Kultúra
Európai Filmdíj: Két technikai díjat is kapott a Nyugaton a helyzet változatlan című film
Betűméret:             

Az Európai Filmdíjak decemberi díjátadó gáláját megelőzően több technikai kategóriában is győztest hirdetett az Európai Filmakadémia (EFA). Szerdai közleményük szerint a Nyugaton a helyzet változatlan című film a vizuális effektusok, valamint a smink és haj kategóriában lett díjazott.

Az Európai Filmakadémia nyolctagú zsűrije szerdán az operatőr, vágó, produkciós tervező, jelmez, smink és haj, eredeti filmzene, hang és vizuális effektusok kategóriában hirdetett győztest – olvasható a testület honlapján.

A Nyugaton a helyzet változatlan című első világháborús filmet Erich Maria Remarque regénye nyomán Edward Berger rendezte. A filmmel Németország a legjobb nemzetközi film Oscarjára is pályázott.

Az alkotás vizuális effektusaiért Frank Petzold, Viktor Müller és Markus Frank veheti át az Európai Filmdíjat, a smink és haj kategóriában pedig Heike Merkert választották győztesnek.

A legjobb jelmez és produkciós tervezés elismerését a Belfast című drámán dolgozó Charlotte Walternek és Jin Claynak ítélték oda. Az operatőri munkáért járó díjat Kate McCullough kapja a The Quiet Girl című filmért, a legjobb vágás díjával a Burnings Day című dráma két vágóját, Özcan Vardart és Eytan Ipekert jutalmazták. A filmzenei mezőnyből a lengyel EO zeneszerzője, Pawel Mykietyn kapja a díjat, a legjobb hangnak járó elismerést pedig a The Hole alkotócsapata veheti át.

Az Európai Filmdíjakat december 10-én adják át az izlandi Reykjavíkban.

A legjobb film díjáért Ruben Östlund A szomorúság háromszöge című szatírája, Lukas Dhont Közel című belga-francia holland koprodukciós drámája, Marie Kreutzer Fűző című történelmi drámája, Ali Abbasi Szent pók és Carla Simón Alcarras című produkciója versenyez.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Jan Nowicki lengyel színész - illusztráció
2022. DECEMBER 7.
[ 13:14 ]
Rendhagyó koncerten vehettek részt mindazok, akik kedvelik a kórusmuzsikát, hiszen a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégium dísztermében jubileumi rendezvényét tartotta tegnap este a 25 éves Emmanuel Kamarakórus. Az eseményre vendégeket is hívtak, akikkel szorosan együttműködött az Emmanuel Kamarakórus. Fellépett...
2022. DECEMBER 5.
[ 11:32 ]
December 10-én 19 órától Magyarkanizsán lép fel a Dresch kvartett. A fiatal bőgőssel és dobossal megújított együttes az állandó cimbalmossal Lukács Miklóssal ebben a felállásban először jár Vajdaságban. A zenekar tagjai: Dresch Mihály – szaxofonok, basszus klarinét, furulyák, fuhun, Lukács Miklós – cimbalom, Gyani...
2022. DECEMBER 5.
[ 9:51 ]
Vitkay Kovács Vera operaénekes és egyetemi tanár, az ének, a zene, a színpad szerelmese, akit pályafutása során a szorgalom és a hivatás iránti hűség jellemzett, novemberben töltötte be 90. születésnapját. Iránta való tiszteletből a székvárosi Szerb Nemzeti Színház és az Újvidéki Művészeti Akadémia szervezésében...
2022. DECEMBER 5.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban