Kultúra
Berecz András ének- és mesemondó estje Magyarkanizsán
Betűméret:             

Berecz András ének- és mesemondó önálló estjén szórakozhat a közönség Magyarkanizsán december 9-én, szombaton 19.30 órától.

„A mesék nagy része abból a gyergyói dzsungelből származik, melyről egy gyergyószentmiklósi általános iskolai dolgozatban ez áll: A dzsungel: Az az erdő, ahová emberi kéz a lábát még nem tette be", mondja mostani estjéről Berecz András, aki életrajzában ezt írja: “1957-ben Budapesten születtem. Az első dalokat édesanyámtól tanultam, aki a híres kunhegyesi táncos, tréfafa és nótafa, Tanka Gábor lányaként sok ilyet tudott. Erdélyben, Moldvában, Felvidéken, Somogyban, Nagykunságban, Nyírségben... dalokat, meséket, tréfákat gyűjtögetek. Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után, melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam, hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem.”

Berecz András estje előtt a helybeli Dobó Tihamér Képtárban 18 órakor megnyílik Kása Béla fotókiállítása, amelyet Berecz András és Pozder Damján (Magyarkanizsa) nyit meg.

A belépés mindkét eseményre díjtalan. A szervező a magyarkanizsai Regionális Kreatív Műhely.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt Françoise Hardy - illusztráció
2024. JÚNIUS 12.
[ 14:37 ]
Életének 73. évében tegnap Újvidéken váratlanul elhunyt Sava Stepanov művészettörténész, műkritikus. Belgrádban diplomált a Bölcsészkar művészettörténet szakán, majd tanulmányai elvégzését követően az újvidéki Matica srpska képtárában kezdett el dolgozni. Első képzőművészeti szövegei a nyolcvanas évek...
2024. JÚNIUS 11.
[ 17:04 ]
A Zentai Magyar Kamaraszínház és partnerszervezete, a Novem Színházi Szervezet június 19-e és 22-e között szervezi meg második showcase fesztivált. A rendezvény célja, hogy betekintést nyújtsanak a színház munkájába, a társulat értékeibe és fejlődésébe.
2024. JÚNIUS 11.
[ 15:07 ]
Életműdíjjal ismeri el Howard Shore Oscar-díjas kanadai filmzeneszerzőt októberben a 20. Zürichi Filmfesztivál - jelentették be a szervezők. A Gyűrűk Ura- és A hobbit-trilógia zeneszerzője október 5-én, a fesztivál Cinema in Concert című rendezvényén veheti majd át a díjat. Christian Jungen, a fesztivál...
2024. JÚNIUS 11.
[ 10:31 ]
Beolvasás folyamatban