Magazin
Holnap zárul a leányok tábora

A Boldogasszony Iskolanővérek az idén is megrendezték Nagybecskereken a leányok táborát, amely vasárnap kezdődött és holnap zárul.

Összesen 36 lány jött el a Szathmáry Karolina Leánykollégiumba, a tábor helyszínére, amelynek a fő szervezője Szabó M. Cecília nővér, aki munkatársaival, a pedagógussal, illetve középiskolás besegítőkkel közösen valósította meg ezt a közkedvelt összejövetelt. A lányok főleg a környékbeli településekről, de Vajdaság más falvaiból, városaiból is érkeztek, a korosztály tekintetében igen vegyes a társaság, a hétévesek is beilleszkedtek, csakúgy mint a középiskolás fiatalok.

Az idén is több mindennel foglalkoztak a fiatalok, a kánai menyegző volt a központi témája a tábornak, amelyet egy modern átdolgozásban, elképzeléseik, és ötleteik alapján dolgoztak fel és adtak elő a csoportok, de emellett kézműveskedtek, a virágkötészetet is kipróbálhatták, meghívókat is készítettek, menyasszonyi fejdíszt is kreáltak pattogatott kukoricából, sütöttek-főztek, alkottak a műhelymunkák során, ahol kifejthették kreativitásukat. Egyébként négy csoportban folytak a foglalkozások.

Zarándoklatra is eljutottak, mégpedig a Bánát egyedüli Mária-kegyhelyére, Töröktopolyára, de ugyanakkor kirándultak az aracsi Pusztatemplomhoz is, majd a természetben is sokat időztek, végigjárták, végighajózták az Óbecse és Törökbecse közötti szigetet.

Ez volt a sorrendben a 12. ilyen alkalom, amikor a nyár folyamán a leányokat táboroztatták a Boldogasszony Iskolanővérek otthonában.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Sebastian Kurz osztrák kancellárt választották meg az év nyelvőrének a Deutsche Sprachwelt című nyelvápoló és nyelvpolitikai magazin olvasói - közölte kedden a németországi Erlangenben megjelenő lap szerkesztősége. Az osztrák kormányfő kiáll a "jó" német nyelvért és a társadalmi nem (gender)...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 18:09 ]
A hétvégén országosan több moziban is premier előtt vetítik a március 22-ei víz világnapja alkalmából a környezettudatosságra nevelő Vízipók-csodapók című egészestés rajzfilm digitálisan felújított változatát. Az 1983-ban készült egészestés rajzfilm digitálisan felújítva április 18-tól látható a...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 13:29 ]
Mozaikpadlós, mintegy 1500 éves szőlőprést találtak Korazimban, Észak-Izraelben - jelentette be hétfőn az Izraeli Természetvédelmi Hatóság (INPA). A 4 x 4 méteres szőlőprést bor készítéséhez használták a Talmud megszövegezésének korában, vagyis az i. sz. harmadik és ötödik század között. A Korazim Nemzeti...
2019. MÁRCIUS 18.
[ 20:38 ]
Beolvasás folyamatban