Magazin
Holnap zárul a leányok tábora

A Boldogasszony Iskolanővérek az idén is megrendezték Nagybecskereken a leányok táborát, amely vasárnap kezdődött és holnap zárul.

Összesen 36 lány jött el a Szathmáry Karolina Leánykollégiumba, a tábor helyszínére, amelynek a fő szervezője Szabó M. Cecília nővér, aki munkatársaival, a pedagógussal, illetve középiskolás besegítőkkel közösen valósította meg ezt a közkedvelt összejövetelt. A lányok főleg a környékbeli településekről, de Vajdaság más falvaiból, városaiból is érkeztek, a korosztály tekintetében igen vegyes a társaság, a hétévesek is beilleszkedtek, csakúgy mint a középiskolás fiatalok.

Az idén is több mindennel foglalkoztak a fiatalok, a kánai menyegző volt a központi témája a tábornak, amelyet egy modern átdolgozásban, elképzeléseik, és ötleteik alapján dolgoztak fel és adtak elő a csoportok, de emellett kézműveskedtek, a virágkötészetet is kipróbálhatták, meghívókat is készítettek, menyasszonyi fejdíszt is kreáltak pattogatott kukoricából, sütöttek-főztek, alkottak a műhelymunkák során, ahol kifejthették kreativitásukat. Egyébként négy csoportban folytak a foglalkozások.

Zarándoklatra is eljutottak, mégpedig a Bánát egyedüli Mária-kegyhelyére, Töröktopolyára, de ugyanakkor kirándultak az aracsi Pusztatemplomhoz is, majd a természetben is sokat időztek, végigjárták, végighajózták az Óbecse és Törökbecse közötti szigetet.

Ez volt a sorrendben a 12. ilyen alkalom, amikor a nyár folyamán a leányokat táboroztatták a Boldogasszony Iskolanővérek otthonában.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kisállat-kiállítás lesz Topolyán - illusztráció
2018. OKTÓBER 19.
[ 16:13 ]
Hat év fegyházra ítéltek egy szerb embercsempészt Szekszárdon - illusztráció
2018. OKTÓBER 18.
[ 14:51 ]
Nyilvánosságra került egy videó a szerdai uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozójáról az Európai Bizottság Elnökéről, aki megint furcsán viselkedett.A néhány másodperces felvételen azt látszik, hogy a Bizottság májusban távozó vezetője Emmanuel Macron francia elnököt vágta fejbe egy papírköteggel, utána pedig...
2018. OKTÓBER 18.
[ 9:30 ]
A Szabadkai Gyűjtők Egyesülete 78. alkalommal rendezi meg nemzetközi találkozóját október 20-án, szombaton 9 és 14 óra között a szabadkai Népkörben. Az előzetes bejelentkezések alapján mintegy száz gyűjtő részvételére lehet számítani.Ezúttal is különböző gyűjteményeiket mutatják be tulajdonosaik. Láthatóak...
2018. OKTÓBER 17.
[ 18:22 ]
Több mint 113 kilogramm marihuánát találtak egy kisbusz falában a tompai határátkelőhelyen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - közölte a NAV szerdán az MTI-vel. A pénzügyőrök hétfőn kora reggel egy kisbuszt ellenőriztek Bács-Kiskun megyében. A sofőr - egy 32 éves szerb állampolgár - nem jelentett be...
2018. OKTÓBER 17.
[ 11:05 ]
Beolvasás folyamatban