Kultúra
Izgalmasnak ígérkezik az idei Tini fesztivál
A szervezőbizottság sajtótájékoztatón ismertette a rendezvény részleteit

Huszonkét fiatal lép színpadra november 16-án a vajdasági énekes tehetségeket felvonultató 28. Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőn Temerinben – hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Varga Flórián, a szervező Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke elmondta, a Tini fesztivál a temerini, a vajdasági fiatalok meghatározó rendezvénye, amelyre az idén adai, tordai, erzsébetlaki, zentai, kúlai, moholi, szenttamási és temerini, tornyosi, törzsudvarnoki és magyarkanizsai versenyzőket várnak. A fiatalokat most is Aleksandar Dujin zenekara kíséri, teljesítményüket pedig az Erős Ervin, Kovács Anikó, Szerda Árpád és Kurczinák Kiss Szilvia összetételű szakzsűri bírálja el. - Öröm számunkra, hogy évről-évről évre új arcok tűnnek fel, az idén tizenegy fiatal debütál. A tizenkét-tizenhárom évesek körében mutatkozott legnagyobb érdeklődés a fesztivál iránt, ez alkalommal kilencen neveztek be – hallottuk az egyesület elnökétől.

Kovács Anikó, a zsűri tagja elmondta, az értékelés során az intonációt, az interpretációt, a színpadi megjelenést és a dikciót veszik figyelembe: - Nagyon sok tehetséges fiatal van, mondhatjuk azt is, hogy egy „zenei korosztály” alakult ki, ezekről a fiatalokról a jövőben még nagyon sokat hallunk majd. Rengeteg energia van bennük, nyers energia, amit még formálni kell. Biztos vagyok benne, hogy ezek a gyerekek mindenhol megállják majd a helyüket – fogalmazott a zsűri tagja.

Szerda Árpád szerint is nehéz dolguk lesz az elbíráláskor, hiszen erős mezőny alakult ki. - Egyre több fiatal próbálkozik saját szerzeménnyel, amit én különösen támogatok, hiszen a végső cél az lenne, hogy önálló művészeket, énekeseket neveljünk ki – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón zsűri másik tagja.

Gőz László énekestől, szervezőtől megtudtuk, hogy az idei fesztivál sztárvendége Dér Heni népszerű popénekesnő, aki 1999-ben, tizenhárom évesen a Tini színpadán kezdte meg zenei pályafutását. Azóta már több alkalommal vendégül látták Temerinben, most egy fél órás koncerttel szórakoztatja a közönséget.

A szervezők elmondták, a rendezvény most sem valósulhatna meg támogatók nélkül. A temerini önkormányzat mellett, a köztársasági művelődési minisztérium, a Magyar Nemzeti Tanács és a tartományi művelődési titkárság, a Hugyik kovácsműhely, valamint számos vállalkozó járult hozzá a szervezéshez.

A 28. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 300 dináros áron válthatók a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 órától vagy a fesztivál napján a helyszínen. Érdeklődni a 021/843-411-es telefonszámon lehet. A fesztivál este fél nyolckor kezdődik a temerini Sportcsarnokban, amelyet a Vajdasági Rádió és Televízió élőben közvetít.

Ádám Csilla
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A zentai Alkotóházban november 11. és 17. között ismét megrendezésre került a Mezei Erzsébet által alapított Képzőművészeti Alkotóműhely hagyományos őszi Nemzetközi Művészeti Műhelye, amely idén 10 éves jubileumát ünnepelte. A Nemzetközi Művészeti Műhely minden évben a Kárpát-medence egész területének...
2019. NOVEMBER 18.
[ 10:34 ]
Huszonkét tehetséges fiatal fellépését élvezhette tegnap este a közönség a temerini sportcsarnokban, a 28. Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedő döntőjén. A tini kategóriában az idén tizennyolcan, míg az ifjúsági korcsoportban hatan szálltak versenybe a fődíjért. A vajdasági fiatalok fellépését Aleksandar Dujin zenekara...
2019. NOVEMBER 17.
[ 8:10 ]
Dávid Gyula irodalomtörténész, Fischer Ádám karmester, Kulka János színművész, Losonczi Ágnes szociológus, Németh Miklós közgazdász, politikus, Parti Nagy Lajos költő és Radnóti Zsuzsa dramaturg nyerték el idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság elismerését szombaton adták át Budapesten A Hazám-díj...
2019. NOVEMBER 16.
[ 14:43 ]
Beolvasás folyamatban