Kultúra
Zentai Magyar Kamaraszínház: Hétfőn kiderül, hogy mi lett a nővel

Új bemutatóval várja korlátozott számú közönségét hétfőn este a Zentai Magyar Kamaraszínház. Anton Pavlovics Csehov – Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című férfimeséjét mutatják be Dévai Zoltán rendezésében.

Október 26-án, hétfőn, a Művelődési Ház kamaratermében új előadás kerül színpadra, amely Anton Pavlovics Csehov A fogadás, az Ellenségek, a Szerencse fia, az Általános műveltség, a Sebészet, A diplomata, a Vesztett ügy és a Regény nagybőgővel című novelláinak részleteire, illetve motívumaira épül. A színdarab szereposztása: Gyabkin – Papp Arnold; Jura – Virág György; Aljosa – Szilágyi Áron. Korrepetítor: Koncz Éva.

Dévai Zoltán rendező szerint is „a színház egyik fő feladata, hogy kérdéseket tegyen fel úgy, hogy ne adjon rá egyértelmű választ, de közben állandóan keresse azt. Igen, egy kicsit skizofrén állapot ez a színházcsinálás. Nem létező emberek problémájával foglalkozunk, azokat próbáljuk kivesézni, amilyen mélyen csak tudjuk, miközben megpróbálunk belebújni a bőrükbe, holott mindvégig a saját bőrünkben maradunk és a saját indulatainkkal, érzelmeinkkel dolgozunk. Előadásunkban is hasonló dolog történik; figuráink különböző alakokat megelevenítve próbálnak választ találni arra a kérdésre, hogy mi lett a nővel, úgy, hogy közben átesnek akasztáson és foghúzáson, megismerik a gazdagságot és a szegénységet, sírnak és nevetnek, utaznak, de mégis egyhelyben maradnak,” – áll a darab beharangozójában.

A rendező régi olvasmányélményét vitte színpadra most, hogy újra dolgozhatnak a színházak. A főpróbát követően beszélt arról Dévai Zoltán rendező, hogy személyes kapcsolataiból is formálódott az előadás, hiszen Kiss Csaba írta Csehov novellákból, aki egykor a rendező, tanára volt Budapesten. Maguk a színészek pedig évfolyamtársai, illetve színésztársai voltak Újvidéken. Mindez segítette a őt a munkafolyamat alatt, megértették egymást fél mondatból, s néha még kommunikálniuk sem kellett. Ugyanakkor nehéz volt számára elkülöníteni a szakmait a magán szférától.

A novellákból keletkezett előadásban minduntalan megjelenik egy nő. Nem róla szól a történet, de miatta több bonyodalom alakul ki. A külön történeteket közjátékokkal fűzték össze, kapcsolták eggyé, amiben három színész utazik. Elindultak egy bálba, ahova sosem érkeznek meg, de az úton elmesélik egymásnak a nővel kapcsolatos anekdotákat, illetve részletesen és érzékletesen eljátsszák azokat. A kerettörténet szereplőit a játék öröme, a barátságuk és a hölgyhöz való kapcsolatuk köti össze, - fogalmazott a darab rendezője, Dévai Zoltán.

A színészek, a színház munkatársai sok szeretettel várják a közönséget erre az új utazásra, a történetek meghallgatására és a talány megfejtésére, hogy „Mi lett a nővel?”

Az előadást a hétfői bemutatót követően, csütörtökön és pénteken (október 29-én és 30-án) is láthatja az érdeklődő közönség.

A jegypénztár nyitvatartási ideje:
hétfő, szerda, péntek: 10-12
kedd, csütörtök: 10-12 és 17-19
valamint az előadások kezdete előtt egy órával.
Telefonon: 024/812-603

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A január elsejei koncert élményéről a közönségnek igen, a televíziónézőknek azonban nem kell lemondaniuk. Az előadást világszerte mintegy 30 millió néző követi figyelemmel. A programon, amely a Strauss-dinasztiára fókuszál, nem változtattak. "Nem is változtathatnánk már semmit" - mondta Daniel Froschauer, a...
2020. DECEMBER 4.
[ 9:31 ]
Az alapításának huszadik évfordulóját 2021-ben ünneplő Hagyományok Háza adventi meglepetéssel készül közönségének. A folyamatosan bővülő műsorfolyamba online tudnak bekapcsolódni a nézők. A Hagyományok Háza SzínpadOn címmel mutat be már jól ismert és népszerű, illetve teljesen új produkciókat online...
2020. DECEMBER 3.
[ 16:23 ]
Az ötéves születésnapját ünneplő Nyitott Műhely jubileumi évének záró programjaként a Hagyományok Háza online workshop-sorozatot szervez az adventi időszak elején. A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye ötödik születésnapját ünnepelte az idén. A jeles esemény zárásaként a kezdeményezők olyan háromnapos online...
2020. DECEMBER 2.
[ 10:04 ]
Beolvasás folyamatban