Magazin
Erzsébetlak: Lezajlott a hatodik kolbászfesztivál

Erzsébetlakon ma tartották meg sorrendben a hatodik kolbászfesztivált, amelyet az amatőr szakácsok egyesülete, a helyi közösség tanácsa - Nagybecskerek város önkormányzatának támogatásával -, illetve a nagybecskereki Turisztikai Szövetség szervezett.

Az idén is nagyon sok vendég érkezett erre a kis településre, a falu bejáratánál több kilométeres sor alakult ki már a késő délelőtti órákban. A kolbászkészítő versenyre 46 csapat nevezett be, a pálinkaversenyre pedig mintegy 170 mintát hoztak az emberek, tíz kategóriában díjazták a legjobb kisüstiket. A kolbászkészítő verseny győztese az óécskai Rade Gligorović csapata lett, második helyre került a töröktopolyai Mrena Klub, míg a harmadik helyen végeztek a muzslyai RÉMUSZ hagyományápolók egyesületének csapata.

A szervezők hagyományos, disznótoros reggelivel készültek, sült vért, májat, tokaalját szolgáltak fel a vendégeknek, ebédre pedig disznópaprikást főztek, illetve kolbászt sütöttek. A kirakodók is szép számban megjelentek Erzsébetlakon, így a házi készítményekből válogathattak a nézelődők, illetve a kézműves portékákat is megvásárolhatták.

A rendezvényt Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere nyitotta meg, aki köszöntötte a versenyzőket, akik Szerbia szinte minden részéről érkeztek, ugyanakkor egy csapat Erdélyből is eljött.

A szervezők gazdag kulturális műsort is adtak, több művelődési egyesületnek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget, valamint a falu iskoláinak tanulói úgyszintén szép kis műsorral rukkoltak elő.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A rutinos utazók minden bizonnyal tudják, hogy a legjobb szállások a legfelkapottabb helyeken már jóval a turistaszezon kezdete előtt betelnek, sőt kiemelt eseményekre való utazáskor akár már egy évvel is lefoglalhatjuk a szállásunkat, ellenkező esetben hoppon maradhatunk. A szállásfoglaláshoz hasonlóan a biztosítások...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 12:00 ]
Egy rab mentett ki egy autóba zárt egyéves csecsemőt Floridában. A szülők véletlenül zárták rá a járművet a gyerekre, de szerencsére a rab különleges "szaktudását" felhasználva kiszabadította egy ruhaakasztó segítségével. Az ABC News beszámolója szerint a rabok éppen felügyelet mellett útjavítási...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 7:57 ]
Negyedik alkalommal szervezte meg a Torkos csütörtök elnevezésű rendezvényét a bácskossuthfalvi Ady Endre Művelődési Központ, amelyen hagyományos disznótoros ételeket kóstolhattak az érdeklődők. A mulatsággal egybekötött rendezvényen a talpalávalót a Fokos és Csalóka zenekar tagjaiból álló együttes...
2019. FEBRUÁR 16.
[ 21:31 ]
Beolvasás folyamatban