Kultúra
Banksy maszkviselésre buzdít a londoni metrón
Betűméret:             

Banksy brit graffitiművész visszatért a londoni metróba, és maszkviselésre bíztatja a briteket.

A művész Instagramján posztolt ki egy videót, amelyen takarítónak beöltözve, maszkot viselve látható. Egyúttal a kíváncsiskodó utasokat is távol tartja a patkányrajzoktól, amelyeket éppen a metrókocsi falára stencilez - számolt be róla a BBC News.

A londoni közlekedési vállalat közleménye szerint a graffitiket néhány napja már eltávolították a metrókocsi faláról "szigorú graffiti-ellenes szabályzatukra" hivatkozva.

A grafikán, amely az If You Don´t Mask, You Don´t Get címet viseli, a járvány ihlette pózokban, maszkkal láthatók emblematikus patkányai.

Az egyik rágcsáló, amit a Circle Line metróvonal kocsijára stencilezett, éppen tüsszent, egy másik pedig fertőtlentő gélt nyom ki. A művész a vezetőfülke ajtajára fújta fel a nevét is.

A videó végén megjelenik egy felirat, ami arra utal, hogy Banksy is karanténban volt, de most ismét kint jár.

A londoni metrón kötelező a maszkviselés az utasok számára. A közlekedési vállalat azonban elismerően szólt a művész maszkviselésre ösztönző munkájáról. Mint hozzáfűzték, szeretnék, ha egy arra alkalmasabb helyen ismét megrajzolná a maszkviselésre bíztató művet.

A Bristolból származó graffitiművész pályája kezdetén gyakran rajzolt patkányokat és majmokat a metrókocsik falára. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ada Község Önkormányzata és a Vadvirág Hagyományápoló Kör – a Szentháromság Római Katolikus Plébánia, Ada Község civil szervezetei és művelődési, oktatási intézményei, továbbá a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet támogatói és szakmai partnersége mellett –...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 15:21 ]
Elhunyt 80 éves korában Eötvös Péter Szent István Renddel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, karmester, zenepedagógus, a magyar és nemzetközi kortárs zene kiemelkedő alakja - tudatta a család vasárnap az MTI-vel. A tájékoztatás szerint Eötvös Pétert türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 13:17 ]
Sziveri János emléknapot rendezett tegnap a költő nevét viselő Művészeti Színpad, immár 31. alkalommal gyűltek össze a költő ismerősei, tisztelői, hogy születésnapjához közeledve emlékezzenek rá. Két helyszínen koszorúztak. Elsőként Sziveri János mellszobránál mondott méltató beszédet Mák Andrea, a muzslyai...
2024. MÁRCIUS 24.
[ 11:55 ]
Beolvasás folyamatban