Kultúra
Lezajlott a 21. Vajdasági Suliszínház Fesztivál

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében Muzslyán tartották meg a XXI. Vajdasági Suliszínház Fesztivált, amely - a maga módján - az idén is rendhagyónak számított, hiszen első alkalommal történt meg, hogy egy darabot adott elő a 17 részvevő csoport, amely a helyszínen állt össze egy előadássá.

Karinthy Frigyes: Az emberke tragédiája című bemutató részeit Molnár Róbert színész koordinálta, aki az összes anyanyelvápoló csoport munkájába betekintést nyert, és ahol szükség mutatkozott, ott besegített a kis előadásokba.

A részvevők a helybelieken kívül Nyékincáról, Beodráról, Csonoplyáról, Törökbecséről, Nezsényből, Surjánból, Erzsébetlakról, Nemesmiliticsről, Homokrévről, Ürményházáról, Módosról, Titelről és Bókáról érkeztek, és a gyerekekkel mintegy 15 pedagógus, anyanyelvápoló foglalkozott.

A zsűri tagjai, Jódal Rózsa író, Takarics Róbert pedagógus, rendező és Kovács Jolánka író, műfordító nagy élvezettel nézték végig a produkciókat, és a végén rövid értékelést is mondtak, s mindegyik csoportnak kiosztották a részvételért járó emléklapokat, a könyvjutalmat, illetve néhány csoportot különdíjban is részesítettek.

Az egyik muzslyai anyanyelvápoló csoport tagjai voltak a narrátorok, őket a kiváló teljesítményért díjazták, a másik muzslyai csoport az ötletes kellékekért érdemelt különdíjat, a csonoplyai gyerekek a kiváló összjátékért vehették át a különdíjat, de ugyancsak az összjátékért járt a különdíj a magyarittabéieknek is. A törökbecsei gyerekeket a darabba szőtt zenéért emelték ki az elismerést, a nezsényi fiatalok viszont a kiváló díszletért kaptak különdíjat, az erzsébetlakiak esetében a kiváló színpadi mozgást értékelték, a nemesmiliticsi fiatalok a szép színpadi beszédért kaptak különdíjat, a homokrévi anyanyelvápolók a szép kiejtésért vehették át az elismerő oklevelet, a bókai anyanyelvápolókat az ötletes kivitelezésért díjazták, valamint az ürményházi csoport a nagyon jól kidolgozott előadásért lett külön díjazva.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza, az Anna-bál kísérőrendezvényeként, idén kilencedik alkalommal rendezi meg a Balatonfüredi prímásversenyt július 27-28-án. A szervezők idén korosztály szerint bővítették a verseny kategóriáit. 2013-ban a Balatonfüredi Önkormányzat és a Hagyományok Háza nagy...
2021. JÚNIUS 12.
[ 9:00 ]
Szolláth Dávid irodalomtörténész kapta az idei Mészöly Miklós-díjat, amelyet pénteken adtak át Szekszárdon - közölte a Mészöly Miklós Egyesület ügyvezető alelnöke az MTI-vel. Szkárosi Endre elmondta, a díjazott a 2020-ban, a Jelenkor Kiadónál, az író születésének centenáriumán megjelent...
2021. JÚNIUS 11.
[ 21:15 ]
Milan Kundera Franciaországban élő cseh származású író képviselője csütörtökön este Prágában átvette a szerzőnek tavaly odaítélt Franz Kafka-díjat. A prágai Franz Kafka Társaság által 20. alkalommal adományozott elismerésről egy nemzetközi zsűri döntött tavaly nyáron. A Kafka-díjat, amellyel 10 ezer...
2021. JÚNIUS 11.
[ 16:46 ]
Beolvasás folyamatban