Magazin
Zenta: Diákvállalati Kiállítás a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola szervezésében

A Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola Diákvállalati Kiállítást rendezett ma Zentán. A rendezvényükön vendégül látták a szegedi Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnázium csapatát.

A diákvállalati kiállítás azoknak a cégeknek a kiállítása, amelyet a diákok rendes tanterv szerint már második osztálytól alapítanak, és vezetnek négy évig – tudtuk meg Tóth Kornéltól, a zentai középiskola igazgatójától. - A cél, hogy az iskolából kikerülve a tanulóknak már legyen egy olyan gyakorlati alapjuk, amivel azután a való életben is feltalálhatják magukat. Az iskola ezzel ösztönzi a vállalkozói kedvet, az üzleti felfogást, a tudatos üzleti és gazdasági élettel való megismerkedést. Az idén azért érdekes a diákvállalati kiállítás, mert ebben az évben először van az egészségügyi középiskolában is vállalkozástan és most öt csapat jelentkezett erre a kiállításra. Valamint minden évben, így idén is, vendégül látják a testvériskolájukat Szegedről, a Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziumot – részletezte az igazgató.

A standokon főként az élelmiszerekkel kapcsolatos vállalkozásokat mutattak be, hiszen egy olyan környezetben élünk, ahol ennek van a leginkább jövője. Rajtuk kívül szerepelt még testépítő cég, kozmetikai-, lábbeliket forgalmazó-, ruházati-, illetve rendezvényszervező cég is.

A szegedi szakiskolával már több mint tíz éve tartják a kapcsolatot.

Nagy örömmel jönnek Zentára, ugyanis náluk ősszel rendezik meg a tanirodai kiállítást, és az első helyezettnek többek között az a díja, hogy ezen a zentai kiállításon részt vehet - mesélte Farkasné Székely Angéla a tagintézmény vezetője, - ugyanígy a zentaiak is ellátogatnak Szegedre. A kapcsolatuknak ez is a legfőbb feladata, hogy a szaktanárok és a diákok között ismeretség alakuljon ki, részt vegyenek egymás programjain. A szegedi csapatot elkísérte a felkészítő tanáruk, Terjék Balázs, és a szakmai igazgatóhelyettes, Füredi Ildikó.

A Szegedről érkezett diákok egy magánnyomozói vállalkozást mutattak be, PRIVIN néven. Ez egy generációs és nemzetközi vállalat - ismertette Vecsernyés Dzsenifer, diák, aki a cég ügyvezetője. A csapatukban van továbbá magánnyomozó, marketing referens, asszisztens, illetve pénzügyi titkárnő.

A kiállításon 19 diákvállalat állított fel standokat. Az idei évben rendkívüli helyszínként a Stevan Sremac Általános Iskola, Emlékiskola Kihelyezett Tagozatának előcsarnokában tartották a rendezvényt, mivel a Zentai Gimnáziumban még tart a felújítás. A látványos cégbemutatóra több általános iskola diákjai is ellátogattak a délelőtt folyamán.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

2018. ÁPRILIS 20.
[ 8:36 ]
Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy albán férfit, aki több mint 14 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni. A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki...
2018. ÁPRILIS 17.
[ 10:55 ]
Barbara Bush volt first lady egészségi állapota romlik, visszautasítja a kezelést, palliatív ellátásban részesül - téjékoztatott közleményében hétfőn a Bush-család. A közleményben tudatta, hogy Barbara Bush az elmúlt időszak több és hosszas kórházi ápolása után immár visszautasítja a további orvosi...
2018. ÁPRILIS 16.
[ 22:16 ]
Egymásra támadtak a rabok Dél-Karolina egyik fegyházában, heten közülük meghaltak, legalább tizenheten megsebesültek. A véres összecsapás vasárnap este tört ki, a büntetés-végrehajtási intézmény vezetői azonban csak hétfőn hozták nyilvánosságra a történteket. Jeff Taillon, a bishopville-e fegyház szóvivője...
2018. ÁPRILIS 16.
[ 20:29 ]
Beolvasás folyamatban