Kultúra
Új CD-t adott ki a Szivárvány együttes
A muzslyai Petőfi Sándor MME nagytermében tartotta meg tegnap este a Szivárvány együttes a 8. CD-bemutatóját. A hanghordozó a Szívem adtam néked címet kapta. A felvételek a Szivárvány nevű stúdióban készültek a néhai együttes egyik oszlopos tagjánál, Losoncz Tibornál.
A Szivárvány zenekar minden lemeze, így a most megjelent is olyan, mint egy bál, vagy táncmulatság – kicsiben. Ezen a CD-n is van csárdás, mulatós, régi, már szinte feledésbe merült dalok feldolgozása, továbbá ex-YU sikerdalok - magyar szöveggel, valamint újabb slágerek. Amire legbüszkébbek, hogy két szerzői dal is megtalálható a kiadványon: az egyik szerzője Visi Attila, a másik pedig Gyémánt Tibornak állít emléket, a nemrégen elhunyt dalszerző, szövegíró egyik zeneszámát is átdolgozták.
Egyébként a Szivárvány együttes 1986-ban alakult meg Muzslyán. Vállvetve a többi ún. muskátli-zenekarral arra törekedtek, hogy a közönség mellett a kritikusok is elfogadják ezt a műfajt. A puskaporos 90-es években sokan külföldön kerestek boldogulást, így a Szivárvány együttes énekese is Ausztráliába költözött 1998-ban, ahol családjával le is telepedett. Az együttes tagjai utána még négy évig együtt maradtak, utána más-más zenekarokban próbálkoztak. Tóth Árpád, a Szivárvány egyik oszlopos tagja, a muzslyai Junior-, majd a Délibáb együttesben dobolt, és azt tapasztalta a fellépéseken, hogy a közönség továbbra is nagyon szereti a Szivárvány-dalokat.
Ez év februárjában, amikor megszűnt a Délibáb zenekar létezni, akkor jött az ötlet, miért ne próbálnának kiadni egy újabb CD-t. Táborosi Györggyel - aki ugyancsak oszlopos tagja volt a Szivárvány előző felállításának -, meg még három fiatal zenésszel kiegészülve gyakorolni kezdtek, próbákat tartottak. Név szerint az együttesbe került Horváth Zoltán, énekes, Mezei Zsolt, gitáros és Visi Attila billentyűsökön játszó. A munka eleinte abból állt, hogy a már meglévő Szivárvány-dalokat begyakorolják, utána pedig válogatni kezdték a CD-re kerülő zeneszámokat. A koncerten még közreműködött Táborosi Dániel basszusgitáron és Farkas Zsolt gitáron.
A tegnapi bemutatkozó koncert után az együttes Vajdaság-szerte szeretne koncertezni, ahova csak meghívják őket, szívesen mennek. A CD-n található dalok mellett ismert, régi Szivárvány slágereket játszanának. Két-két és fél órás hangversenyt szeretnének tartani, a belépőjegy ára nem haladná meg az előadások belépőinek árát, és a terveik szerint minden belépőjegy mellé egy CD-t ajándékoznának.
k-ko
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hetvenhét éves korában Zürichben elhunyt Bruno Ganz svájci színész a Berlin fölött az ég felejthetetlen angyalának alakítója, A bukás című filmben pedig Hitler megformálója. A művész hosszú betegség után, szombatra virradóra hunyt el otthonában, családja körében. A német nyelvterület színművészetének egyik...
2019. FEBRUÁR 16.
[ 15:58 ]
Király Ernő vajdasági néprajzkutató, zeneszerző születésének századik évfordulójára emlékeztek tegnap este a belgrádi Collegium Hungaricumban. Király avantgárd szerzeményiből a Studio6 együttes adott hangversenyt, melynek vendégeként Ladik Katalin újvidéki születésű performer, színésznő és a budapesti Sőrés Zsolt,...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 19:15 ]
Felháborodást keltett Horvátországban az oktatási minisztérium döntése, mely szerint lekerült az ajánlott olvasmányok listájáról Anne Frank naplója - közölte a helyi sajtó. Csütörtökön mintegy háromezren írták alá azt a petíciót, amelyben az iskolai programba való visszahelyezését követelik. "Anne Frank...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 19:32 ]
Beolvasás folyamatban