Kultúra
Júliusban tartják az idei Exit fesztivált

Az Exit nemzetközi zenei fesztivált júliusban szervezik meg Újvidéken, azzal a céllal, hogy az első olyan fesztivál legyen Európában, amelyet a járvány kezdete óta megtartanak, írja a France Presse hírügynökség.

Az AFP értesülése alapján az egészségügyi szakemberek megítélése szerint megrendezhető a fesztivál biztonságos módon, amennyiben a résztvevők igazolni tudják oltottságukat, vagy pedig friss negatív koronavírus teszttel jelennek meg az eseményen.

“Biztosan mondhatom, hogy az Exiten való részvétel sokkal biztonságosabb lesz, mint elmenni egy bárban, vagy autóbusszal utazni”- mondta Sanjina Đukić, az Exit fesztivál szóvivője az AFP-nek.

A fesztivált július 8-a és 11-e között szervezik meg a péterváradi várban.

Az idei felhozatalban is híres zenészek szerepelnek.

A fesztivál szervezői figyelemmel kísérik az Angliában és Spanyolországban már megrendezésre kerülő koncerteket, ám eddig úgy fest, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett nem volt járványügyi következménye az eseményeknek. A francia hírügynökség szerint azonban számos országban, ahol jobbak a járványügyi mutatók, mint Szerbiában - Nagy-Britanniát és Magyarországot említette -, lemondták a nagyobb fesztiválokat.

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere áprilisban adott engedélyt a fesztivál megrendezésére, a szervezők legnagyobb örömére. A polgármester szerint a fesztivál azon győzelem szimbóluma lesz, amelyet Szerbia arat a vírus felett. (N1.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza, az Anna-bál kísérőrendezvényeként, idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Balatonfüredi prímásversenyt július 27-28-án. A szervezők idén korosztály szerint bővítették a verseny kategóriáit. 2013-ban a Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza nagy...
2021. JÚNIUS 12.
[ 9:00 ]
Szolláth Dávid irodalomtörténész kapta az idei Mészöly Miklós-díjat, amelyet pénteken adtak át Szekszárdon - közölte a Mészöly Miklós Egyesület ügyvezető alelnöke az MTI-vel. Szkárosi Endre elmondta, a díjazott a 2020-ban, a Jelenkor Kiadónál, az író születésének centenáriumán megjelent...
2021. JÚNIUS 11.
[ 21:15 ]
Milan Kundera Franciaországban élő cseh származású író képviselője csütörtökön este Prágában átvette a szerzőnek tavaly odaítélt Franz Kafka-díjat. A prágai Franz Kafka Társaság által 20. alkalommal adományozott elismerésről egy nemzetközi zsűri döntött tavaly nyáron. A Kafka-díjat, amellyel 10 ezer...
2021. JÚNIUS 11.
[ 16:46 ]
Beolvasás folyamatban