Kultúra
Évadnyitó ünnepség volt Muzslyán
Betűméret:             

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben évadnyitó ünnepséget tartottak tegnap este, amely keretében mindegyik szakosztály bemutatkozott, ugyanakkor kiosztották az arra érdemes tagoknak az egyesület arany plakettjeit.

Dobó József elnök köszöntőjében kitért arra, hogy ez a rendezvény részben az elmúlt egy év munkájának összegzése, amely során beszámolnak az elért eredményekről, sikerekről, bemutatják a tanultakat, de ugyanakkor felhívás másoknak is, hogy társuljanak, hogy csatlakozzanak a csoportokhoz, hogy még gazdagabb legyen a művelődési élet a faluban.

Az idén három hölgy vehette át a Muzslai Petőfi Sándor MME arany plakettjét. Zombori Anna 2008 óta tagja a vegyes kórusnak, és ilyen módon számtalanszor képviselte határon innen és túl a művelődési egyesületet. Hozzájárult a kórus sikereihez, talán a legjelentősebb a Durindó gálaműsoraiban való részvétel, a Bodor Anikó-díj, továbbá a Vass Lajos Kárpát-medencei vetélkedő Nagydíja. Anna a művelődési egyesületben szervezett különféle akciókból is szívesen kivette a részét.

Molnár Lábadi Csilla 1998 óta tagja az egyesületnek, régen szülei is színészkedtek, így ő is elsőként ebbe a tevékenységbe kóstolt bele, majd rendezést is vállalt. 2011 óta a néptánccsoport tagjává vált, csak a gyermekáldások idején szakította meg tevékenységét ezen a téren. Előadói tevékenységét minden rendezvényen gyakorolja.

Süveg Hilda 1993 óta tagja művelődési egyesületnek, és felsős diákként a néptánccsoportot erősítette. A középiskola befejeztével egy ideig távolmaradt a művelődési élettől, de gyermekei felcseperedése után újból bekapcsolódott a munkába. A kezdetben a legkisebb gyereket tömörítő tánccsoportokkal való munkában segédkezett, majd 2015-ben átvette a Százszorszép és a Harmatcsöpp tánccsoportok vezetését. 2015-óta a művelődési egyesület elnökségi tagja.

Az évadnyitó legelején egy tárlat megnyitóját is megejtették, ugyanis az egyesület berkeiben működő MAKK, a Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubja által szervezett képzőművészeti tábor munkáit állították ki, így a helybeliek alkotásai mellett Vajdaság minden tájáról érkezett művészek festményeit is megcsodálhatták a jelenlévők. A művelődési műsorban felléptek a legkisebbektől a rangidős művelődéskedvelőkig mindannyian, mégpedig a Harmatcsöpp tánccsoport, a Százszorszép tánccsoport, a színészek közül Rontó Márta és Kósa Zoltán egy jelenetet mutattak be, Márta még mesét is mondott, ugyanakkor még két mesemondó is fellépett, Barta Mária és Kónya-Kovács Otília. Szavalattal mutatkozott be Molnár Lábadi Csilla, aki Ady Endrétől és Radnóti Miklóstól választott egy-egy költeményt. A Kisbanda citerazenekar, a Kocsis-Szalma citerakettős, Lele József citeraszólista, Szalma Árpád citeraszólista, valamint a felnőtt citerazenekar ugyancsak egy népdalcsokrot játszott, majd kísérte a vegyes kórus bemutatkozását is.

Az évadnyitó ünnepség, a hivatalos rész után is folytatódott, kötetlen társalgással, beszélgetéssel, eszmecserével zárult.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Eötvös Pétert türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 13:17 ]
Sziveri János emléknapot rendezett tegnap a költő nevét viselő Művészeti Színpad, immár 31. alkalommal gyűltek össze a költő ismerősei, tisztelői, hogy születésnapjához közeledve emlékezzenek rá. Két helyszínen koszorúztak. Elsőként Sziveri János mellszobránál mondott méltató beszédet Mák Andrea, a muzslyai...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 11:55 ]
Beolvasás folyamatban