Kultúra
Eltávolították posztjáról a Grammy-akadémia elnökét tíz nappal a díjátadó előtt
Betűméret:             

Tíz nappal a Grammy-díjátadó gála előtt eltávolították posztjáról Deborah Dugant, az amerikai lemezakadémia első női elnökét, aki alig öt hónapja vette át a pozíciót elődjétől.

Az akadémia közleménye szerint Dugant kényszerszabadságra küldték, miután felmerült a gyanú, hogy nem megfelelően végezte vezetői feladatait.

Dugan Neil Portnow korábbi elnököt követte a poszton, aki 2018-ban nagy vitát váltott ki azzal a megjegyzésével, hogy a női előadóknak többet kellene tenniük, ha azt akarják, hogy díjazzák őket a Grammyn.

Dugan a The Recording Academy első női elnöke lett, és egy interjúban "a bolygó legjobb állásának" nevezte a munkáját.

A lemezakadémia közleményében úgy fogalmazott: "figyelembe véve a lemezakadémia kuratóriumának aggályait, köztük a lemezakadémia egyik vezető tagjával kapcsolatban felmerült állítólagos kötelességmulasztás vádját, az igazgatóság adminisztratív szabadságra küldte a lemezakadémia elnökét és vezérigazgatóját, Deborah Dugant, s ez az intézkedés azonnal hatályba lép".

A testület két független szakértőt is felkért, hogy vizsgálatot folytassanak a felmerült gyanúval kapcsolatban.

A vizsgálat lezárásáig Harvey Mason Jr. helyettesíti Dugant.

Mason csütörtökön e-mailben biztosította a lemezakadémia tagjait arról, hogy a "Grammy-díjátadó és az azzal kapcsolatos események a korábbi terveknek megfelelően zajlanak majd".

A 61 éves Dugan korábban ügyvéd volt, és Bono jótékonysági szervezetét, a Redet is vezette. A Variety magazin szerint a lemezakadémián komoly ellenállásba ütközött reformelképzeléseivel. A lap egy meg nem nevezett forrása szerint eltávolítása "puccs" volt.

A 62. Grammy-díjátadó gálát január 26-án rendezik meg a Los Angeles-i Staples Centerben. A ceremónia házigazdája Alicia Keys lesz. A műsorban szerepel majd Billie Eilish, Camila Cabello, Bonnie Raitt, a Jonas Brothers, Demi Lovato és Rosalía is. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ritkán adatik meg egy mai magyar mű ősbemutatója Magyakanizsán, ezúttal Tóth Péter: Stílusgyakorlatok – kabaré opera zongorakísérettel c. művét hallhatjuk Szokody. Anikó (zongora), Altorjai Tamás (basszus), Szélpál Szilveszter (tenor), Somogyvári Zita (szoprán), Bita Boglárka (mezzoszoprán) előadásában.Színpadra...
2024. ÁPRILIS 15.
[ 8:51 ]
Meghalt Eleanor Coppola, aki dokumentálta férje, Francis Ford Coppola néhány ikonikus mozija, köztük az Apokalipszis most elkészítését, és aki filmes családjukat nevelte. 87 éves volt. Coppola 2024. április 12-én halt meg családja körében, otthonában, a kaliforniai Rutherfordban − jelentették be hozzátartozói egy...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 22:47 ]
A nagykikindai Egység ME színházterme egészen megtelt ma este, amikor kiosztották a Vajdasági Amatőr Színjátszók 28. Találkozójának díjait. Az egybegyűlteket Sutus Áron, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke köszöntötte, majd a házigazdák nevében Tóth Ramóna, az Egység ME elnök asszonya üdvözölte a...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 22:37 ]
Beolvasás folyamatban