Magazin
Muzslya: Ünnepeltek a Szeretetházban

Fennállásának 12. évfordulóját ünnepelte ma a muzslyai Szeretetház, az idősek napközijében, amely szerdánként működik, ekkor fogadják, várják az embereket egy kis társalgásra, beszélgetésre.

A szalézi rend tulajdonában levő házat használatra kapták tizenkét éve. Somorai Aranka, a Szeretetház megálmodója elmondta, hogy maguk végezték el, némi segítséggel, a ház tatarozását, időnként kimeszelik kívül-belül, ami javítanivaló adódik, azt megoldják, és az a tapasztalat, hogy a közös munka még jobban összekovácsolja a kis közösséget. A ház minden zugát pedig még inkább magukénak érzik, vigyáznak is rá.

Általában mintegy 25-30 idős személy jelenik meg hétről hétre a Szeretetházban, ahol rendszerint imával kezdik a délelőttöt, és utána más tartalmakkal fűszerezve kitöltik a napot, megünneplik egymás névnapját, a vallási ünnepeket is megtartják, felelevenítik a régi szokásokat, hagyományokat. A besegítő asszonyok arról is gondoskodnak, hogy uzsonna is kerüljön az asztalra, egy kis tea, kávé mellett elbeszélgetnek, együtt énekelnek, imádkoznak.

A nagybecskereki Püspökségi Caritas jóvoltából minden szerdán egy nővérke is ellátogat a Szeretetházba, aki az igénylőknek megméri a vérnyomását, a vércukorszintjét, ha szükséges, jó tanácsokkal is ellátja az időseket, vagy ha például az orvos utasításait nem értették meg, akkor abban is segít, tolmácsolja az ellenőrzések eredményeit.

A mai ünnepségre az óvodások is ellátogattak, a gyerekek dallal, verssel, körtánccal vidították fel a néniket, bácsikat.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tavalyi győzelme után idén is Finnország a legboldogabb ország a világon a boldogság világnapján, szerdán közzétett felmérés szerint. Magyarország hét helyet javítva a 62. lett. A ENSZ Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának (SDSN) megbízásából a világ 156 országának boldogsági szintjéről készített...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 12:52 ]
A christchurchi mecsetekben elkövetett merényletet a Facebookon élőben megtekintő mintegy kétszáz ember egyike sem jelezte a videót a közösségi oldal moderátorainak - közölte az internetes óriáscég kedden. A Facebook közlése szerint az elkövető, Brenton Tarrant 17 perces élő közvetítését kevesebben mint...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 12:44 ]
Az Economist Intelligence Unit minden évben listát készít arról, hogyan viszonyulnak egymáshoz a világ nagyvárosai a megélhetési költségek szempontjából. A világ tíz legdrágább városa között főleg európai és ázsiai városok vannak: idén a legdrágább város Párizs, Szingapúr és Hongkong lett holtversenyben. A...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 12:14 ]
Beolvasás folyamatban