Kultúra
Fenyő Miklós a szabadkai városnapi programokon

Fenyő Miklós lesz az egyik sztárvendége a szabadkai városnapi programsorozatnak. A rock and roll magyar királya szeptember 2-án lép majd fel, tette közzé az információt közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke.

Koncertjén a Fenyő Gyöngye zenekar és a Csacska Macska vokál kíséri, a Jampi Angyalok pedig mindent megtesznek azért, hogy mindenkit táncba vigyenek. Az este folyamán természetesen felcsendülnek majd az elmaradhatatlan „örökzöld” slágerek is, mint a Csókkirály, a Hotel Menthol, a Csavard fel a szőnyeget, vagy a Made in Hungária, de meglepetésekben sem lesz hiány, írja bejegyzésében a képviselő-testület elnöke.

A szerb nyelvű koncert fellépőjének nevét tegnap tették közzé. Eszerint szeptember 1-én a főtéren Aco Pejović szórakoztatja majd a közönséget.

Augusztus 29-én, a városnapi programokhoz kapcsolódva tartják meg a IV. Szabadkai Félmaratont. Három táv közül lehet választani: 5 km, 10 km, illetve a teljes félmaratoni táv, de a felnőtt versenyek mellett a gyermekek számára is szerveznek futást. A pályát úgy jelölték ki, hogy az Szabadka belvárosi utcáin halad, a legismertebb szecessziós épületek előtt. A legutóbbi, 2019-es versenyen a hivatalos adatok szerint mintegy 1500 résztvevője volt a Szabadkai Félmaratonnak, akik 15 országból érkeztek. A belgrádi maraton és félmaraton után a szabadkai félmaraton a második legtömegesebb utcai futóverseny Szerbiában.

Szabadka városnapi rendezvényei rendszerint több napig tartanak, s minden este vannak zenei események is, amelyek kísérik a hivatalos programokat.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Minja Subota - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 12:06 ]
Október 21-én mutatják be a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó Elk*rtuk című nagyjátékfilmet. Itt láthatja a film trailerét. Megjelent a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét feldolgozó nagyjátékfilm előzetese. A történet a 2006-os eseményeket dolgozza fel: a beszéd kiszivárgását, a...
2021. SZEPTEMBER 16.
[ 21:34 ]
A Hobo Blues Band, a P. Mobil, majd a Póka Egon Experience basszusgitárosa, zeneszerzője 68 évesen hunyt el. A régóta súlyos májproblémákkal küzdő zenész halálhírét lánya tette közzé a közösségi médiában, ezt Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője megerősítette az MTI-nek. 2003-ban Kőbánya díszpolgára lett,...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 19:31 ]
Kedd este orgonaavató koncertet tartottak a szabadkai zsinagógában. A Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán elnevezésű rendezvény apropója az volt, hogy az orgona rekonstrukciójával befejeződött az épület teljes körű felújítása. A hangszert Borbély Zoltán orgonaművész szólaltatta meg. Az orgona...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 8:04 ]
Beolvasás folyamatban