Kultúra
Izgalmasnak ígérkezik az idei Tini fesztivál
A szervezőbizottság sajtótájékoztatón ismertette a rendezvény részleteit

Huszonkét fiatal lép színpadra november 16-án a vajdasági énekes tehetségeket felvonultató 28. Tini és Ifjúsági Énekes Vetélkedőn Temerinben – hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Varga Flórián, a szervező Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke elmondta, a Tini fesztivál a temerini, a vajdasági fiatalok meghatározó rendezvénye, amelyre az idén adai, tordai, erzsébetlaki, zentai, kúlai, moholi, szenttamási és temerini, tornyosi, törzsudvarnoki és magyarkanizsai versenyzőket várnak. A fiatalokat most is Aleksandar Dujin zenekara kíséri, teljesítményüket pedig az Erős Ervin, Kovács Anikó, Szerda Árpád és Kurczinák Kiss Szilvia összetételű szakzsűri bírálja el. - Öröm számunkra, hogy évről-évről évre új arcok tűnnek fel, az idén tizenegy fiatal debütál. A tizenkét-tizenhárom évesek körében mutatkozott legnagyobb érdeklődés a fesztivál iránt, ez alkalommal kilencen neveztek be – hallottuk az egyesület elnökétől.

Kovács Anikó, a zsűri tagja elmondta, az értékelés során az intonációt, az interpretációt, a színpadi megjelenést és a dikciót veszik figyelembe: - Nagyon sok tehetséges fiatal van, mondhatjuk azt is, hogy egy „zenei korosztály” alakult ki, ezekről a fiatalokról a jövőben még nagyon sokat hallunk majd. Rengeteg energia van bennük, nyers energia, amit még formálni kell. Biztos vagyok benne, hogy ezek a gyerekek mindenhol megállják majd a helyüket – fogalmazott a zsűri tagja.

Szerda Árpád szerint is nehéz dolguk lesz az elbíráláskor, hiszen erős mezőny alakult ki. - Egyre több fiatal próbálkozik saját szerzeménnyel, amit én különösen támogatok, hiszen a végső cél az lenne, hogy önálló művészeket, énekeseket neveljünk ki – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón zsűri másik tagja.

Gőz László énekestől, szervezőtől megtudtuk, hogy az idei fesztivál sztárvendége Dér Heni népszerű popénekesnő, aki 1999-ben, tizenhárom évesen a Tini színpadán kezdte meg zenei pályafutását. Azóta már több alkalommal vendégül látták Temerinben, most egy fél órás koncerttel szórakoztatja a közönséget.

A szervezők elmondták, a rendezvény most sem valósulhatna meg támogatók nélkül. A temerini önkormányzat mellett, a köztársasági művelődési minisztérium, a Magyar Nemzeti Tanács és a tartományi művelődési titkárság, a Hugyik kovácsműhely, valamint számos vállalkozó járult hozzá a szervezéshez.

A 28. Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőre a belépőjegyek 300 dináros áron válthatók a Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület klubhelyiségében este 6 órától vagy a fesztivál napján a helyszínen. Érdeklődni a 021/843-411-es telefonszámon lehet. A fesztivál este fél nyolckor kezdődik a temerini Sportcsarnokban, amelyet a Vajdasági Rádió és Televízió élőben közvetít.

Ádám Csilla
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ötödik alkalommal adja át a Csáth Géza-díjat a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) szeptember 25-én, pénteken Budapesten. A díjátadót követően az író életére és műveire reflektáló pop-up kiállítást nézhetnek meg az érdeklődők a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM). Az elismerést olyan kísérletező alkatú, széles...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:02 ]
Vladimir Andrić író, dramaturg, rendező és Slavčo Malenov bolgár rendező kapja idén a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Kisherceg elnevezésű életműdíját. Idén első ízben ítélnek oda posztumusz életműdíjat is, ezzel Zoran Lozančić színész emléke előtt tisztelegnek. Vladimir Andrić több mint négy évtizedet...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 12:25 ]
November 27-én rajtol el a nemzetközivé bővülő Virtuózok klasszikus zenei televíziós tehetségkutató hatodik évada. Ezúttal a négy visegrádi ország és Szerbia fiataljai mérik össze tudásukat. A Duna televízió mellett a cseh, a lengyel, a szlovák és a szerb tévében is követhető a Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 12:03 ]
Beolvasás folyamatban