Kultúra
Zenta: Ma kezdődik a IV. Teátrum Neked! Fesztivál

Idén már negyedik alkalommal várja ingyenes magyar nyelvű programokkal a vajdasági magyar közönséget a Teátrum Neked! Fesztiválon a Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház, amelyeknek illetékesei mától kezdve egészen vasárnapig a gyermekelőadásoktól kezdve a színészportrén át egészen az operáig a legkülönfélébb műfajokkal várják az érdeklődőket a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

Ahogyan azt az előző években megszokhattuk, idén is színészportréval indul a Teátrum Neked! Fesztivál, amelynek keretében ma 18 órától Eperjes Károly Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára beszélget szerepeiről, filmjeiről, színházi munkáiról, életéről.

Szerdán, csütörtökön és pénteken 10 órától a szervezők egy-egy gyermekelőadásra invitálják a legifjabb színházlátogatókat, különösen azért, mert a rendkívüli iskolai szünet miatt a szervezett közönség sajnos mégsem tud részt venni a produkciókon, azok azonban nem maradnak el, tájékoztatták közleményükben a szervezők a nyilvánosságot, felhívva a figyelmet arra is, hogy művészek így is lelkesen készülnek ezekre az előadásokra, ezért arra kérik az érdeklődőket, hogy aki teheti, mindenképpen vigye el gyermekét a produkciókra. A Zentai Magyar Kamaraszínház, a Turay Ida Színház és a békéscsabai Napsugár Bábszínház mesejátékában egyaránt – ahogy az már lenni szokott a mesékben – sok-sok kaland után győzedelmeskedik a jó, a szeretet ereje. A Fővárosi Nagycirkusz animátorai pedig mindhárom napon bemutatják a gyerekeknek az artista mesterség műfajait, trükkjeit, eszközeit, ráadásul az érdeklődők nemcsak ízelítőt kapnak a cirkusz csodálatos világából, hanem a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatják a különféle cirkuszi kellékeket.

A fesztivál keretében csütörtök este Móricz Zsigmond Magyar mesék című színdarabját mutatja be az Ivancsics Ilona és Színtársai társulata. A négy mini-vígjátékot összefogó produkció felhőtlen szórakozást ígér, élő, friss népzenével. Péntek este a Magyar Állami Operaház tematikus estje kínál gazdag programot, széles skálán válogatva az olyan népszerű daloktól, mint a Nessun dorma, a már-már operettbe hajló darabokig. Szombaton 19 órától az Újszínház mutatja be Hangemberek című keserédes darabját, amely sok humorral meséli el a szinkronstúdiók világának elmúlt 25 évét. A zárónap esti előadása pedig Kulcsár Lajos romantikus komédiája lesz, amelynek szereplői egy internetes randioldalon találkozva rájönnek, hogy közös múltjuk van. A darabot a budapesti bemutató után két nappal a Fórum Színház hozza el a fesztiválra.

A IV. Teátrum Neked! Fesztivál szervezői, a Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház illetékesei minden érdeklődőt szeretettel várnak a programokra.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kishegyesi helyi közösség épületének a tetőterében, majd pedig a bácsfeketehegyi színházteremben is hatalmas sikert aratott Az ének megmarad című versszínházi előadás. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesületének műhelyében készült műsorban díjazott versmondók, képzett táncos és többszörösen díjazott...
2020. FEBRUÁR 15.
[ 8:48 ]
Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense pénteken az MTI-t. Händel remekművét Pányik Tamás állítja színpadra magyar nyelven, új fordításban. A...
2020. FEBRUÁR 14.
[ 18:49 ]
Végel világai címmel tartottak irodalmi estet csütörtök este Szabadkán, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. Végel László Kossuth-díjas íróval, drámaíróval Temetetlen múltunk című kötete kapcsán Lovas Ildikó író és Urbán András rendező beszélgetett. A szerző maga korrajzba ágyazott...
2020. FEBRUÁR 14.
[ 15:16 ]
Beolvasás folyamatban