Kultúra
Magyar Jazzvasárnapok Újvidéken
Betűméret:             

A Babel Arts és a Sokolski Kulturni Centar szervezésében a legjobb magyarországi kortárs jazz és jazz-fúziós előadókból válogatott koncertsorozat érkezik Újvidékre november végén.

Az általában havi rendszerességgel jelentkező Magyar Jazzvasárnapok koncertjein fiatal feltörekvő, valamint évtizedes elismertségnek örvendő zenekarok egyaránt fellépnek, a free jazztől kezdve a jazz és a legkülönfélébb zenei műfajok fúzióival.

A program célja a magyarlakta vajdasági régió közönségével megismertetni és megszerettetni a szomszédos ország kiemelkedő jazzprodukcióit.

A sorozatot november 27-én a Vertigo Collective nyitja, egy fiatal etno-jazz kvartet meglepő hangszerpárosítással (citera-szaxofon), majd őket követi december 18-án a Santa Diver trió, akik 4 stúdióalbumukkal és rohamosan növekvő nemzetközi hírnevükkel az egyik legsikeresebb kortárs magyar jazzprodukció.

A Magyar Jazzvasárnapok koncertekre minden igényes zenerajongót szeretettel várnak a Kultúrotthonban.

Nem titkolt célja a szervezőknek, hogy az újvidéki és vajdasági térségben hosszú távon egy rendszeres közönségbázis alakuljon ki a Babel nevével fémjelzett zenei események körül, hasonlóan a ma már évtizedes múltú, elkötelezett magyarországi „Babel rajongótáborhoz”. (A sorozatot a magyar Nemzeti Kulturális Alap támogatja a Hangvető Program keretében.)

A Babel Arts Management számos jazz- és világzenei rendezvényt szervez helyi, országos és nemzetközi szinten is, egyebek között a Babel Sound Fesztivál és Alkotótábort Balatonbogláron; rendszeres Babel Nights koncerteket Európa több városában (Budapest, Barcelona, Amszterdam, Újvidék, Belgrád); jazzfesztiválokat, nemzetközi zenei kollaborációs projekteket, zenei versenyeket és egyéb művészeti programokat.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elindult az első Prózamaraton - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 11:57 ]
A Szenteleky-napok tanácsa tegnapi ülésén úgy döntött, hogy a Szenteleky-díjat Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas színművésznek, rendezőnek, tanárnak ítéli oda. Kovács Frigyes több színház – a Tanyaszínház, a Kosztolányi színház stb. – alapítója, a ristići éra után 1998-tól társulatvezetői munkájával...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 9:43 ]
Megkezdődött az 5. Határtalan Magyar Irodalom konferencia Badacsonytomajon. A rendezvényen kiemelt figyelmet fordítanak Petőfi Sándor és Madách Imre születésének 200., valamint Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulójára - mondta el Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szerdai megnyitó beszédében. ...
2023. SZEPTEMBER 20.
[ 19:25 ]
A baglyok szaporodását segítik a költőládák címmel kell színdarabot írnia szerdán három szerzőnek az Újvidéki Színházban megrendezett vajdasági magyar drámaíróversenyen. A címet az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki szerda reggel. Ennek alapján kell három...
2023. SZEPTEMBER 20.
[ 12:45 ]
Beolvasás folyamatban