Magazin
Muzslya: Ünnepeltek a Szeretetházban

Fennállásának 12. évfordulóját ünnepelte ma a muzslyai Szeretetház, az idősek napközijében, amely szerdánként működik, ekkor fogadják, várják az embereket egy kis társalgásra, beszélgetésre.

A szalézi rend tulajdonában levő házat használatra kapták tizenkét éve. Somorai Aranka, a Szeretetház megálmodója elmondta, hogy maguk végezték el, némi segítséggel, a ház tatarozását, időnként kimeszelik kívül-belül, ami javítanivaló adódik, azt megoldják, és az a tapasztalat, hogy a közös munka még jobban összekovácsolja a kis közösséget. A ház minden zugát pedig még inkább magukénak érzik, vigyáznak is rá.

Általában mintegy 25-30 idős személy jelenik meg hétről hétre a Szeretetházban, ahol rendszerint imával kezdik a délelőttöt, és utána más tartalmakkal fűszerezve kitöltik a napot, megünneplik egymás névnapját, a vallási ünnepeket is megtartják, felelevenítik a régi szokásokat, hagyományokat. A besegítő asszonyok arról is gondoskodnak, hogy uzsonna is kerüljön az asztalra, egy kis tea, kávé mellett elbeszélgetnek, együtt énekelnek, imádkoznak.

A nagybecskereki Püspökségi Caritas jóvoltából minden szerdán egy nővérke is ellátogat a Szeretetházba, aki az igénylőknek megméri a vérnyomását, a vércukorszintjét, ha szükséges, jó tanácsokkal is ellátja az időseket, vagy ha például az orvos utasításait nem értették meg, akkor abban is segít, tolmácsolja az ellenőrzések eredményeit.

A mai ünnepségre az óvodások is ellátogattak, a gyerekek dallal, verssel, körtánccal vidították fel a néniket, bácsikat.

Kónya-Kovács Otília

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia: Megérkezett az első hó - illusztráció
2018. NOVEMBER 16.
[ 11:28 ]
Frontálisan összeütközött két busz csütörtök délután a bajorországi Ammerndorf közelében, 40 ember megsérült. A Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint a sérültek között sok gyermek van. Öt sérült állapota súlyos. Az ütközés után egy személyautó belerohant a...
2018. NOVEMBER 15.
[ 16:00 ]
Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szerb férfit, aki tavaly több mint fél mázsa marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni. A táblabíróság a vádlottat különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében...
2018. NOVEMBER 15.
[ 13:18 ]
Vidám pillanatok, előremutató gondolatok és őszinte vallomások jellemezték a zentai BeeHome Közösségi Ház Karriertervező című rendezvénysorozatának ma esti, második összejövetelét, amelynek idejére ezúttal is zsúfolásig megtelt végzős középiskolásokkal a közösségi ház.A Karriertervező ma esti vendégei Kállai...
2018. NOVEMBER 13.
[ 22:57 ]
Beolvasás folyamatban