Magazin
Erzsébetlak: Lezajlott a hatodik kolbászfesztivál

Erzsébetlakon ma tartották meg sorrendben a hatodik kolbászfesztivált, amelyet az amatőr szakácsok egyesülete, a helyi közösség tanácsa - Nagybecskerek város önkormányzatának támogatásával -, illetve a nagybecskereki Turisztikai Szövetség szervezett.

Az idén is nagyon sok vendég érkezett erre a kis településre, a falu bejáratánál több kilométeres sor alakult ki már a késő délelőtti órákban. A kolbászkészítő versenyre 46 csapat nevezett be, a pálinkaversenyre pedig mintegy 170 mintát hoztak az emberek, tíz kategóriában díjazták a legjobb kisüstiket. A kolbászkészítő verseny győztese az óécskai Rade Gligorović csapata lett, második helyre került a töröktopolyai Mrena Klub, míg a harmadik helyen végeztek a muzslyai RÉMUSZ hagyományápolók egyesületének csapata.

A szervezők hagyományos, disznótoros reggelivel készültek, sült vért, májat, tokaalját szolgáltak fel a vendégeknek, ebédre pedig disznópaprikást főztek, illetve kolbászt sütöttek. A kirakodók is szép számban megjelentek Erzsébetlakon, így a házi készítményekből válogathattak a nézelődők, illetve a kézműves portékákat is megvásárolhatták.

A rendezvényt Čedomir Janjić, Nagybecskerek polgármestere nyitotta meg, aki köszöntötte a versenyzőket, akik Szerbia szinte minden részéről érkeztek, ugyanakkor egy csapat Erdélyből is eljött.

A szervezők gazdag kulturális műsort is adtak, több művelődési egyesületnek biztosítottak bemutatkozási lehetőséget, valamint a falu iskoláinak tanulói úgyszintén szép kis műsorral rukkoltak elő.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Húsvéthétfő - illusztráció
2019. ÁPRILIS 22.
[ 7:14 ]
A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő húsvétvasárnap ünnepli 93. születésnapját, és ennek megfelelően 93 férfi és 93 nő vehette át a legősibb angol királyi rezidencia, a London nyugati határában...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 19:41 ]
Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét, amit a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta: tavaly...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A muzslyai Road Flyers Motoros Klub tagjai az idén is meglátogatták a gyerekeket a muzslyai Hófehérke óvodában, illetve a Sava Kovačević helyi közösség Tücsök óvodájában. A húsvéti ünnepek előtt már hagyománnyá vált, hogy a motorosok a Nyuszit is magukkal viszik, ebben az esetben Grujin Krisztina bújt a nyusziruhába,...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban