Magazin
Zentai diákok a környezetvédelemért: „Ültess fát! Védd a természetet!"

A Kárpát-medencei SzékelyKapuk – ZöldKapuk elnevezésű rendezvény keretében pénteken este tartották meg a zentai Városi Múzeumban a mórahalmi Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány környezetvédelmi és képzőművészeti akcióját, amelyen a Zöldülj Zenta! nevű iskolai diákcsoport tagjai mutatkoztak be plakátokkal, felolvasásokkal, énekléssel. A csoport tagjai főként a Thurzó Lajos Általános Iskola tanulói és középiskolások, vezetőjük pedig Sambert Belec Anikó rajztanárnő.

A tanulók több témát is feldolgoztak az éghajlatváltozás, a globális felmelegedés, a légszennyezés, a fák értékei, az erdők életközössége szempontjából. A kidolgozott plakátokon képekben fogalmazták meg a problémákat, míg az est folyamán beszéltek is az emberiséget mind jobban érintő kérdésekről.

Sokkal több fát kellene ültetnünk – hangsúlyozta Sambert tanárnő, elmondva azt is, hogy az akcióban részt vevő gyerekek már környezettudatosabban élnek. A pénteki bemutatkozó műsorukban közreműködött Kónya Sándor megzenésített versekkel, Mucsi Gábor okleveles közegészségügyi mérnök, aki a légszennyezésről beszélt a jelenlévőknek, hiszen különösen aktuális a levegő állapota ilyenkor télen, a fűtésidényben.

A fiatalok a plakátokat és előadásaikat már több helyszínre is elvitték, fontos számukra, hogy sokan elgondolkodjanak a környezetük helyzetén. A Zöldülj Zenta! csoport munkájáról, a pályázat működéséről néhány szót szólt Horvát László nyugalmazott tanár, aki a tanárok és dikákok munkáját méltatta.
A Kárpát-medencei SzékelyKapuk – ZöldKapuk című program célja elsősorban a magyarországi és a határon túli iskolák pedagógusai és diákjai a környezeti neveléssel, a néphagyománnyal, a társadalomépítő és emberbaráti tevékenységgel kapcsolatos együttműködésének elősegítése és támogatása.

Rúzsa Mária

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Sör forgalmazásába kezdett 3200 hivatalában az orosz posta - közölte a Pocsta Rosszii sajtószolgálata kedden az RNS hírügynökséggel. A posta még ősszel, főleg falusi kirendeltségeiben kezdett el alacsony alkoholtartalmú, minőségi, ellenőrzött eredetű alkoholos italokat árulni. A városi postahivatalok mindössze 5...
2019. JANUÁR 15.
[ 16:47 ]
Elloptak egy feltételezett Michelangelo-festményt egy belga kisváros templomából pár nappal azelőtt, hogy egy szakértő megvizsgálta volna. A Szent család című 16. századi kép, amely a zelei templom lelkésze, Jan Van Raemdonck szerint meghökkentő hasonlóságot mutat a reneszánsz mesternek egy brit gyűjteményben őrzött...
2019. JANUÁR 15.
[ 16:02 ]
Gyorséttermekből rendelt menüvel volt kénytelen kínálni vendégeit Donald Trump amerikai elnök hétfőn, amikor a Fehér Házban banketten fogadta az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatának, a Clemson Tigersnek a tagjait. Trump, aki imádja a hamburgereket, ráadásul maga rendelte meg és fizette ki a 300 hamburgert,...
2019. JANUÁR 15.
[ 11:23 ]
Beolvasás folyamatban