Kultúra
Miloš Nikolić a szabadkai Népszínház új igazgatója

Miloš Nikolić, aki eddig a szabadkai városi tanács kultúrával megbízott tagja volt, lett a szabadkai Népszínház új igazgatója. Miloš Stankovićot követi a poszton, aki 2016 óta igazgatta a művelődési intézményt.

Szabadkán nagy feltűnést keltett a hír, hogy Nikolić a közelmúltban lemondott a városi tanácsban betöltött hivataláról. A tartományi kormány most napvilágra került döntése adott erre magyarázatot, miszerint múlt hét szerdáján kinevezték a színház élére.

Nikolić (1977) okleveles hegedűtanár. Az egyetemre 16 éves korában vették fel, mert kivételes tehetségnek számított. Az újvidéki Művészeti Akadémián és a belgrádi Szépművészeti Akadémián is diplomát szerzett. Szabadkán megkapta a Dr. Bodrogvári Ferenc-díjat (2011) és a Pro Urbe díjat (2018).

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar alapítója, a Vajdasági Szimfonikus Zenekar helyettes koncertmestere, az Újvidéki Kamaraegyüttes koncertmestere.

Nikolić két mandátumban volt Szabadka városi tanácsának kulturális megbízottja 2012 és 2020 között. A Szerb Haladó Párt tagja.

N. E.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
@olvasó
2021. ÁPRILIS 3. [ 15:14 ]

Persze, hogy elég! Még sok is... Szabadka frissen kinevezett kultúráért felelős tanácstagjának életrajzához képest ez maga a mennyország!


olvasó
2021. ÁPRILIS 1. [ 16:44 ]

Volt ő már ligás is... Különben nem rossz hegedűs. De hogy ez elég-e a színházigazgatáshoz?


Horgosi művészek állandó tárlata - illusztráció
2021. ÁPRILIS 17.
[ 10:59 ]
Huszonhat színházi produkció szerepel a június 18. és 26. között megrendezendő a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján. A szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben azt írták, a művelődési központban, a Bagolyvárban és a zsinagógában megtartandó előadásokra Arad, Beregszász, Csíkszereda,...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 12:05 ]
A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban már hagyománnyá vált, hogy minden évben kiállítják a végzős, képzőművészeti szakos diákok munkáit. A tavalyi év tavaszi szükségállapota meghiúsította ezt, azonban az idei évben újra birtokba vették a negyedikesek a zentai Városi Múzeum kiállítótermét, ahol a legjobbnak...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 9:19 ]
Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja - közölte a Nemzeti Színház pénteken az MTI-vel. A legendás színművészt a 86. életévében érte a halál. Törőcsik Mari személyében a magyar színházművészet pótolhatatlan egyéniségét gyászoljuk -...
2021. ÁPRILIS 16.
[ 8:46 ]
Beolvasás folyamatban