Magazin
Holnap zárul a leányok tábora

A Boldogasszony Iskolanővérek az idén is megrendezték Nagybecskereken a leányok táborát, amely vasárnap kezdődött és holnap zárul.

Összesen 36 lány jött el a Szathmáry Karolina Leánykollégiumba, a tábor helyszínére, amelynek a fő szervezője Szabó M. Cecília nővér, aki munkatársaival, a pedagógussal, illetve középiskolás besegítőkkel közösen valósította meg ezt a közkedvelt összejövetelt. A lányok főleg a környékbeli településekről, de Vajdaság más falvaiból, városaiból is érkeztek, a korosztály tekintetében igen vegyes a társaság, a hétévesek is beilleszkedtek, csakúgy mint a középiskolás fiatalok.

Az idén is több mindennel foglalkoztak a fiatalok, a kánai menyegző volt a központi témája a tábornak, amelyet egy modern átdolgozásban, elképzeléseik, és ötleteik alapján dolgoztak fel és adtak elő a csoportok, de emellett kézműveskedtek, a virágkötészetet is kipróbálhatták, meghívókat is készítettek, menyasszonyi fejdíszt is kreáltak pattogatott kukoricából, sütöttek-főztek, alkottak a műhelymunkák során, ahol kifejthették kreativitásukat. Egyébként négy csoportban folytak a foglalkozások.

Zarándoklatra is eljutottak, mégpedig a Bánát egyedüli Mária-kegyhelyére, Töröktopolyára, de ugyanakkor kirándultak az aracsi Pusztatemplomhoz is, majd a természetben is sokat időztek, végigjárták, végighajózták az Óbecse és Törökbecse közötti szigetet.

Ez volt a sorrendben a 12. ilyen alkalom, amikor a nyár folyamán a leányokat táboroztatták a Boldogasszony Iskolanővérek otthonában.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Agrármesekönyvet adott ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) a mezőgazdasági szakma és az agrár életforma népszerűsítésére - mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton. Hozzátette: a generációváltás előkészítését időben el kell kezdeni a mezőgazdaságban...
2018. DECEMBER 15.
[ 10:11 ]
„Ideje van a szeretetnek” címmel tartanak ádventi jótékonysági koncertet december 16-án, vasárnap 18 órai kezdettel a zentai Művelődési Házban, a Vöröskereszt zentai szervezete és a helyi Retrosong énekegyüttes szervezésében. A zentaiak körében évek óta nagy népszerűségnek örvendő ádventi jótékonysági koncerten...
2018. DECEMBER 14.
[ 19:27 ]
A 16 és 29 év közötti fiatalok 68,2 százaléka még a szüleivel élt 2017-ben az Európai Unióban - közölte az Eurostat pénteken.Az uniós statisztikai hivatal friss felmérése szerint az arány a fiatal férfiak körében 73,3 százalék, a nőknél ennél alacsonyabb, 62,9 százalék.Bár különböző mértékben, de a tagállamok...
2018. DECEMBER 14.
[ 19:17 ]
Beolvasás folyamatban