Magazin
Bosznia-Hercegovinában havazott, Montenegróban az eső miatt adtak ki fokozott riasztást

Bosznia-Hercegovina nagy részén és a fővárosban, Szarajevóban is elsőfokú riasztást adtak ki kedden a havazás miatt, míg Montenegróban a legmagasabb fokú, vörös riasztás van érvényben a heves esőzések és széllökések miatt.

Az előrejelzések szerint Szerbiában is érezhetően hidegebb lesz kedden, ám nem kell sem hótól, sem fokozott esőzéstől tartani.

Szarajevóban havazott az éjjel, és kedden további csapadékra lehet számítani. A meteorológiai szolgálat jelentése szerint jelenleg plusz 2 Celsius-fok van a boszniai fővárosban, ám éjjel már fagypont alá csökken a hőmérséklet. A következő napokban is intenzív havazásra lehet számítani az ország legnagyobb részén, a hótakaró várhatóan eléri az 5-15 centimétert.

A havazás főként az ország hegyvidéki részein nehezíti a közlekedést, a hatóságok fokozott figyelemre és óvatosságra intettek.

Montenegróban a legmagasabb fokú riasztást adták ki, mert a széllökések meghaladják az óránkénti 50 kilométeres sebességet, és a következő 12 órában legalább 50 milliméter csapadék várható. (MTI)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2018. ÁPRILIS 22.
[ 14:46 ]
Kerékpárral hegyen-völgyön át címmel tartott úti beszámolót az oromhegyesi Vörös Tamás a bácsfeketehegyi Kozma Lajos könyvtárban. 2013-ban kezdett el kerékpározni és azóta 67150 kilométert tett meg. A kerékpározás öröm, hiszen az ember mozog és közben világot lát. Ezt az elvet vallja az oromhegyesi Vörös Tamás, aki...
2018. ÁPRILIS 21.
[ 22:35 ]
Autentikus lakodalmas zenétől volt hangos a bácsfekehegyi kultúrotthon, ahol ezt a zenét időnként tréfás rigmusokkal szakították meg, vacsorára pedig igazi bácskai lakodalmas menüt tálaltak fel a negyedik Hagyományőrző vőfélytalálkozón. Több mint tíz lakodalmas ceremóniamester „vetélkedett” a tréfás és...
2018. ÁPRILIS 21.
[ 22:02 ]
Felbolydult méhkasra hasonlított a falu az elmúlt napokban, amikor is a már hagyományos Föld-napi munkaakció keretében szépítették a helyi közösség területét, takarították a központot, az iskola és óvoda környékét, rendezték az akácosban levő tó környezetét, az egyházak területét, festették a labdarúgó pálya...
2018. ÁPRILIS 21.
[ 20:25 ]
Beolvasás folyamatban