Kultúra
Meghalt Tina Turner
Betűméret:             

Hosszan tartó betegség után 83 éves korában elhunyt Tina Turner amerikai énekesnő – jelentette be a szóvivője. „A világ egy zenei legendát és egy példaképet veszített el vele” – olvasható a haláláról szóló közleményben. Karrierje során együtt dolgozott a zenei élet olyan kiválóságaival, mint Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie és Beyoncé.

A nyolcszoros Grammy-díjas Tina Turner az 1960-as és ’70-es években hatalmas sikert aratott koncertjeiken férjével, Ike Turnerrel. Viharos házasságuk 1978-ban ért véget.

A Tennessee-ben született Tina 1995-ben költözött Svájcba, ahol 2013-ban házasodott össze zenei producerével, Erwin Bach-hal. Tina Turner szerdán, 83 éves korában hunyt el.

A Tina Turner életéről és pályafutásáról készült, Tina című musicalt 2019-ben mutatták be a New York-i Broadway-n. A 2009-ben visszavonult énekesnő is ott volt a darab premierjén.

A svájci Mattel játékgyártó cég 2022 őszén egy őt mintázó babával köszöntötte az énekesnőt abból az alkalomból, hogy What’s Love Got To Do With It című száma éppen negyven éve hódította meg a slágerlistákat.

A tájékoztatás szerint a Rock ‘n’ Roll királynőjeként emlegetett Turner hosszú betegség után, Zürich közelében található otthonában halt meg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elindult az első Prózamaraton - illusztráció
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 11:57 ]
A Szenteleky-napok tanácsa tegnapi ülésén úgy döntött, hogy a Szenteleky-díjat Kovács Frigyes Jászai Mari-díjas színművésznek, rendezőnek, tanárnak ítéli oda. Kovács Frigyes több színház – a Tanyaszínház, a Kosztolányi színház stb. – alapítója, a ristići éra után 1998-tól társulatvezetői munkájával...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 9:43 ]
Megkezdődött az 5. Határtalan Magyar Irodalom konferencia Badacsonytomajon. A rendezvényen kiemelt figyelmet fordítanak Petőfi Sándor és Madách Imre születésének 200., valamint Csokonai Vitéz Mihály születésének 250. évfordulójára - mondta el Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó szerdai megnyitó beszédében. ...
2023. SZEPTEMBER 20.
[ 19:25 ]
A baglyok szaporodását segítik a költőládák címmel kell színdarabot írnia szerdán három szerzőnek az Újvidéki Színházban megrendezett vajdasági magyar drámaíróversenyen. A címet az újvidéki Magyar Szó című napilap aktuális számából véletlenszerűen húzták ki szerda reggel. Ennek alapján kell három...
2023. SZEPTEMBER 20.
[ 12:45 ]
Beolvasás folyamatban