Magazin
Ingyenes irodai programcsaláddal helyettesíthető a Microsoft Office

Ha drágálljuk a Microsoft Word, Excel és más irodai programokat, van megoldás. Jogtisztán, ingyen, reklámmentesen.

Gyakorlatilag standarddá vált a Microsoft Office programok használata. Korántsem biztos azonban, hogy meg kell vásárolni ahhoz, hogy szövegszerkesztőt, vagy más, megszokott irodai eszközt használjunk.

Ha még hallottunk volna róla, most frissült 6.0.2 változatra a szabad és nyílt forráskódú irodai programcsomag, a LibreOffice.

Kompatibilis a Microsoft Office fájljaival (is), azaz megnyithatjuk, szerkeszthetjük az Office dokumentumokat, s az általunk készítetteket is használhatják az MS Office tulajdonosok.

Kinézete, használata lényegében megegyezik az Office programokkal, rövid gyakorlás után gyakorlati különbséget nem tapasztalunk.

A LibreOffice részeként kapjuk a Writer szövegszerkesztőt – természetesen helyesírás-ellenőrzővel –, a Calc táblázatkezelőt, az Impress prezentáció-, valamint a Draw diagramkészítőt. A Base adatbázisépítésre alkalmas.

Az innen letölthető LibreOffice régi gépeken is jól fut, a gondosabb felkészülést segíthetik a szintén ingyenesen elérhető könyvek.(hirado.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szobrot emeltek Montenegróban Titónak - illusztráció
2018. DECEMBER 18.
[ 14:45 ]
Új-Zélandon 2020-ban, a következő általános választással egy időben ügydöntő népszavazást tartanak a marihuána legalizálásáról - jelentette be kedden a wellingtoni kormány. A népszavazás része annak a megállapodásnak, amelynek alapján a Zöld Párt támogatásáról biztosította a kormányt vezető Munkáspártot.A Zöld...
2018. DECEMBER 18.
[ 9:28 ]
A Design Terminal által támogatott CollMot Entertainment látványos drónos akcióját ezer meghívott vendég követte végig a Buckingham Palota kertjében.Látványos drón-showt mutatott be CollMot Entertainment a Buckingham Palota kertjében, A nyolc perces londoni karácsonyi műsor 40 drón felhasználásával készült, a közelgő...
2018. DECEMBER 17.
[ 17:57 ]
Oroszországban 18 évről 21-re emelnék a töményszesz-fogyasztás alsó korhatárát. Az intézkedés már jövő februárban életbe léphet.A fiatalkori ivászat nem csak az egészséget rongálja, hanem hat a viselkedésre is, és meghatározza a jövőbeli alkoholfogyasztási szokásokat is – indokolta a javaslatot az orosz...
2018. DECEMBER 16.
[ 18:57 ]
Beolvasás folyamatban