Magazin
Zenta: Ha május, akkor Születés hete programsorozat

Magyarországi és vajdasági példákhoz hasonlóan Zentán is változatos előadásokkal várják majd az érdeklődőket a Születés hete rendezvénysorozaton. A szakmai és tájékoztató rendezvényt május 19-e és 27-e között kísérhetik figyelemmel.

Május 19-én, szombaton 10 órai kezdettel Kismama jóga címmel Nagy Némedi Kata gyógytornász, humánkineziológus, jógaoktató kezdi a programokat a Hídi óvoda tornatermében. Ugyanezen a helyszínen 11 órától Baba-mama jóga lesz, szintén Nagy Némedi Kata közreműködésével.

Szombaton délután a Hídi óvoda tornatermében 17 órára Szülésélmény-találkozót szerveznek.

20-án vasárnap a Népi Technikában 10 órai kezdettel Kerekítő mondókás mókát tart Varga Imola foglalkozásvezető a népszerű Kerekítő könyvek játékai nyomán.

Vasárnap délelőtt, 10:45-től a Népi Technika közösségi termében Kerekítő bábos tornával folytatódik Varga Imola játékos programja. Bábozás, ölbeli- és mozgásos játékok, mondókák, dalok kapcsolódnak majd a tornához.

Május 25-én, pénteken Tóth Vásárhelyi Anita, diplomás pszichológus-neurpszichológus és testterapeuta (haptoterapeuta) munka- és szervezéspszichlógus beszél az érintés szerepéről a korai kötődés kezdeténél és kontinuitásában. Ez az előadás 16 órától szerepel a Népi Technika programjában a címe Haptonómia.

Május 26-n, szombaton, A baba mozgásfejlődése címmel Süli Mónika - okleveles gyógytornász mesél a gyermekek mozgásfejlődéséről a magzati stádiumtól kezdve, a csecsemőkori mozgásfejlődésen át a baba járásáig. Az érdeklődőket fél 11-től Népi Technika épületében várják.
Az előadások sorozatában Tomić Edina szoptatási segítő május 26-án 16 órától A sikeres szoptatásért címmel tartja tanácsadó programját. Ezt követően, 17:15 órai kezdettel Vass Enikő szülészeti-nőgyógyászati nővér készíti fel a kórházi napokra a kismamákat. Helyszín a Népi Technika nagyterme.

A programsorozat zárónapján május 27-én vasárnap, 10:30-tól a babahordozás lesz a téma Kosiczky Kata, tapasztalt hordozós édesanya jóvoltából. Vasárnap délután 15 órai kezdettel Renkó (Novák) Krisztina, védőnő, dúla Felkészülés a szülésre címmel tartja előadását, majd 16:30-től a Csecsemőgondozás témájáról hallhatnak a látogatók.

A rendezvény záró előadása az IAIM csecsemőmasszázsról szól a korai kötődés és az idegrendszeri fejlődés tükrében, Jasenka Lazić defektológus, instruktor közreműködésével. A vasárnapi programok is a Népi Technika épületében lesznek. A résztvevőket kisorsolt ajándéktárgyakkal bocsájtják útjukra.

A Születés hete programok színes és tartalmas szabadidős elfoglaltságot ígérnek a párkapcsolat, családtervezés, anyává-apává válás, várandósság, szülés-születés, szoptatás/táplálás, csecsemőgondozás, hordozás témakörökben. Minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat szeretettel várnak. A programok ingyenesen látogathatóak.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Augusztus 20.: Magyar nemzeti színű fényfestést kapott egy kínai felhőkarcoló - illusztráció
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 20:27 ]
A muzslyai Road Flyers Motoros Klub az idén 16. alkalommal szervezte meg a motoros találkozóját, amelyre sokan eljöttek, Szerbia minden tájáról érkeztek a motorosok, az egykori jugoszláviai tagköztársaságaiból úgyszintén, a környező, sőt európai országokból is voltak részvevők, pl. Németországból, Olaszországból,...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 9:46 ]
A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában befejeződött a játékos, logikai tábor, amelyet hat éve álmodott meg, és indított útjára Bíró István matematikatanár, aki egy magyarországi tábor mintájára szervezi meg sikeresen a rendezvényt. A tábor nagy népszerűségnek örvend, az idén is mintegy 65-en voltak a...
2018. AUGUSZTUS 18.
[ 21:43 ]
Pénteken délután, a táborban készült alkotásokból összeállított alkalmi kiállítással zárult a XXIII. Nagykunsági Alkotótábor, amelyet ezúttal is a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesület szervezett meg. A két tucatnál is több kisiskolás dalolva, táncolva és játszva ismerkedett a néphagyományokkal. Tóth...
2018. AUGUSZTUS 18.
[ 16:05 ]
Beolvasás folyamatban