Magazin
Újabb mikulásfutás lesz Palicson

A Mikulással is lehet fényképezkedni december 10-én, vasárnap Palicson, az ünnepi hangulat megalapozójaként szervezett futáson, tudtuk meg a mai sajtótájékoztatón.

Az esemény részleteiről Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke, Radmila Šakić, a Palicsi Park Kft. turisztikai ügyintézője és Dobó Márta a palicsi Helyi Közösség Közgyűlésének elnöke számolt be.

- A mikulásfutás 11 órától kezdődik a palicsi Zenepavilonnál, erre az eseményre minden korosztályt szeretettel várunk – mondta Radmila Šakić.

Elmondása szerint ez a program minden évben nagy érdeklődést vált ki. A tavalyi évben 1200 résztvevő csatlakozott az eseményhez.

- Arra kérek mindenkit, hogy a futás során ne siessen, élvezze ki a napot, hiszen, olyan ritkán van időnk együtt lenni a családunkkal, barátainkkal – nyilatkozta az esemény kezdeményezője, Jánosi Elvira.

A futás végén minden résztvevő éremben részesül, emellett kenyér, tea és forralt bor is várja őket – tudtuk meg Dobó Mártától.

A programban való részvétel egyetlen feltétele mikulásjelmez vagy sapka viselete.

A rendezvény keretein belül rajzpályázatra is sor kerül, amelyre december 8-áig várják a gyermekek alkotásait mikulásfutás vagy tél témájában, a palicsi Helyi Közösség irodájában. (Spliti fasor1).

Az elkészült munkákat december 10-én 10 órától lehet megtekinteni a Vigadó nagytermében.

Az esemény szervezői a Szerbiai Ultramaraton Szövetség, a Palicsi Park Kft. és a palicsi Helyi Közösség.

Engi Ksenia

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

George Clooneynak nagyobb volt a bevétele az elmúlt évben, mint bármely más színésznek valaha egy év alatt. A Forbes legjobban kereső hírességeinek listáján a második helyet megszerző Clooneyt a bokszoló Floyd Mayweathernek sikerült megelőznie. A bokszoló sztár 2015-ben már feljutott a toplista csúcsára, az elmúlt évi...
2018. JÚLIUS 16.
[ 20:30 ]
Hat párizsi metróállomást nevezett át ideiglenesen az Ile-de-France régió közlekedési vállalata a labdarúgó-világbajnokságon aranyérmes francia válogatott előtt tisztelegve. Amint az az RATP oldalán olvasható, az Avron állomásból "Nous Avron Gagné" (a Nous avons gagné - győztünk kicsi módosításával), a...
2018. JÚLIUS 16.
[ 17:30 ]
Ismeretterjesztő előadással, középkori viselet- és harci bemutatóval, táncházzal, gyermekprogramokkal emlékeznek a nándorfehérvári diadalra a szegedi ferences kolostorban és a rendház szomszédságában, a Mátyás téren a hétvégén - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A nándorfehérvári diadal 550. évfordulóján,...
2018. JÚLIUS 16.
[ 11:19 ]
Beolvasás folyamatban