Magazin
Zenta: Ha május, akkor Születés hete programsorozat

Magyarországi és vajdasági példákhoz hasonlóan Zentán is változatos előadásokkal várják majd az érdeklődőket a Születés hete rendezvénysorozaton. A szakmai és tájékoztató rendezvényt május 19-e és 27-e között kísérhetik figyelemmel.

Május 19-én, szombaton 10 órai kezdettel Kismama jóga címmel Nagy Némedi Kata gyógytornász, humánkineziológus, jógaoktató kezdi a programokat a Hídi óvoda tornatermében. Ugyanezen a helyszínen 11 órától Baba-mama jóga lesz, szintén Nagy Némedi Kata közreműködésével.

Szombaton délután a Hídi óvoda tornatermében 17 órára Szülésélmény-találkozót szerveznek.

20-án vasárnap a Népi Technikában 10 órai kezdettel Kerekítő mondókás mókát tart Varga Imola foglalkozásvezető a népszerű Kerekítő könyvek játékai nyomán.

Vasárnap délelőtt, 10:45-től a Népi Technika közösségi termében Kerekítő bábos tornával folytatódik Varga Imola játékos programja. Bábozás, ölbeli- és mozgásos játékok, mondókák, dalok kapcsolódnak majd a tornához.

Május 25-én, pénteken Tóth Vásárhelyi Anita, diplomás pszichológus-neurpszichológus és testterapeuta (haptoterapeuta) munka- és szervezéspszichlógus beszél az érintés szerepéről a korai kötődés kezdeténél és kontinuitásában. Ez az előadás 16 órától szerepel a Népi Technika programjában a címe Haptonómia.

Május 26-n, szombaton, A baba mozgásfejlődése címmel Süli Mónika - okleveles gyógytornász mesél a gyermekek mozgásfejlődéséről a magzati stádiumtól kezdve, a csecsemőkori mozgásfejlődésen át a baba járásáig. Az érdeklődőket fél 11-től Népi Technika épületében várják.
Az előadások sorozatában Tomić Edina szoptatási segítő május 26-án 16 órától A sikeres szoptatásért címmel tartja tanácsadó programját. Ezt követően, 17:15 órai kezdettel Vass Enikő szülészeti-nőgyógyászati nővér készíti fel a kórházi napokra a kismamákat. Helyszín a Népi Technika nagyterme.

A programsorozat zárónapján május 27-én vasárnap, 10:30-tól a babahordozás lesz a téma Kosiczky Kata, tapasztalt hordozós édesanya jóvoltából. Vasárnap délután 15 órai kezdettel Renkó (Novák) Krisztina, védőnő, dúla Felkészülés a szülésre címmel tartja előadását, majd 16:30-től a Csecsemőgondozás témájáról hallhatnak a látogatók.

A rendezvény záró előadása az IAIM csecsemőmasszázsról szól a korai kötődés és az idegrendszeri fejlődés tükrében, Jasenka Lazić defektológus, instruktor közreműködésével. A vasárnapi programok is a Népi Technika épületében lesznek. A résztvevőket kisorsolt ajándéktárgyakkal bocsájtják útjukra.

A Születés hete programok színes és tartalmas szabadidős elfoglaltságot ígérnek a párkapcsolat, családtervezés, anyává-apává válás, várandósság, szülés-születés, szoptatás/táplálás, csecsemőgondozás, hordozás témakörökben. Minden babára vágyót, várandóst, anyukát és családjukat szeretettel várnak. A programok ingyenesen látogathatóak.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Meghalt két külföldi hegymászó a világ legmagasabb hegycsúcsa, a Mount Everest meghódítására tett kísérlet közben - jelentették be hétfőn a nepáli hatóságok.Kuriki Nobukazu 36 éves japán hegymászó, aki már megmászta hat kontinens legmagasabb hegyét és feljutott két nyolcezres csúcsra Nepálban is, a nyolcadik...
2018. MÁJUS 21.
[ 16:14 ]
Meghan hercegné esküvői csokra mindenképp különleges volt: Harry herceg saját kezűleg szedte hozzá a virágokat elhunyt édesanyja, Diana hercegnő egykori kertjéből, amik között ott volt az a tragikus körülmények között elhunyt hercegné kedvenc virága, a nefelejcs is.A csokor most egy névtelen katona sírját díszíti,...
2018. MÁJUS 21.
[ 14:01 ]
A Hawaii Nagy Szigetén kitört vulkán lávafolyama elérte a Csendes-óceánt, szakemberek veszélyes klórsav kialakulására figyelmeztetnek. A Kilauea tűzhányó aktivitása nem csökken, és a Hawaii Vulkáni Obszervatórium (HVO) szakemberei szerint egyre nagyobb mértékben lövell ki kéndioxidot. A láva elpusztította és leégette...
2018. MÁJUS 21.
[ 8:40 ]
Beolvasás folyamatban