Magazin
Erzsébetlak: Lezajlott a hatodik kolbászfesztivál

Erzsébetlakon ma tartották meg sorrendben a hatodik kolbászfesztivált, amelyet az amatőr szakácsok egyesülete, a helyi közösség tanácsa - Nagybecskerek város önkormányzatának támogatásával -, illetve a nagybecskereki Turisztikai Szövetség szervezett.

Az idén is nagyon sok vendég érkezett erre a kis településre, a falu bejáratánál több kilométeres sor alakult ki már a késő délelőtti órákban. A kolbászkészítő versenyre 46 csapat nevezett be, a pálinkaversenyre pedig mintegy 170 mintát hoztak az emberek, tíz kategóriában díjazták a legjobb kisüstiket. A kolbászkészítő verseny győztese az óécskai Rade Gligorović csapata lett, második helyre került a töröktopolyai Mrena Klub, míg a harmadik helyen végeztek a muzslyai RÉMUSZ hagyományápolók egyesületének csapata.

A szervezők hagyományos, disznótoros reggelivel készültek, sült vért, májat, tokaalját szolgáltak fel a vendégeknek, ebédre pedig disznópaprikást főztek, illetve kolbászt sütöttek. A kirakodók is szép számban megjelentek Erzsébetlakon, így a házi készítményekből válogathattak a nézelődők, illetve a kézműves portékákat is megvásárolhatták.

A rendezvényt Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere nyitotta meg, aki köszöntötte a versenyzőket, akik Szerbia szinte minden részéről érkeztek, ugyanakkor egy csapat Erdélyből is eljött.

A szervezők gazdag kulturális műsort is adtak, több művelődési egyesületnek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget, valamint a falu iskoláinak tanulói úgyszintén szép kis műsorral rukkoltak elő.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A kora reggeli órákban a Leskovac és Đorđevo közötti vasútvonalon a Srbija Kargo tehervonatja összeütközött egy kis teherautóval, amely megpróbált áthajtani a leengedett félsorompó mellett. A balesetért felelős sofőr megsérült, közölte az Infrastrukture železnice Srbije. A közlekedési baleset egy olyan...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 11:05 ]
Boris Johnson brit kormányfő élettársától, Carrie Symondstól megtagadták az amerikai vízumot - jelentette a New York Post című amerikai napilap. A lap értesülései szerint Symondstól feltehetően azért tagadták meg a beutazást, mert tavaly Szomáliföldön - a Szomáliához tartozó, ám de facto önálló államként...
2019. AUGUSZTUS 22.
[ 8:41 ]
Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról. A kutatásról beszámoló The Irish Post...
2019. AUGUSZTUS 21.
[ 20:48 ]
Beolvasás folyamatban