Kultúra
Muzslya: Bemutatták a Vásárhelyi Látóhatárt

A muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad vendége volt tegnap a Vásárhelyi Látóhatár című kulturális és társadalmi folyóirat szerkesztősége.

Sziveri János szülőházánál, a költő emléktáblájánál koszorúztak a hódmezővásárhelyi irodalmárok, és fényesi Tóth János tisztelegve a fiatalon elhunyt Sziveri előtt egy verset olvasott fel. A Magyar Házban megtartott irodalmi estre szép számú közönség volt kíváncsi.

A muzslyai irodalmárokkal már mintegy 20 éves kapcsolata van a főszerkesztőnek, Fuchszné Benák Katalinnak, és most az együttműködés elmélyítésén fáradoznak. Az irodalmi est keretében egy fotókiállítás is nyílt, Gaál Györgyi fotós, médiatanár munkáiból, a tárlatot Kovács Jolánka, a SZJMSZ alelnöke méltatta. Az esten jelen volt még Soós Csilla olvasószerkesztő, a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár igazgatója, valamint Dani Imre költő, író, társadalomkritikus, és fényesi Tóth János író, költő, akik előadásában több mű, közöttük megzenésített vers is elhangzott.

A hódmezővásárhelyi vendégektől Muzslya település, valamint a Sziveri János Művészeti Színpad is egy-egy Gaál Györgyi fotós készítette alkotást kapott ajándékba. Az esten elhangzott, hogy a tárlat anyagát szívesen kiállítanák a helyi közösség épületének előcsarnokában, ahol az ügyintézésre érkező polgárok megtekinthetnék a munkákat.

A fotók egészen október közepéig ékesítik majd a községháza falait, ugyanakkor a muzslyai irodalmárok október 17-én mutatkoznak be Hódmezővásárhelyen, és akkor viszik haza a munkákat. A Hódmezővásárhelyen megrendezésre kerülő irodalmi est keretében a Sziveri János Művészeti Színpad munkásságáról is beszélnek, továbbá két könyvbemutatóra is sor kerül, Kovács Jolánka Jajistenem című gyermeknovellákat tartalmazó kötetének, illetve Czirok Attila Magánykő című legújabb verseskönyvének költeményeivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tavaly nagykorú lett Dombos Fest július 11-étől várja az igényes szórakozásra vágyókat, akik idén is elvarázsolódásra számíthatnak a löszfal tövében. Mint tudjuk 18 évvel ezelőtt egy szemétdomb helyén civil összefogással indult a Dombos Festet, amely azóta a térség egyik legjelentősebb és legkedveltebb...
2019. JÚNIUS 25.
[ 9:01 ]
Arany János magyar költő munkásságát bemutató komparatív, kétnyelvű kiállítást nyitják meg június 26-án, szerdán, 19 órakor Topolya Község Múzeumában. Kurátor: Vastag Gazsó Hargita muzeológus. A tárlat részét képezi a Petőfi Irodalmi Múzeum „Jártam a jelenben, éltem a jövőben”...
2019. JÚNIUS 24.
[ 14:38 ]
Holnap kezdődik a nyolcadik Belgrádi Európai Irodalmi Fesztivál a Belgrádi Ifjúsági Otthonban, írja a Tanjug. A június 28-ig tartó rendezvény keretében felolvasások, kritikai beszélgetések, kiállítások és filmvetítések lesznek. A fesztivált a színvonalas irodalom hetének szánják, valamint olyan eseménynek, amely...
2019. JÚNIUS 24.
[ 11:59 ]
Beolvasás folyamatban