Kultúra
Muzslya: Bemutatták a Vásárhelyi Látóhatárt
Betűméret:             

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad vendége volt tegnap a Vásárhelyi Látóhatár című kulturális és társadalmi folyóirat szerkesztősége.

Sziveri János szülőházánál, a költő emléktáblájánál koszorúztak a hódmezővásárhelyi irodalmárok, és fényesi Tóth János tisztelegve a fiatalon elhunyt Sziveri előtt egy verset olvasott fel. A Magyar Házban megtartott irodalmi estre szép számú közönség volt kíváncsi.

A muzslyai irodalmárokkal már mintegy 20 éves kapcsolata van a főszerkesztőnek, Fuchszné Benák Katalinnak, és most az együttműködés elmélyítésén fáradoznak. Az irodalmi est keretében egy fotókiállítás is nyílt, Gaál Györgyi fotós, médiatanár munkáiból, a tárlatot Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke méltatta. Az esten jelen volt még Soós Csilla olvasószerkesztő, a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár igazgatója, valamint Dani Imre költő, író, társadalomkritikus, és fényesi Tóth János író, költő, akik előadásában több mű, közöttük megzenésített vers is elhangzott.

A hódmezővásárhelyi vendégektől Muzslya település, valamint a Sziveri János Művészeti Színpad is egy-egy Gaál Györgyi fotós készítette alkotást kapott ajándékba. Az esten elhangzott, hogy a tárlat anyagát szívesen kiállítanák a helyi közösség épületének előcsarnokában, ahol az ügyintézésre érkező polgárok megtekinthetnék a munkákat.

A fotók egészen október közepéig ékesítik majd a községháza falait, ugyanakkor a muzslyai irodalmárok október 17-én mutatkoznak be Hódmezővásárhelyen, és akkor viszik haza a munkákat. A Hódmezővásárhelyen megrendezésre kerülő irodalmi est keretében a Sziveri János Művészeti Színpad munkásságáról is beszélnek, továbbá két könyvbemutatóra is sor kerül, Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetének, illetve Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvének költeményeivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Marilyn Monroe életéről szóló Szöszi című film kapta a legtöbb, nyolc jelölést a legrosszabb produkciókat díjazó Arany Málnára. Tom Hanks három díjra is esélyes. A Szöszit egyebek mellett a legrosszabb film, forgatókönyv és rendező kategóriában is jelölték - számolt be róla a BBC News. A díj honlapja szerint...
2023. JANUÁR 23.
[ 12:29 ]
A Magyar Kultúra napja, valamint a tordai Petőfi Sándor ME 75 éves jubileuma jegyében tegnap este ünnepélyesen megkezdődött a XXI. Tordai Művelődési Napok rendezvénysorozata. Elsőként egy kiállítás nyílt meg, amelyen a 75 éves Petőfi Sándor ME életéből láthattak képkockákat, fotókat az egybegyűltek. A...
2023. JANUÁR 22.
[ 18:56 ]
Idén 14 kategóriában 29 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA díját, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából adtak át a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek. A díjazottak között van a Szabadkai Zeneiskola és a csókai...
2023. JANUÁR 22.
[ 16:01 ]
Beolvasás folyamatban