Magazin
Holnap zárul a leányok tábora
Betűméret:             

A Boldogasszony Iskolanővérek az idén is megrendezték Nagybecskereken a leányok táborát, amely vasárnap kezdődött és holnap zárul.

Összesen 36 lány jött el a Szathmáry Karolina Leánykollégiumba, a tábor helyszínére, amelynek a fő szervezője Szabó M. Cecília nővér, aki munkatársaival, a pedagógussal, illetve középiskolás besegítőkkel közösen valósította meg ezt a közkedvelt összejövetelt. A lányok főleg a környékbeli településekről, de Vajdaság más falvaiból, városaiból is érkeztek, a korosztály tekintetében igen vegyes a társaság, a hétévesek is beilleszkedtek, csakúgy mint a középiskolás fiatalok.

Az idén is több mindennel foglalkoztak a fiatalok, a kánai menyegző volt a központi témája a tábornak, amelyet egy modern átdolgozásban, elképzeléseik, és ötleteik alapján dolgoztak fel és adtak elő a csoportok, de emellett kézműveskedtek, a virágkötészetet is kipróbálhatták, meghívókat is készítettek, menyasszonyi fejdíszt is kreáltak pattogatott kukoricából, sütöttek-főztek, alkottak a műhelymunkák során, ahol kifejthették kreativitásukat. Egyébként négy csoportban folytak a foglalkozások.

Zarándoklatra is eljutottak, mégpedig a Bánát egyedüli Mária-kegyhelyére, Töröktopolyára, de ugyanakkor kirándultak az aracsi Pusztatemplomhoz is, majd a természetben is sokat időztek, végigjárták, végighajózták az Óbecse és Törökbecse közötti szigetet.

Ez volt a sorrendben a 12. ilyen alkalom, amikor a nyár folyamán a leányokat táboroztatták a Boldogasszony Iskolanővérek otthonában.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfogadta második olvasatban a londoni parlament a dohánytermékek vásárlásának fokozatos betiltásáról szóló törvénytervezetet. Az indítványól még döntenie kell a parlament felső kamarájának, a Lordok Házának, majd a részletes, harmadik olvasatbeli vita után újból az alsóháznak is, de a végleges...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 8:28 ]
A hétfő esti vihar villámai két repülőgépet is telibe találtak, az osztrák Austrian Airlines járatainak vissza kellett térniük Bécsbe. Az egyik repülőbe Sopron felett csapott bele a villám – írja a Kronen Zeitung. A Bécsből Nápolyba tartó járatot este fél hét körül érte villámcsapás Sopron légterében. A gép...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:32 ]
A horvát-szlovén határon fekvő Donji Macelj lakóit ma meglepte a hótakaró, főként azután, hogy tegnap csaknem 30 Celsius fokot mértek. Szlovénia hegyvidéki részein hótorlaszok alakultak ki, de kedden délelőtt jég is esett. Roglán is esik a hó – adta hírül a 24sata horvát portál. A horvát meteorológiai intézet...
2024. ÁPRILIS 16.
[ 18:00 ]
Beolvasás folyamatban