Kultúra
A hétvégén Márton Napok Kelebián 2019.

Márton Napokat szervez a hétvégén a kelebiai Márton Áron Közösségi Ház. Gasztro-rendezvény, kiállítás, koncert szerepel a programban.

Szombaton, október 19-én 14 órakor főzőcskét szerveznek a gyerekeknek. A műhelymunkát pedagógusok vezetik a Márton Áron Közösségi Ház nagytermében, minden érdeklődő gyereket szeretettel várnak.

Szombaton 16 órakor kiállítás nyílik az 1944-es délvidéki vérengzések emlékére. A tárlatot Cseresnyés Magdolna, a Keskenyúton Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitja meg.

16.30-kor Ars sacra hangverseny a kelebiai templomban. A helybeli Tarabuka Ifjúsági- és Gyermekkórus, az adai Szentháromság gyermekkórus és az Adarote Adorjáni Gyermekkórus közös koncertje.

A kelebiai Márton Napok vasárnapi programja ünnepi szentmisével kezdődik 10 órakor. Ennek keretében megáldják Kovács Kristóf újvidéki vértanú pap színes ablaküvegét, amit a Keskenyúton Alapítvány, illetve Cseresnyés Magdolna és családja adományozott a templomnak. Főcelebráns Ft. Miocs József címzetes apát. Közreműködik a Pro Musica Kamarakórus, a Garden kvartett kibővített zenekar, szólisták: Baranyi Dulics Tímea szoprán, Guzsvány Izabella mezzo, Borbély Jácint bariton. Orgonán közreműködik Kornelije Vizin, vezényel Paskó Csaba.

N. E.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Száz év, száz mondat címmel kulturális akciót szervezett a szabadkai VM4K Trianon 100. évfordulója alkalmából. A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ 100 vajdasági magyar ember egy-egy alkalmi mondatából készített összefoglalót. A felkért személyek szakmája, hivatása, civil tevékenysége...
2020. JÚNIUS 4.
[ 18:29 ]
A Fokos zenekar megalakulásáról, a kezdeti évekről több ízben hallhattak, olvashattak már. Sokszor megemlítésre kerültek a közös gimnazista évek, a barátság, a népzene iránti szeretet, mely mind része a zenekar első szárnycsapásainak. Egy dolgot azonban háttérbe szorított az idő: a megzenésített...
2020. JÚNIUS 4.
[ 12:38 ]
Bár a 73. cannes-i filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt a megszokott formájában nem tartják meg, a hivatalos versenyprogramba beválogatott 56 alkotás, köztük 15 elsőfilm listáját szerdán Párizsban közzétették a szervezők. Az ismert rendezők közül az amerikai Wes Anderson The French Dispatch, a francia Francois Ozon...
2020. JÚNIUS 4.
[ 10:02 ]
Beolvasás folyamatban