Kultúra
Meghalt Olivia Newton-John, a Grease sztárja
Betűméret:             

Meghalt Olivia Newton-John, aki énekesnőként és színészként is nemzetközi hírnévre tett szert – írja a TMZ.

A négyszeres Grammy-díjas angol-ausztrál énekesnő és színésznő lemezeladásai és a slágerlistán töltött idő alapján a hetvenes évek legsikeresebb angol nyelvű énekesnője.

A sztár férje, John Easterling azt közölte, hogy hétfő reggel békésen halt meg dél-kaliforniai birtokán, családja és barátai körében. Oliva több mint 30 éve küzdött a mellrákkal, a halál konkrét okát nem közölték, ugyanakkor egy családhoz közel álló forrás a TMZ-nek elmondta: 30 év után elvesztette a harcot a mellrákkal szemben. 73 évesen hunyt el.

Olivia Newton-John 1971-ben olyan dalokkal aratott nagy sikert, mint az "If Not for You", 1973-ban pedig a "Let Me Be There". Ezt követte a "Have You Never Been Mellow".

A nagy áttörés 1978-ban jött el, amikor John Travolta oldalán játszott a Grease-ben. Sandy szerepe ikonikus volt, ahogyan a film több dala is: a "You´re the One that I Want", vagy a "Summer Nights", illetve a "Hopelessly Devoted to You" is.

A legnagyobb slágere a "Physical" volt 1981-ben, amely 10 hétig maradt az első helyen, ezzel minden rekordot megdöntve a ´80-as években. Karrierje során végig környezetvédelmi és állatjogi aktivista maradt.

1992-ben diagnosztizáltak nála mellrákot, ami átmeneti gyógyulások után többször is kiújult nála.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Branka újabb sikere Olaszországban  - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 26.
[ 16:40 ]
Hálaadás előtt, november 23-án, szerdán debütál a Netflixen Tim Burton új sorozata, amelynek főhőse Wednesday Addams, az Addams családból. A Variety.com cikke szerint Wednesday szerepében Jenna Ortegát láthatják majd a streamingszolgáltató nézői. Wednesday a történetben a Nevermore Akadémiára jár, ahol új látnoki...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 19:18 ]
Porcelán tányérok, szelencék, figurák, állólámpák, faliórák... Számtalan szemet gyönyörködtető alkotás kapott helyet Szabadka új turistacsalogató kiállítóhelyén, a Porcelánmúzeumban. A múzeum Szabadka egyik leghangulatosabb utcájában kapott helyet, a Corvin Mátyás utca 11. szám alatt. A múzeumot a Muzej porcelana...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 11:59 ]
Az Újvidéki Színház csapata megelégelte a rostokolást tűkön és egyéb ülőalkalmatosságokon. Úgy gondolja, eleget toporogtunk járvány sújtotta vidékeken és bezárt szobákban, eleget néztünk háborút elektronikus ablakon át. Most végre utazzunk! Lénárd Róbert, az Újvidéki Színház művészeti vezetője: – A...
2022. SZEPTEMBER 20.
[ 22:53 ]
Beolvasás folyamatban