Magazin
Ingyenes irodai programcsaláddal helyettesíthető a Microsoft Office

Ha drágálljuk a Microsoft Word, Excel és más irodai programokat, van megoldás. Jogtisztán, ingyen, reklámmentesen.

Gyakorlatilag standarddá vált a Microsoft Office programok használata. Korántsem biztos azonban, hogy meg kell vásárolni ahhoz, hogy szövegszerkesztőt, vagy más, megszokott irodai eszközt használjunk.

Ha még hallottunk volna róla, most frissült 6.0.2 változatra a szabad és nyílt forráskódú irodai programcsomag, a LibreOffice.

Kompatibilis a Microsoft Office fájljaival (is), azaz megnyithatjuk, szerkeszthetjük az Office dokumentumokat, s az általunk készítetteket is használhatják az MS Office tulajdonosok.

Kinézete, használata lényegében megegyezik az Office programokkal, rövid gyakorlás után gyakorlati különbséget nem tapasztalunk.

A LibreOffice részeként kapjuk a Writer szövegszerkesztőt – természetesen helyesírás-ellenőrzővel –, a Calc táblázatkezelőt, az Impress prezentáció-, valamint a Draw diagramkészítőt. A Base adatbázisépítésre alkalmas.

Az innen letölthető LibreOffice régi gépeken is jól fut, a gondosabb felkészülést segíthetik a szintén ingyenesen elérhető könyvek.(hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Zenta: Nyári táborok a Logiscool programozóiskolában - illusztráció
2018. JÚNIUS 21.
[ 21:00 ]
Megszületett Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök első gyermeke - adta hírül a BBC News. A 37 éves Ardern a második a választott kormányfők közül, aki gyermeket hozott a világra hivatali ideje alatt.A miniszterelnök csütörtök reggel ment be egy aucklandi kórházba, négy nappal a szülés várható időpontja után.Hivatali...
2018. JÚNIUS 21.
[ 8:56 ]
Előzetes letartóztatásba helyezték hétfőn az Audi német autógyártó társaság igazgatótanácsának elnökét a tulajdonos Volkswagen csoport (VW) dízelbotrányával összefüggésben. A müncheni ügyészség közleménye szerint Rupert Stadlert bűncselekmény nyomai eltüntetésének veszélye miatt kellett előzetes...
2018. JÚNIUS 18.
[ 12:16 ]
Bevonult a börtönbe hétfőn Inaki Urdangarin, a spanyol király sógora, akit öt év és tíz hónapos börtönbüntetésre ítéltek jogerősen közpénz elsikkasztása, csalás, hűtlen kezelés és befolyással való üzérkedés miatt.Urdangarin a Madridtól 108 kilométerre északra fekvő Brieva börtönben kezdi meg büntetésének...
2018. JÚNIUS 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban