Magazin
Süteménykavalkád Erzsébetlakon

Erzsébetlakon immár tizenegyedik alkalommal szervezte meg a helyi Nők Klubja a többi falusi szervezettel karöltve az Édes Napot, amely az idén volt a leglátogatottabb. A versenyzők száma is tetőzött, ugyanis harminc női szervezet, klub vett részt, és nemcsak a környező falvakból, hanem távolabbról, Vajdaság minden tájáról érkeztek. Minden csoport hozta a települése közkedvelt házi, hagyományos süteményeit, a nagyanyáink receptjei szerint elkészítetteket.

A szervezők nem titkolt szándéka az volt, hogy a háziasszonyok előkerítsék a régi szakácskönyveket, és azokból készítsenek kalácsokat. A szépen kidíszített standok, asztalok csak úgy roskadoztak a sok finomságtól, az ügyes asszonyok a legszebb kézimunkáikat is elhozták, és azokat is közszemlére bocsátották. Persze a hagyományos sütemények mellett voltak modernebb változatok is, vagy akár gyerekcsalogató édességek, azokat versenyen kívül lehetett fogyasztani.

A nézelődők - főleg édesszájúak voltak - nagy élvezettel kóstolgatták a portékákat, recepteket csereberéltek, közben voltak, akik meglelték a régen vágyott ízeket, a gyermekkorukat idéző sütemények sokaságából válogathattak.

Arra senki sem vállalkozott, hogy megszámolja, hányféle kalács volt az idei Édes Napon, de annyi bizonyos, hogy a zsűri tagjai végül megbirkóztak a kihívással. Minden versenyeztetett darab sütit végigkóstolva meghozták a döntésüket, ami szerint a legízletesebb készítményt a pirosi Bácsi Aranka hozta, mégpedig a szentjánoskenyeres bejglivel nyert. A második helyezett lett a muzslyai Gera Erzsébet, aki a tökös kalácsával érdemelte ki a díjat, míg a harmadik helyre került az ugyancsak muzslyai Oláh Eszter mézes pitéje. A legszebb standokat is díjazták, így a legszebb asztalért a muzslyai Nők Klubja kapta az első díjat, második helyezett lett az écskai Nők Klubja, míg a harmadik legszebb standot a ópázovai csapat tagjai alakították ki.

A rendezvénnyel joggal elégedettek a szervezők, hiszen egy kis kultúrműsorral gazdagították a programot az iskolás diákok, az egyesületek táncosai, és bizony közönségből sem volt hiány.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskolában járt ma Kollár Árpád, a zentai születésű, de az anyaországban élő költő, Dániel András, meseíró, illusztrátor és Csepregi János író, a MISZJE, a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület vezetője, akik elbeszélgettek a diákokkal. A látogatásuk apropója...
2019. MÁJUS 22.
[ 19:04 ]
Vajdaság több településéhez hasonlóan Zentán is érdekes programokkal, köztük különféle tájékoztató előadásokkal és foglalkozásokkal várják majd az érdeklődőket a Születés hete alkalmából. A Tisza-parti település programjai május 22-én kezdődnek és 26-án zárulnak. Május 22-én, szerdán, 16 órai kezdettel...
2019. MÁJUS 22.
[ 10:30 ]
Vádat emelt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség egy okmányirodai ügyintéző ellen, aki mintegy kétszáz hamis útlevelet és személyazonosító igazolványt állított ki nem uniós polgároknak 2015 júniusa és 2016 decembere között - közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel. Ibolya Tibor a...
2019. MÁJUS 22.
[ 10:16 ]
Beolvasás folyamatban