Kultúra
Ma van a zene világnapja: Szimfonikus zenekar lepte meg az utasokat a Soko gyorsvonaton

A zene világnapja alkalmából ma, június 21-én a Srbija voz és a Vajdasági Szimfonikus Zenekar meglepetéssel készült az Újvidék és Belgrád között közlekedő Soko gyorsvonat utasainak, a klasszikus és filmzene legnépszerűbb darabjait adták elő a meglepett utasoknak.

A 12 zenészből álló csapat a két város közötti félórás utazás során a klasszikus zene számos közismert szerzeményét adta elő.

Roman Bugar, a Vajdasági Szimfonikus Zenekar igazgatója elmondta, hogy a zene világnapja olyan ünnep, amikor a zenészek a koncerttermekből kilépnek a közterületekre, és minden műfajú zenét játszanak.

„Két napja ért véget a Vajdasági Szimfonikus Zenekar tizedik, jubileumi évada, és 200 zenész előadásában játszottuk Mahler második szimfóniáját, így sajnos nem volt időnk felkészülni egy nagykoncertre, mint a korábbi években, amikor az újvidéki főtéren vagy a Zmaj Gimnázium udvarán játszottunk, így idén a vonaton utazóknak okoztunk örömet”, mondta Bugar.

"A klasszikus zene gyöngyszemeit választottuk, a repertoáron szerepel a Nő illata című film tangója, az O sole mio és az Örömóda. Mivel nagyon gyorsan, 36 perc alatt odaértünk Belgrádba, nem is sikerült a teljes repertoárt eljátszanunk”, fogalmazott Bugar, majd hozzátette: az utasok fantasztikusan reagáltak erre a meglepetésre.

A Srbija voz igazgatója bejelentette, a vállalat várhatóan továbbra is hasonló meglepetésekkel készül az utasoknak. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vasárnap hajnalban ért véget a Lake Fest Topolyán. A három napig tartó fesztivált nagy érdeklődés övezte. A szombat volt a leglátogatottabb, annak dacára, hogy a délutáni órákban még egy nyári zápor is felfrissítette a helyszínt. Topolyán a legnagyobb érdeklődés a Tropico Band szombati fellépését kísérte, de Gazda...
2022. JÚNIUS 26.
[ 21:57 ]
Egy rendhagyó irodalmi estre került sor a muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad szervezésében szombaton este, amelyet a Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület könyvtártermében rendeztek meg. Az est címe Hidak az irodalomban volt, tehát a téma a költészet és a műfordítás volt. A rendezvény vendége volt...
2022. JÚNIUS 26.
[ 18:44 ]
Döme Szabolcs és Oláh K. Tamás alkotók az utóbbi két év Sinkó Ervin Irodalmi Díját vette át ma az újvidéki Bölcsészettudományi Kar kék termében a Fejbunker című novelláskötetért és a Kifulladás után című verseskötetért. Az elismerések ünnepélyes átadását a pandémia miatti helyzet késleltette. Sinkó Ervin...
2022. JÚNIUS 24.
[ 19:50 ]
Beolvasás folyamatban