Kultúra
Évadnyitó ünnepség volt Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben évadnyitó ünnepséget tartottak tegnap este, amely keretében mindegyik szakosztály bemutatkozott, ugyanakkor kiosztották az arra érdemes tagoknak az egyesület arany plakettjeit.

Dobó József elnök köszöntőjében kitért arra, hogy ez a rendezvény részben az elmúlt egy év munkájának összegzése, amely során beszámolnak az elért eredményekről, sikerekről, bemutatják a tanultakat, de ugyanakkor felhívás másoknak is, hogy társuljanak, hogy csatlakozzanak a csoportokhoz, hogy még gazdagabb legyen a művelődési élet a faluban.

Az idén három hölgy vehette át a Muzslai Petőfi Sándor MME arany plakettjét. Zombori Anna 2008 óta tagja a vegyes kórusnak, és ilyen módon számtalanszor képviselte határon innen és túl a művelődési egyesületet. Hozzájárult a kórus sikereihez, talán a legjelentősebb a Durindó gálaműsoraiban való részvétel, a Bodor Anikó-díj, továbbá a Vass Lajos Kárpát-medencei vetélkedő Nagydíja. Anna a művelődési egyesületben szervezett különféle akciókból is szívesen kivette a részét.

Molnár Lábadi Csilla 1998 óta tagja az egyesületnek, régen szülei is színészkedtek, így ő is elsőként ebbe a tevékenységbe kóstolt bele, majd rendezést is vállalt. 2011 óta a néptánccsoport tagjává vált, csak a gyermekáldások idején szakította meg tevékenységét ezen a téren. Előadói tevékenységét minden rendezvényen gyakorolja.

Süveg Hilda 1993 óta tagja művelődési egyesületnek, és felsős diákként a néptánccsoportot erősítette. A középiskola befejeztével egy ideig távolmaradt a művelődési élettől, de gyermekei felcseperedése után újból bekapcsolódott a munkába. A kezdetben a legkisebb gyereket tömörítő tánccsoportokkal való munkában segédkezett, majd 2015-ben átvette a Százszorszép és a Harmatcsöpp tánccsoportok vezetését. 2015-óta a művelődési egyesület elnökségi tagja.

Az évadnyitó legelején egy tárlat megnyitóját is megejtették, ugyanis az egyesület berkeiben működő MAKK, a Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubja által szervezett képzőművészeti tábor munkáit állították ki, így a helybeliek alkotásai mellett Vajdaság minden tájáról érkezett művészek festményeit is megcsodálhatták a jelenlévők. A művelődési műsorban felléptek a legkisebbektől a rangidős művelődéskedvelőkig mindannyian, mégpedig a Harmatcsöpp tánccsoport, a Százszorszép tánccsoport, a színészek közül Rontó Márta és Kósa Zoltán egy jelenetet mutattak be, Márta még mesét is mondott, ugyanakkor még két mesemondó is fellépett, Barta Mária és Kónya-Kovács Otília. Szavalattal mutatkozott be Molnár Lábadi Csilla, aki Ady Endrétől és Radnóti Miklóstól választott egy-egy költeményt. A Kisbanda citerazenekar, a Kocsis-Szalma citerakettős, Lele József citeraszólista, Szalma Árpád citeraszólista, valamint a felnőtt citerazenekar ugyancsak egy népdalcsokrot játszott, majd kísérte a vegyes kórus bemutatkozását is.

Az évadnyitó ünnepség, a hivatalos rész után is folytatódott, kötetlen társalgással, beszélgetéssel, eszmecserével zárult.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idén már biztosan nem lesz Exit - illusztráció
2020. JÚLIUS 14.
[ 9:00 ]
Múltébresztők címmel adott ki képregényt a Mátyás-templom gondnoksága a Budavári Nagyboldogasszony-, közismert nevén Mátyás-templom történetéről. A templom gondnokságának tájékoztatása szerint a kiadvánnyal az a céljuk, hogy megszólítsák a többnyire osztálykirándulás vagy templomi kirándulás...
2020. JÚLIUS 11.
[ 15:29 ]
A Led Zeppelin gitárosával, Jimmy Page-dzsel közösen felvett és csaknem 50 éve kiadatlan Scarlet című dal is szerepel a Rolling Stones idén ősszel megjelenő díszdobozos kiadványában. A feltehetőleg Page lányának nevét viselő Scarletet 1974 októberében vették fel - írja a The Guardian című brit lap internetes...
2020. JÚLIUS 10.
[ 13:47 ]
Alig fél évvel az után, hogy bejelentették, az ötödik évaddal zárul A korona című tévésorozat, a Netflix közölte, hogy mégis elkészül a hatodik évad a brit királyi család életéről. A Variety.com értesülése szerint a hatodik évad a 2000-es évek elején játszódik majd. A Netflix csütörtökön Twitter-üzenetben...
2020. JÚLIUS 9.
[ 21:57 ]
Beolvasás folyamatban