Magazin
Zenta: Diákvállalati Kiállítás a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola szervezésében

A Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola Diákvállalati Kiállítást rendezett ma Zentán. A rendezvényükön vendégül látták a szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnázium csapatát.

A diákvállalati kiállítás azoknak a cégeknek a kiállítása, amelyet a diákok rendes tanterv szerint már második osztálytól alapítanak, és vezetnek négy évig – tudtuk meg Tóth Kornéltól, a zentai középiskola igazgatójától. - A cél, hogy az iskolából kikerülve a tanulóknak már legyen egy olyan gyakorlati alapjuk, amivel azután a való életben is feltalálhatják magukat. Az iskola ezzel ösztönzi a vállalkozói kedvet, az üzleti felfogást, a tudatos üzleti és gazdasági élettel való megismerkedést. Az idén azért érdekes a diákvállalati kiállítás, mert ebben az évben először van az egészségügyi középiskolában is vállalkozástan és most öt csapat jelentkezett erre a kiállításra. Valamint minden évben, így idén is, vendégül látják a testvériskolájukat Szegedről, a Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumot – részletezte az igazgató.

A standokon főként az élelmiszerekkel kapcsolatos vállalkozásokat mutattak be, hiszen egy olyan környezetben élünk, ahol ennek van a leginkább jövője. Rajtuk kívül szerepelt még testépítő cég, kozmetikai-, lábbeliket forgalmazó-, ruházati-, illetve rendezvényszervező cég is.

A szegedi szakiskolával már több mint tíz éve tartják a kapcsolatot.

Nagy örömmel jönnek Zentára, ugyanis náluk ősszel rendezik meg a tanirodai kiállítást, és az első helyezettnek többek között az a díja, hogy ezen a zentai kiállításon részt vehet - mesélte Farkasné Székely Angéla a tagintézmény vezetője, - ugyanígy a zentaiak is ellátogatnak Szegedre. A kapcsolatuknak ez is a legfőbb feladata, hogy a szaktanárok és a diákok között ismeretség alakuljon ki, részt vegyenek egymás programjain. A szegedi csapatot elkísérte a felkészítő tanáruk, Terjék Balázs, és a szakmai igazgatóhelyettes, Füredi Ildikó.

A Szegedről érkezett diákok egy magánnyomozói vállalkozást mutattak be, PRIVIN néven. Ez egy generációs és nemzetközi vállalat - ismertette Vecsernyés Dzsenifer, diák, aki a cég ügyvezetője. A csapatukban van továbbá magánnyomozó, marketing referens, asszisztens, illetve pénzügyi titkárnő.

A kiállításon 19 diákvállalat állított fel standokat. Az idei évben rendkívüli helyszínként a Stevan Sremac Általános Iskola, Emlékiskola Kihelyezett Tagozatának előcsarnokában tartották a rendezvényt, mivel a Zentai Gimnáziumban még tart a felújítás. A látványos cégbemutatóra több általános iskola diákjai is ellátogattak a délelőtt folyamán.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miért ne felejtse el a HP laptopokat? - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 25.
[ 15:51 ]
Módszertani kiadványt mutatnak be Zentán - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 22:28 ]
A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség a hétvégén tartotta meg a negyedik csapatvezetői találkozóját, amelynek a helyszínéül Magyarországon, a mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontot választották.Vajdaság hat településéről összesen harmincöt csapatvezető vett részt, akiknek egy...
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 16:22 ]
Kutyaugatástól volt hangos a pacséri gyógyfürdő előtti tisztás, itt rendezték meg immár harmadik alkalommal az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő nemzeti mindenfajtás kutyakiállítást a helybeli Artemisz Ebtenyésztők Egyesülete szervezésében.Mint Nemes Norbert, az egyesület titkára, az egyik fő szervező elmondta,...
2018. SZEPTEMBER 23.
[ 18:26 ]
Átszámolták az alkohol miatti halálozási adatokat úgy, hogy a részeg baleseteket és verekedéseket is belevették, és kiderült, ez a leggyakoribb halálok.Minden évben 3 millió ember hal bele az alkoholfogyasztásba, ez napi átlagban több, mint nyolcezer halottat jelent – számolt az Egészségügyi Világszervezet. Ez azt jelenti,...
2018. SZEPTEMBER 23.
[ 17:03 ]
Beolvasás folyamatban