Kultúra
Dobozy Borbála csembalóestje Magyarkanizsán
Betűméret:             

Világhírű előadóművész, Dobozy Borbála csembalóművész estjét rendezik meg Magyarkanizsán november 25-én 19 órai kezdettel a helyi RMK próbatermében.

Dobozy Borbála tanulmányait Pozsonyban kezdte, majd Prágában folytatta. Ezt követően a salzburgi tökéletesítette tudását.

Dobozy művészi tevékenysége középpontjában Johann Sebastian Bach életműve áll: szinte minden csembalóra írt kompozícióját eljátszotta, beleértve összes zenekari és kamaraművét is. Emellett előszeretettel tűzi műsorára alig ismert, vagy teljesen elfelejtett mesterek zenéjét (G.Th. Muffat, J. A. Benda, Chr. Schaffrath). Repertoárja szinte az egész csembalóirodalmat felöleli, beleértve a 20. századi és a kortárs zenét is. Több magyar zeneszerző, Arányi-Aschner György, Balázs Árpád, Hidas Frigyes és Hollós Máté darabjait is megszólaltatta.

A Magyar Bach Társaság alapító tagja. 1993-ban az ő irányítása alatt jött létre a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szegedi Tagozatán a csembaló főtanszak. 2011-ben Liszt Ferenc-díjat kapott, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

A magyarkanizsai koncerten Bach népszerű műveit hallhatja a közönség.

Az esemény szervezője a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely és a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális munkacsoportja, a szegedi Bartók Béla Művészeti Kar, a szegedi Bartók Béla Művészeti Kart Támogató Alapítvány segítségével.

A belépés díjtalan, a helyfoglalás ajánlott a 024-4879-200 számon (délelőtt).

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ilma Rakusa, Ladik Katalin, Mohácsi István, Mohácsi János és Nagy Gabriella kapja idén a Déry-díjat. A magyar irodalmi élet egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakmai elismerését a Déry Tibor Alapítvány évente ítéli oda. A kitüntetést pénteken adják át a díjazottaknak - közölték a szervezők az...
2023. DECEMBER 1.
[ 9:28 ]
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton...
2023. NOVEMBER 29.
[ 12:06 ]
Válogatás a Szabadkai Városi Múzeum szerzeményeiből 2014 – 2023 címmel nyílik kiállítás november 30-án, csütörtökön 18 órai kezdettel a Szabadkai Városi Múzeum időszaki kiállítótermében. A tárlattal a Szabadkai Városi Múzeum megnyitásának 75. évfordulóját ünneplik meg. A kiállítást a tárlat kurátorai,...
2023. NOVEMBER 28.
[ 22:31 ]
Beolvasás folyamatban