Kultúra
A hétvégén Márton Napok Kelebián 2019.

Márton Napokat szervez a hétvégén a kelebiai Márton Áron Közösségi Ház. Gasztro-rendezvény, kiállítás, koncert szerepel a programban.

Szombaton, október 19-én 14 órakor főzőcskét szerveznek a gyerekeknek. A műhelymunkát pedagógusok vezetik a Márton Áron Közösségi Ház nagytermében, minden érdeklődő gyereket szeretettel várnak.

Szombaton 16 órakor kiállítás nyílik az 1944-es délvidéki vérengzések emlékére. A tárlatot Cseresnyés Magdolna, a Keskenyúton Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitja meg.

16.30-kor Ars sacra hangverseny a kelebiai templomban. A helybeli Tarabuka Ifjúsági- és Gyermekkórus, az adai Szentháromság gyermekkórus és az Adarote Adorjáni Gyermekkórus közös koncertje.

A kelebiai Márton Napok vasárnapi programja ünnepi szentmisével kezdődik 10 órakor. Ennek keretében megáldják Kovács Kristóf újvidéki vértanú pap színes ablaküvegét, amit a Keskenyúton Alapítvány, illetve Cseresnyés Magdolna és családja adományozott a templomnak. Főcelebráns Ft. Miocs József címzetes apát. Közreműködik a Pro Musica Kamarakórus, a Garden kvartett kibővített zenekar, szólisták: Baranyi Dulics Tímea szoprán, Guzsvány Izabella mezzo, Borbély Jácint bariton. Orgonán közreműködik Kornelije Vizin, vezényel Paskó Csaba.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Átadták az idei Hazám-díjakat - illusztráció
2019. NOVEMBER 16.
[ 14:43 ]
Nagy volt az érdeklődés tegnap este a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület által szervezett táncházban a temerini moziteremben. A szervezők célcsoportja az óvodások és a kisiskolások voltak. A hangulatról a Berbence zenekar gondoskodott, Lukács Imre tánctanár közreműködésével. Előbb az óvodásokat vezették be...
2019. NOVEMBER 15.
[ 20:14 ]
A Zentai Városi Múzeumban a Hommage címmel nyílt kiállítás, melyen vajdasági kortárs alkotók művei szerepelnek. A művészek eredeti munkái elsősorban Benes József életművére és motívumaira reflektálnak, de a kiállítás létrehozásának célja volt az is, hogy megvizsgálják a nagy elődök hatását a kortárs...
2019. NOVEMBER 15.
[ 16:22 ]
A Google és az izraeli Nemzeti Könyvtár együttműködése révén az internetre kerül a könyvtárból a zsidó kultúrát képviselő százhúsz ezer könyv - jelentette a Kolhaír, a jeruzsálemi városi újság. Az új együttműködés révén díjmentesen olvashatóvá válnak világszerte az eddig csak a könyvtárban olvasható...
2019. NOVEMBER 15.
[ 15:50 ]
Beolvasás folyamatban