Magazin
Újabb mikulásfutás lesz Palicson

A Mikulással is lehet fényképezkedni december 10-én, vasárnap Palicson, az ünnepi hangulat megalapozójaként szervezett futáson, tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón.

Az esemény részleteiről Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke, Radmila Šakić, a Palicsi Park Kft. turisztikai ügyintézője és Dobó Márta a palicsi Helyi Közösség Közgyűlésének elnöke számolt be.

- A mikulásfutás 11 órától kezdődik a palicsi Zenepavilonnál, erre az eseményre minden korosztályt szeretettel várunk – mondta Radmila Šakić.

Elmondása szerint ez a program minden évben nagy érdeklődést vált ki. A tavalyi évben 1200 résztvevő csatlakozott az eseményhez.

- Arra kérek mindenkit, hogy a futás során ne siessen, élvezze ki a napot, hiszen, olyan ritkán van időnk együtt lenni a családunkkal, barátainkkal – nyilatkozta az esemény kezdeményezője, Jánosi Elvira.

A futás végén minden résztvevő éremben részesül, emellett kenyér, tea és forralt bor is várja őket – tudtuk meg Dobó Mártától.

A programban való részvétel egyetlen feltétele mikulásjelmez vagy sapka viselete.

A rendezvény keretein belül rajzpályázatra is sor kerül, amelyre december 8-áig várják a gyermekek alkotásait mikulásfutás vagy tél témájában, a palicsi Helyi Közösség irodájában. (Spliti fasor1).

Az elkészült munkákat december 10-én 10 órától lehet megtekinteni a Vigadó nagytermében.

Az esemény szervezői a Szerbiai Ultramaraton Szövetség, a Palicsi Park Kft. és a palicsi Helyi Közösség.

Engi Ksenia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Megint furcsán viselkedett Juncker - illusztráció
2018. OKTÓBER 18.
[ 9:30 ]
Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki másfél kilogramm heroint és a drog hígításához használt adalékanyagot próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni tavaly ősszel. A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer...
2018. OKTÓBER 16.
[ 11:51 ]
Húsz kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy szerb férfi, a bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte a letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a 35 éves férfi szombaton reggel jelentkezett belépésre a röszkei...
2018. OKTÓBER 16.
[ 10:12 ]
Rekordáron, 558 ezer dollárért kelt el egy palack ritka, 1945-ös évjáratú Romanée-Conti vörösbor a Sotheby's szombati New York-i árverésén.Borért soha ekkora összeget nem fizettek árverésen - közölte az aukciósház.A francia vörösbor leütési ára járulékokkal és adókkal együtt tizenhétszerese az aukciósház...
2018. OKTÓBER 14.
[ 16:30 ]
Beolvasás folyamatban