Kultúra
Ma kezdődik az Énekelt Versek XXVI. Zentai Fesztiváljának programsorozata

Az idei évben XXVI. alkalommal rendezik meg az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját. A rendezvény tájoló programjában Szabadkán, Felsőhegyen és Topolyán láthatják a Mécsvirág együttest, a hétvégén pedig Zentán a versenyprogramot és a gálaműsort. A rendezvény programjában a Kaláka együttes mellett Gryllus Vilmos, Mikó István neve is szerepel.

Hétfőn, május 9-én tájoló fellépésekkel kezdődik az Énekelt Versek XXVI. Zentai Fesztiválja. A zentai Pro Urbe-díjas Mécsvirág együttes a szabadkai Blaha Lujza Cukrászdában vendégszerepel. Műsoruk címe „…Én is egy sugár vagyok!”, melyben verses-zenés irodalmi összeállítást láthat a közönség Petőfi Sándor költészetéből. Az érdeklődők 17 órától találkozhatnak az együttessel.

A szabadkai fellépéseik folytatásában május 10-én, kedden, 12 órától a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon, 14 és 15:30 órától pedig a Szabadkai Városi Könyvtárban

vendégszerepelnek.

Május 11-én, szerdán, 18 órától a Felsőhegyi Könyvtárban lép fel a Mécsvirág együttes. Május 12-én, csütörtökön, 18 órai kezdettel pedig a Juhász Erzsébet Könyvtár padlástermében Topolyán.

Május 12-én, csütörtökön, 14:30 órától a Csantavéri Színházteremben kezdődik az Énekelt Versek XXVI. Zentai Fesztiváljának gyermekműsora, melyen Gryllus Vilmos kétszeres Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas zenész, előadóművész, zeneszerző lép majd fel. A gyermekkoncert címe Dalok reggeltől estig.

Gryllus Vilmos fellépéseit a zentai óvodák kis közönsége láthatja ezen a héten. Az előadóművész május 13-án, pénteken, 8:30 órától a Hófehérke óvoda Bambi épületébe látogat, 9:45 órától a Bóbita épületbe, végül pedig 11 órától a Margaréta épület óvodásai láthatják a koncertet.

Május 13-án 16 órakor kezdődik a Művelődési Ház színháztermében az Énekelt Versek XXVI. Zentai Fesztiváljának versenyprogramja, melynek idei díszvendége Bíró Tímea Sinkó-díjas költő, újságíró.

A programsorozat zárása, a gálaműsor szombaton 18 órától várja az érdeklődőket a színházban. A gálaműsorban fellép a budapesti kétszeres Kossuth-díjas és Prima Primissima díjas Kaláka együttes, valamint a vendégelőadó Mikó István Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész, a Kaláka együttes alapító tagja.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kezdődik a 75. cannes-i fesztivál - illusztráció
2022. MÁJUS 17.
[ 13:12 ]
A Műemlékvédelmi Intézet három újvidéki egyházi épületet helyezett előzetes védelem alá. Ezek a ferences rendház, a baptista központ és a nazarénus imaház. Az intézet tájékoztatása szerint az egyházi közösségek tulajdonában lévő épületek vitathatatlan kulturális és történelmi értékűek, nem csak...
2022. MÁJUS 13.
[ 0:14 ]
Korlátozások nélküli Kolozsvári magyar napokra készülnek Erdély legnagyobb szabású magyar kulturális fesztiváljának a szervezői - jelentette be a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón. Gergely Balázs, az eseménysorozatot szervező egyesület elnöke elmondta: a koronavírus-járvány...
2022. MÁJUS 12.
[ 14:07 ]
Színjátszást, rendezést kedvelő, közös alkotásra és kísérletezésre nyitott fiatalokat várnak idén nyáron is Zentára, a Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók 14.Táborába, a MAdT-ba, amely 2022. július 1-jétől 8-áig tart. A tábor elsősorban azoknak a fiataloknak kínál (15 éves kortól) tartalmas...
2022. MÁJUS 12.
[ 11:53 ]
Beolvasás folyamatban