Kultúra
Mesemondási világcsúcskísérletre várják a jelentkezőket

A Meseszó Magyar Mesemondó és Szövegfolklór Egyesület a Csűrdöngölő Kulturális Egyesülettel közösen, és a Hagyományok Háza szakmai támogatásával 2021-ben ismét megrendezi a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivált. (A fesztivál időpontja: szeptember 9–12.)

A fesztivál célja a Kárpát-medencéből származó népmesei szövegfolkór, valamint a hagyományos mesemondás népszerűsítése, közös kulturális gyökereink táplálása.

A szervezők nagy örömére évről, évre nő a Hetedhét Hatvan Népmese­fesztiválra látogató mesemondók száma, s úgy érzik elérkezett az ideje annak, hogy közösen, méltó emléket állítsanak nagy mesemondóinknak, és népmesei hagyatékuknak.

Ezért – 2021-ben, az Önkéntesség évében – felhívást intéznek a mesemondókhoz, pedagógusokhoz, meseszerető gyermekek­hez és felnőttekhez, hogy csatlakozzanak és közösem állítsanak fel egy új világrekordot: a leghosszabb folyamatos népmesemondás rekordját.

"Bízunk benne, hogy felhívásunkhoz számos mesemondó, mesemondással foglalkozó szervezet csatlakozik, és egy különleges, 168 órán át tartó eseménnyel járulunk hozzá az élőszavas mesemondás megismertetéséhez, népszerűsítéséhez.

Terveink szerint a programot – szeptember 11-én, szombaton – a hazai mesemondás legkiválóbb mesterei zárnák. Ennek keretében szeretnénk felkérni Téged is, hogy csatlakozz hozzánk és egy önkéntes mesemondással gazdagítsd programunkat!

Bízunk benne, hogy meghívásunkat elfogadod és részvételeddel, mesemondásoddal erősíted az emberek mesélési kedvét.

Kérjük, jelezd felénk részvételi szándékodat, hogy a részleteket megoszthassuk Veled!", írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

További információk:

Kovács Marianna
Meseszó Egyesület

Tel: 36-20-577-1177
kmarianna@mail.battanet.hu

Pintér Zsolt
Csűrdöngölő Kulturális Egyesület
Meseszó Egyesület

Tel: 36-30-681-1198
pinterzsolt75@gmail.com

Információ: https://www.meseszo.hu/event-details/folyamatos-mesemondas-vilagrekord-kiserlet

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Macskamentés meccs közben címmel kell színdarabot írnia hétfőn három szerzőnek az Újvidéki Színházban megrendezett vajdasági magyar drámaíró versenyen. A címet az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki hétfő reggel. Ennek alapján kell három szerzőnek, Hernyák Zsóka...
2021. SZEPTEMBER 20.
[ 14:14 ]
A Kis Herceg-életműdíjak átadásával kezdődött meg vasárnap este Szabadkán, a Gyermekszínházban a XXVIII. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál. Péntekig összesen 10 versenyprodukciót tekinthet meg a közönség, illetve néznek meg a zsűri tagjai. A járványhelyzet miatt azonban változhat a program, hisz például a bolgár...
2021. SZEPTEMBER 20.
[ 10:22 ]
A korona kapta a legjobb drámai sorozat, a Ted Lasso a legjobb vígjátéksorozat, A vezércsel pedig a legjobb mini- vagy antológiasorozat díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 73. Emmy-gálán. A koronavírus-járvány miatt korlátozott számú közönség részvételével megtartott ceremónián, amelynek...
2021. SZEPTEMBER 20.
[ 7:57 ]
Beolvasás folyamatban