanovićot pedig Zoran Đekić...
2020. FEBRUÁR 24.
[ 15:34 ]
Beolvasás folyamatban