Kultúra
Öt előadással várja a közönséget az idei évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház

Koprodukciókkal, ősbemutatóval és a trianoni traumát feldolgozó szerzői projekttel várja a közönséget a 2021/2022-es évadban a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház - közölte a teátrum vezetője pénteken az MTI-vel.

A színház egyik koprodukciós előadása már elkészült, a Mi az otthon című szerbiai-svájci-koszovói előadást Svájcban már bemutatták. A projektben a Kosztolányi Dezső Színház két színésze, Kucsov Borisz és Búbos Dávid vesz részt - fogalmazott Urbán András.

Az idei első saját előadás próbái várhatóan októberben kezdődnek, a bemutató pedig decemberben várható. Urbán András kiemelte, hogy ősbemutatóról van szó, a teátrumban már többször rendező Kokan Mladenović állítja színpadra Maja Perović jelenleg Az utolsó kislányok a Földön munkacímet viselő darabját. Az előadás részleteiről a színházigazgató nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, nem szeretné esetleg tévesen interpretálni az írónő gondolatait.

A következő év a budapesti Átrium Színházzal közös koprodukcióval indul. A trianoni traumát körüljáró, feldolgozó előadást Urbán András rendezi.

Tavasszal, nyár elején az Újvidéki Színházzal készít közös előadást a szabadkai teátrum. Lovas Ildikó Amikor Isten hasba rúg című regényének adaptációját is Urbán András rendezi. A Csáth Géza életével foglalkozó előadás az Újvidék - Európa Kulturális Fővárosa 2022 programsorozat részét képezi.

Az évad végén pedig megkezdődnek Zalán Tibor Ne lőj a fecskére! című darabjának a próbái. Az abszurdba forduló lakodalmas előadást Hernyák György állítja színpadra.

Urbán András azt is elmondta, hogy a nagyon kevés anyagi támogatás ellenére ismét megszervezik a Desiré fesztivált november végén.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Minja Subota - illusztráció
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 12:06 ]
Október 21-én mutatják be a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédét feldolgozó Elk*rtuk című nagyjátékfilmet. Itt láthatja a film trailerét. Megjelent a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét feldolgozó nagyjátékfilm előzetese. A történet a 2006-os eseményeket dolgozza fel: a beszéd kiszivárgását, a...
2021. SZEPTEMBER 16.
[ 21:34 ]
A Hobo Blues Band, a P. Mobil, majd a Póka Egon Experience basszusgitárosa, zeneszerzője 68 évesen hunyt el. A régóta súlyos májproblémákkal küzdő zenész halálhírét lánya tette közzé a közösségi médiában, ezt Schuster Lóránt, a P. Mobil vezetője megerősítette az MTI-nek. 2003-ban Kőbánya díszpolgára lett,...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 19:31 ]
Kedd este orgonaavató koncertet tartottak a szabadkai zsinagógában. A Bachtól Zimmerig a felújított Wegenstein-orgonán elnevezésű rendezvény apropója az volt, hogy az orgona rekonstrukciójával befejeződött az épület teljes körű felújítása. A hangszert Borbély Zoltán orgonaművész szólaltatta meg. Az orgona...
2021. SZEPTEMBER 15.
[ 8:04 ]
Beolvasás folyamatban