Magazin
Holnap zárul a leányok tábora

A Boldogasszony Iskolanővérek az idén is megrendezték Nagybecskereken a leányok táborát, amely vasárnap kezdődött és holnap zárul.

Összesen 36 lány jött el a Szathmáry Karolina Leánykollégiumba, a tábor helyszínére, amelynek a fő szervezője Szabó M. Cecília nővér, aki munkatársaival, a pedagógussal, illetve középiskolás besegítőkkel közösen valósította meg ezt a közkedvelt összejövetelt. A lányok főleg a környékbeli településekről, de Vajdaság más falvaiból, városaiból is érkeztek, a korosztály tekintetében igen vegyes a társaság, a hétévesek is beilleszkedtek, csakúgy mint a középiskolás fiatalok.

Az idén is több mindennel foglalkoztak a fiatalok, a kánai menyegző volt a központi témája a tábornak, amelyet egy modern átdolgozásban, elképzeléseik, és ötleteik alapján dolgoztak fel és adtak elő a csoportok, de emellett kézműveskedtek, a virágkötészetet is kipróbálhatták, meghívókat is készítettek, menyasszonyi fejdíszt is kreáltak pattogatott kukoricából, sütöttek-főztek, alkottak a műhelymunkák során, ahol kifejthették kreativitásukat. Egyébként négy csoportban folytak a foglalkozások.

Zarándoklatra is eljutottak, mégpedig a Bánát egyedüli Mária-kegyhelyére, Töröktopolyára, de ugyanakkor kirándultak az aracsi Pusztatemplomhoz is, majd a természetben is sokat időztek, végigjárták, végighajózták az Óbecse és Törökbecse közötti szigetet.

Ez volt a sorrendben a 12. ilyen alkalom, amikor a nyár folyamán a leányokat táboroztatták a Boldogasszony Iskolanővérek otthonában.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tizenkét kilónyi kábítószert akart Magyarországra csempészni személygépkocsijában egy bosznia-hercegovinai és koszovói kettős állampolgár - tette közzé a rendőrség a police.hu oldalon kedd reggel. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja...
2018. AUGUSZTUS 14.
[ 9:21 ]
Az eddig véltnél talán kevésbé udvariasak a britek egy újonnan ismertetett tanulmány szerint.Jonathan Culpeper nyelvész kutatása kimutatta, hogy a britek által naponta átlagosan használt 16 ezer szóból mindössze 38 udvarias.Az udvarias nyelvezettel kapcsolatban kiderült, hogy a britek a "meglehetősen" szót használják a...
2018. AUGUSZTUS 13.
[ 17:45 ]
Amikor nyaralásunkat tervezzük, nem jut eszünkbe, hogy megnézzük egy-egy európai város bűnüldözési statisztikáját. Rosszabb esetben már túl vagyunk egy-két rossz tapasztalaton, amikor külföldön károsítottak meg, ezért óvatosabbak vagyunk és körültekintőbbek a nyaralás ideje alatt.Amikor európai úti cél felé vesszük...
2018. AUGUSZTUS 13.
[ 12:13 ]
Beolvasás folyamatban