Kultúra
Évadnyitó ünnepség volt Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME-ben évadnyitó ünnepséget tartottak tegnap este, amely keretében mindegyik szakosztály bemutatkozott, ugyanakkor kiosztották az arra érdemes tagoknak az egyesület arany plakettjeit.

Dobó József elnök köszöntőjében kitért arra, hogy ez a rendezvény részben az elmúlt egy év munkájának összegzése, amely során beszámolnak az elért eredményekről, sikerekről, bemutatják a tanultakat, de ugyanakkor felhívás másoknak is, hogy társuljanak, hogy csatlakozzanak a csoportokhoz, hogy még gazdagabb legyen a művelődési élet a faluban.

Az idén három hölgy vehette át a Muzslai Petőfi Sándor MME arany plakettjét. Zombori Anna 2008 óta tagja a vegyes kórusnak, és ilyen módon számtalanszor képviselte határon innen és túl a művelődési egyesületet. Hozzájárult a kórus sikereihez, talán a legjelentősebb a Durindó gálaműsoraiban való részvétel, a Bodor Anikó-díj, továbbá a Vass Lajos Kárpát-medencei vetélkedő Nagydíja. Anna a művelődési egyesületben szervezett különféle akciókból is szívesen kivette a részét.

Molnár Lábadi Csilla 1998 óta tagja az egyesületnek, régen szülei is színészkedtek, így ő is elsőként ebbe a tevékenységbe kóstolt bele, majd rendezést is vállalt. 2011 óta a néptánccsoport tagjává vált, csak a gyermekáldások idején szakította meg tevékenységét ezen a téren. Előadói tevékenységét minden rendezvényen gyakorolja.

Süveg Hilda 1993 óta tagja művelődési egyesületnek, és felsős diákként a néptánccsoportot erősítette. A középiskola befejeztével egy ideig távolmaradt a művelődési élettől, de gyermekei felcseperedése után újból bekapcsolódott a munkába. A kezdetben a legkisebb gyereket tömörítő tánccsoportokkal való munkában segédkezett, majd 2015-ben átvette a Százszorszép és a Harmatcsöpp tánccsoportok vezetését. 2015-óta a művelődési egyesület elnökségi tagja.

Az évadnyitó legelején egy tárlat megnyitóját is megejtették, ugyanis az egyesület berkeiben működő MAKK, a Muzslyai Amatőr Képzőművészek Klubja által szervezett képzőművészeti tábor munkáit állították ki, így a helybeliek alkotásai mellett Vajdaság minden tájáról érkezett művészek festményeit is megcsodálhatták a jelenlévők. A művelődési műsorban felléptek a legkisebbektől a rangidős művelődéskedvelőkig mindannyian, mégpedig a Harmatcsöpp tánccsoport, a Százszorszép tánccsoport, a színészek közül Rontó Márta és Kósa Zoltán egy jelenetet mutattak be, Márta még mesét is mondott, ugyanakkor még két mesemondó is fellépett, Barta Mária és Kónya-Kovács Otília. Szavalattal mutatkozott be Molnár Lábadi Csilla, aki Ady Endrétől és Radnóti Miklóstól választott egy-egy költeményt. A Kisbanda citerazenekar, a Kocsis-Szalma citerakettős, Lele József citeraszólista, Szalma Árpád citeraszólista, valamint a felnőtt citerazenekar ugyancsak egy népdalcsokrot játszott, majd kísérte a vegyes kórus bemutatkozását is.

Az évadnyitó ünnepség, a hivatalos rész után is folytatódott, kötetlen társalgással, beszélgetéssel, eszmecserével zárult.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Varga Imre, a nemzet művésze - illusztráció
2019. DECEMBER 10.
[ 16:08 ]
Januártól létrejön a Nemzeti Filmintézet (NFI), amely az eddigi gyakorlattól eltérően egyaránt támogatja majd a televízióba és a moziba szánt filmeket. Az erről szóló jogszabályt 135 igen, 27 nem szavazattal és 25 tartózkodás mellett fogadta el az Országgyűlés kedden. Az új intézet a Magyar Nemzeti Filmalap...
2019. DECEMBER 10.
[ 11:27 ]
A Sinkó Ervin Irodalmi Díj bírálóbizottsága - Horváth Futó Hargita, Utasi Csilla (elnök) és Novák Anikó - december 9-én megtartott ülésén a 2019-es díjat szavazattöbbséggel Bíró Tímeának ítélte oda, a 2017-es kötetében, A pusztítás reggeleiben, másrészt az azóta folyóiratokban és internetes felületeken megjelenő...
2019. DECEMBER 10.
[ 9:58 ]
Hosszú és súlyos betegség után életének 84. évében ma Belgrádban elhunyt Zoran Rankić szerb színész és író, tájékoztatott a Szerbiai Írók Egyesülete. Rankić a Belgrádi TV-n és az RTS-en sugárzott Poslednji čin című minisorozatban és a Srećni ljudi című tévésorozatban játszott szerepeiről volt...
2019. DECEMBER 9.
[ 18:04 ]
Beolvasás folyamatban