Kultúra
Nyáresti koncertcsemegék Szabadkán és Palicson

Igazi csemegével várja a zenekedvelőket az elkövetkező napokban, hetekben Szabadka és Palics, ugyanis a VM4K és a Népkör is koncerteket szervez.

Palya Bea és Lisztes Jenő ad koncertet kicsiknek és nagyoknak holnap, július 22-én, csütörtökön 18 órai kezdettel a VM4K Nyáresti koncertsorozatának keretében a szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában. Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, előadóművész. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással voltak a cigány, a bolgár, a szefárd, az indiai és az afrikai zene, illetve a kortárs dalszerzők szerzeményei is.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Belépőjegyek a 024/672-110-es telefonszámon (8-15 óra között között) és az office@vm4k.org.rs e-mail címen foglalhatók.

Ugyancsak holnap este, 21 órától a Népkör magyar Művelődési Központban ad koncertet a kecskeméti Kilele Swing Cats. Az együttes a csütörtöki jazz esteken tartott jam-elgetésből nőtte ki magát. Mára igazi, összeforrott csapat valóságos szerelem-zene. Minden tag komoly zenei előmenetellel büszkélkedhet. Egy szempillantás alatt varázslatos swing őrületben találhatjuk magunkat, ahol a férfi és női ének játékos párbeszéde a régmúlt időkre kacsingat vissza. A koncertre a belépés ingyenes.

Július 29-én az erdélyi Bagossy Brothers Company együttes érkezik Palicsra. A zenekar első alkalommal vendégszerepel majd a Vajdaságban. A Bagossy Brothers Companynek sikerült elérni a szinte lehetetlent: erdélyi együttesként az egyik legnépszerűbb magyar zenekarrá nőtték ki magukat. A zenekar 2013 májusában alakult Gyergyószentmiklóson, több éve együtt zenélő zenészek közreműködésével.

A koncert július 29-én, csütörtökön, 20.30-kor kezdődik a palicsi Nagyparkban.

Augusztus 5-én, 20.30-tól Ismerős Arcok koncert lesz Szabadkán, a Népkörben. “Határon túlról, szívektől innen…” címmel szervezik meg az akusztikus koncertet. A műsor jellemző gondolatai a hazaszeretet, a kultúránk, értékeink megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága. Az est vendégei Simó József és Kemény Gábor lesznek, akik válogatott versekkel és szemelvényekkel teszi még katartikusabbá a zenekar dalait.

A koncert ingyenes, a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi elérhetőségeken lehet:
telefon: +381 (0) 24 557 033
e-mail: info@nepkor.rs

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy motivált képíró - illusztráció
2021. JÚLIUS 27.
[ 17:20 ]
Kilenc új helyszínt - köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét - vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló...
2021. JÚLIUS 25.
[ 19:55 ]
A világ legrosszabb embere című norvég film nyerte el a XXVIII. Európai Filmek Nemzetközi Fesztiválja fődíját. Joachim Trier alkotása a fő versenyprogram tizenegy filmje közül bizonyult a legjobbnak. Hogy valóban a legjobb volt, azt az is jelzi, hogy a zsűri is ezt a filmet hozta ki győztesnek, s ugyanezt a filmet díjazta a...
2021. JÚLIUS 24.
[ 10:05 ]
Pénteken délután tartották meg a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában a III. Hatetudnád… Népművészeti Tábor gálaműsorát és a kézműves kiállítását. A népszerű gyermektábort harmadik alkalommal szervezték meg, s a községből több mint száz résztvevője volt. Az egész héten át zajló táncoktatás és...
2021. JÚLIUS 24.
[ 6:19 ]
Beolvasás folyamatban