Kultúra
Holnap ismét ott lesz az Üvegcipő a topolyai színpadon

Molnár Ferenc közel száz évvel ezelőtt megírt, de ma is aktuális témákat boncolgató darabját áprlis utolsó napjaiban mutatta be a topolyai Mara Amatőr Színház. A nagy érdeklődésre való tekintettel május 9-én újra látható lesz a színdarab.

Huszonegyedik bemutatóját tartotta a múlt héten a topolyai Mara Amatőr Színház lelkes társulata. A darab címe Üvegcipő, Molnár Ferenc egyik ismertebb műve, melyet megszületése óta gyakran játszanak a Kárpát-medence színházaiban. A darabot Crnkovity Gabriella, az Újvidéki Színház színésznője rendezte, aki egyébként Topolya szülöttje. Az érdeklődők legközelebb május 9-én láthatják az előadást a topolyai színházteremben.

Sörfőző Károly, a Mara vezetője játssza az egyik főszerepet a darabban. Rajta kívül Fekete Dóra, Petrás Gizella, Világos Róbert, Jankovics Edit, Mendrei Zsolt, Szabó Erika, Pastyik Nóra, Bata Rozália, Nagy Evelin, Ejzler Evila és Suvák Gréti kaptak szerepet.

Crnkovity Gabriella először rendez a Mara felkérésére, de korábban már maga játszott a fordulatokban gazdag színpadi darabban, az Újvidéki Színház színésznőjeként. A csaknem egy évszázaddal ezelőtt megírt vígjáték aktualitását az örök téma, a szerelem, az érzések és az emberi sorsok alakulása adják. Az Üvegcipőben Molnár Ferenc valójában felismerhetően a Fedák Sárival zajló viharos kapcsolatát írta meg annak idején, humoros formában.

A bemutatóra is gyorsan beteltek a járványügyi helyzet miatt csak korlátolt számban igényelhető helyek és a vasárnapi reprízre sem lehet már helyeket foglalni. A társulat tagjai ugyanakkor azt üzenték a színházkedvelőknek, hogy nem kell sokat várni, mert terveik szerint hamarosan újra bemutatják az előadást.

Tóth Péter
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza, az Anna-bál kísérőrendezvényeként, idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Balatonfüredi prímásversenyt július 27-28-án. A szervezők idén korosztály szerint bővítették a verseny kategóriáit. 2013-ban a Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza nagy...
2021. JÚNIUS 12.
[ 9:00 ]
Szolláth Dávid irodalomtörténész kapta az idei Mészöly Miklós-díjat, amelyet pénteken adtak át Szekszárdon - közölte a Mészöly Miklós Egyesület ügyvezető alelnöke az MTI-vel. Szkárosi Endre elmondta, a díjazott a 2020-ban, a Jelenkor Kiadónál, az író születésének centenáriumán megjelent...
2021. JÚNIUS 11.
[ 21:15 ]
Milan Kundera Franciaországban élő cseh származású író képviselője csütörtökön este Prágában átvette a szerzőnek tavaly odaítélt Franz Kafka-díjat. A prágai Franz Kafka Társaság által 20. alkalommal adományozott elismerésről egy nemzetközi zsűri döntött tavaly nyáron. A Kafka-díjat, amellyel 10 ezer...
2021. JÚNIUS 11.
[ 16:46 ]
Beolvasás folyamatban