Magazin
Ingyenes irodai programcsaláddal helyettesíthető a Microsoft Office

Ha drágálljuk a Microsoft Word, Excel és más irodai programokat, van megoldás. Jogtisztán, ingyen, reklámmentesen.

Gyakorlatilag standarddá vált a Microsoft Office programok használata. Korántsem biztos azonban, hogy meg kell vásárolni ahhoz, hogy szövegszerkesztőt, vagy más, megszokott irodai eszközt használjunk.

Ha még hallottunk volna róla, most frissült 6.0.2 változatra a szabad és nyílt forráskódú irodai programcsomag, a LibreOffice.

Kompatibilis a Microsoft Office fájljaival (is), azaz megnyithatjuk, szerkeszthetjük az Office dokumentumokat, s az általunk készítetteket is használhatják az MS Office tulajdonosok.

Kinézete, használata lényegében megegyezik az Office programokkal, rövid gyakorlás után gyakorlati különbséget nem tapasztalunk.

A LibreOffice részeként kapjuk a Writer szövegszerkesztőt – természetesen helyesírás-ellenőrzővel –, a Calc táblázatkezelőt, az Impress prezentáció-, valamint a Draw diagramkészítőt. A Base adatbázisépítésre alkalmas.

Az innen letölthető LibreOffice régi gépeken is jól fut, a gondosabb felkészülést segíthetik a szintén ingyenesen elérhető könyvek.(hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Új lakók a Palicsi Állatkertben - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 22:23 ]
Megkéseltek két amerikai kosárlabdázót vasárnapra virradó éjszaka a kelet-romániai Brailán, egyikük állapota súlyos, a másik sportolóé stabil - közölte az Agerpres hírügynökség.A 24 éves Darrell Bowie és a 25 éves Joseph McClain egy hónapja igazolt a nemzeti ligában játszó brailai CS Cuza Sporthoz. Több...
2018. SZEPTEMBER 16.
[ 22:12 ]
Ma délután cserkésztoborzót tartott a muzslyai 4-es számú Szent Imre herceg cserkészcsapat, azzal a céllal, hogy új, kis barátokkal bővüljön a társaság. Jelenleg mintegy 25 gyerek jár a foglalkozásokra, a mostani toborzón pedig 10-en jelentek meg, akik szeretnének megismerkedni a cserkészetben rejlő hasznos...
2018. SZEPTEMBER 16.
[ 20:11 ]
Motorzúgástól és hangos zenétől visszhangzott a vásártér környéke. A Topolyai Napok rendezvénysorozat egyik utolsó akkordjaként a Piac Közvállalat parkolójában Tuning&Stiling elnevezéssel különleges járművek kiállítását szervezték meg. Egészen egyedi, megdöbbentő és furcsa járművek is láthatóak voltak....
2018. SZEPTEMBER 16.
[ 16:56 ]
Beolvasás folyamatban