Kultúra
Tóth Péter zongoraművész első vajdasági koncertkörútja

Tóth Péter Junior Prima Díjas zongoraművész első vajdasági turnéja keretében Zomborban, Szabadkán és Újvidéken ad koncertet.

A körút apropója a jövőre 85 éves Megyeri Lajos zeneszerzővel ápolt barátságuk, akinek műveit Tóth Péter a világ számos koncerttermében ismertette már meg a közönséggel. Így mind a zombori, mind a szabadkai, mind pedig az újvidéki koncertjének műsorán is szerepel Megyeri-darab.

Tóth Péter Békéscsabán kezdett el zongorázni, majd a Budapesti Zeneakadémia elvégzését követően az Egyesült Államokban tanult, jelenleg New Jerseyben él, két egyetemen is tanít. A világ számos országában koncertezett, többek között Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában, Costa Ricán, Peruban és Magyarországon. Emellett számos díjat nyert.

Tóth Péter október 13-án 19 óra 30 perctől a zombori Petar Konjović Zeneiskolában, október 14-én 19.30-tól a szabadkai Városháza dísztermében, október 15-én pedig 19 órától az újvidéki Városháza dísztermében ad koncertet. A belépés mindhárom koncertre ingyenes.

A koncert szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Megyeri Lajos Magyar Életfa díjas zeneszerző, zenepedagógus és Rákity Éva.

A koncertkörút a XXVI. Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok keretében kerül megszervezésre.

Facebook-profil: https://www.facebook.com/peter.toth.5602728
Facebook-oldal: https://www.facebook.com/PeterTothPianist/
Honlap: http://petertothpianist.com/
E-mail cím: tothpianopeter@gmail.com

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Döntés született a külhoni magyar kultúra támogatására meghirdetett, 2019. évi Irodalmi karaván és Művészeti karaván című meghívásos pályázatokra benyújtott programokról. A célra tízmillió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. A pályázatok fő célja a nemzeti összetartozás tudatának és a határon túli,...
2019. OKTÓBER 17.
[ 10:40 ]
A Vajdasági Vándormozi a 2019/2020-as évadban is filmvetítéseket szervez Vajdaság-szerte. November folyamán Doroszlón, Magyarcsernyén és Magyarkanizsán rajzfilmeket vetítünk a legkisebbeknek, melyek után Torok Orsolya citeratanár tart foglalkozást a közönségnek. A 30 perces foglalkozás ingyenes a Bethlen Gábor Alapkezelő...
2019. OKTÓBER 16.
[ 14:03 ]
Erős és élő közösségeink – egyáltalán a lehetőségek és feltételek – megteremtésében, a közösségek megtartásáért egyének, csoportok, társulások, intézmények vagy egész intézménnyel felérő személyek szolgálnak. Sokszor és legtöbbször erejükön felül, mérhetetlen alázattal, elhivatottsággal, mély és...
2019. OKTÓBER 16.
[ 13:06 ]
Beolvasás folyamatban