Kultúra
Magyar Jazzvasárnapok Újvidéken
Betűméret:             

A Babel Arts és a Sokolski Kulturni Centar szervezésében a legjobb magyarországi kortárs jazz és jazz-fúziós előadókból válogatott koncertsorozat érkezik Újvidékre november végén.

Az általában havi rendszerességgel jelentkező Magyar Jazzvasárnapok koncertjein fiatal feltörekvő, valamint évtizedes elismertségnek örvendő zenekarok egyaránt fellépnek, a free jazztől kezdve a jazz és a legkülönfélébb zenei műfajok fúzióival.

A program célja a magyarlakta vajdasági régió közönségével megismertetni és megszerettetni a szomszédos ország kiemelkedő jazzprodukcióit.

A sorozatot november 27-én a Vertigo Collective nyitja, egy fiatal etno-jazz kvartet meglepő hangszerpárosítással (citera-szaxofon), majd őket követi december 18-án a Santa Diver trió, akik 4 stúdióalbumukkal és rohamosan növekvő nemzetközi hírnevükkel az egyik legsikeresebb kortárs magyar jazzprodukció.

A Magyar Jazzvasárnapok koncertekre minden igényes zenerajongót szeretettel várnak a Kultúrotthonban.

Nem titkolt célja a szervezőknek, hogy az újvidéki és vajdasági térségben hosszú távon egy rendszeres közönségbázis alakuljon ki a Babel nevével fémjelzett zenei események körül, hasonlóan a ma már évtizedes múltú, elkötelezett magyarországi „Babel rajongótáborhoz”. (A sorozatot a magyar Nemzeti Kulturális Alap támogatja a Hangvető Program keretében.)

A Babel Arts Management számos jazz- és világzenei rendezvényt szervez helyi, országos és nemzetközi szinten is, egyebek között a Babel Sound Fesztivál és Alkotótábort Balatonbogláron; rendszeres Babel Nights koncerteket Európa több városában (Budapest, Barcelona, Amszterdam, Újvidék, Belgrád); jazzfesztiválokat, nemzetközi zenei kollaborációs projekteket, zenei versenyeket és egyéb művészeti programokat.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt Jan Nowicki lengyel színész - illusztráció
2022. DECEMBER 7.
[ 13:14 ]
Rendhagyó koncerten vehettek részt mindazok, akik kedvelik a kórusmuzsikát, hiszen a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégium dísztermében jubileumi rendezvényét tartotta tegnap este a 25 éves Emmanuel Kamarakórus. Az eseményre vendégeket is hívtak, akikkel szorosan együttműködött az Emmanuel Kamarakórus. Fellépett...
2022. DECEMBER 5.
[ 11:32 ]
December 10-én 19 órától Magyarkanizsán lép fel a Dresch kvartett. A fiatal bőgőssel és dobossal megújított együttes az állandó cimbalmossal Lukács Miklóssal ebben a felállásban először jár Vajdaságban. A zenekar tagjai: Dresch Mihály – szaxofonok, basszus klarinét, furulyák, fuhun, Lukács Miklós – cimbalom, Gyani...
2022. DECEMBER 5.
[ 9:51 ]
Vitkay Kovács Vera operaénekes és egyetemi tanár, az ének, a zene, a színpad szerelmese, akit pályafutása során a szorgalom és a hivatás iránti hűség jellemzett, novemberben töltötte be 90. születésnapját. Iránta való tiszteletből a székvárosi Szerb Nemzeti Színház és az Újvidéki Művészeti Akadémia szervezésében...
2022. DECEMBER 5.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban