Kultúra
Megkezdődtek a Zentai Magyar Kamaraszínház új előadásának próbái

Megkezdődtek a Zentai Magyar Kamaraszínház De mi lett a nővel? című új előadásának próbái. A produkció rendezője Dévai Zoltán, szereplői pedig Papp Arnold, Szilágyi Áron és Virág György, akik lelkesen készülnek az október végére tervezett bemutatóra.

Wischer Johann, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója az új előadás próbafolyamatának megkezdése kapcsán összehívott mai sajtótájékoztatón elmondta, nehéz időszak áll mögöttük, ám nagyon örülnek annak, hogy megkezdhették az új évadot, amelynek első bemutatója a Csehov novellái alapján Kiss Csaba által készített De mi lett a nővel? című darab lesz, Dévai Zoltán rendezésében. Kifejtette, a darabot az elmúlt évek során számos színház repertoárjára tűzte, és mindenütt nagy sikerrel mutatták be, majd abbéli reményének adott hangot, hogy a zentai közönség is örömmel fogadja majd a különlegesnek ígérkező produkciót.

Dévai Zoltán emlékeztetett arra, hogy a darab szerzője, Kiss Csaba valamennyiüknek tanára volt Budapesten, ahol az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatóiként részképzésen vettek részt, majd hozzátette, a Csehov-novellákra épülő produkció középpontjában három színész áll, akik különféle történeteket mesélnek el a múltjukból, ami igazán izgalmassá teszi a produkciót.

Papp Arnold arról beszélt, hogy az előadás elkészítése igen nagy kihívást jelent számunkra, mégis igazi jutalomjátékként élik meg, hiszen annak ellenére, hogy sok munkát igényel, nagyon élvezik a próbafolyamatot, amelynek végére reményeik szerint olyan produkció születik majd, amelyet a közönség is szeretni fog.

Virág György kiemelte, az előadásban igyekeznek némiképp összemosni a határokat, ugyanis azt szeretnék, ha ezáltal is sokféle gondolatot, illetve kérdést tudnának felvetni a nézőkben, majd hozzátette, ezen határok összemosásának a lehetséges módozatait keresik már két hete, amióta a próbafolyamat megkezdődött.

Szilágyi Áron hangsúlyozta, abban a helyzetben, amelybe a járványügyi előírások kényszerítették őket, különösen örömteli számukra, hogy éppen egy olyan produkció elkészítésén dolgozhatnak, amelyben csak kevesen vesznek részt, ugyanakkor – mint mondta – annak is nagyon örülnek, hogy jól haladnak a munkával, amibe valamennyien kölcsönös bizalommal és nagy lelkesedéssel vágtak bele.

Wischer Johann végezetül hozzátette, abban bíznak, hogy október végén a nagyközönség előtt is bemutathatják majd az új előadásukat, amelyet azt követően a tervek szerint több alkalommal is megtekinthet majd a nagyérdemű a Zentai Magyar Kamaraszínházban.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A 77 éves író szerdán halt meg alabamai otthonában, Fairhope-ban. Elhunyt Winston Groom, a Forrest Gump szerzője, akinek regényéből a Tom Hanks főszereplésével forgatott népszerű hollywoodi film készült. A 77 éves Groom szerdán halt meg alabamai otthonában, Fairhope-ban. A város polgármestere, Karin Wilson csütörtökön...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 13:56 ]
"Mert nem lehet feledni." címmel mintegy félszáz képző- és iparművész alkotásait bemutató tárlat nyílt a trianoni békediktátum 100. évfordulójára emlékezve csütörtökön a Pesti Vigadóban. "Valahol aláírtak valamit, valahol megalkudtak valamit, valahol leosztottak valamit; valahol egy nyitott ajtót becsaptak,...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 19:54 ]
Ötödik alkalommal adja át a Csáth Géza-díjat a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) szeptember 25-én, pénteken Budapesten. A díjátadót követően az író életére és műveire reflektáló pop-up kiállítást nézhetnek meg az érdeklődők a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM). Az elismerést olyan kísérletező alkatú, széles...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:02 ]
Beolvasás folyamatban