Magazin
Ifjúsági főzőverseny Muzslyán

A muzslyai RÉMUSZ hagyományápolók egyesülete másodízben szervezett ifjúsági főzőversenyt, amelyre ezúttal szép számban beneveztek a fiatalok, a gyerekek, ugyanis 15 csapat mérettetett meg, míg egy éve csak hat fiatal versenyzett.

Pénteken délután csirkepaprikást főzött a lelkes fiatalság, a szervezők biztosították a húst, a többi hozzávalót pedig a versenyzők hozták. A Magyar Ház udvarán összegyűlt főzőcskézők csapatai mindegyikében volt egy-egy felnőtt is, akik a gáztűzhelyek biztonságos használatára ügyeltek, hogy a főzés balesetmentesen történjen.

A zsűri tagjai a legízletesebb ételeket díjazták, így a legfinomabb csirkepaprikást a muzslyai Juhász Dávid főzte, második díjas lett az erzsébetlaki Pozsár Áron és a helybeli Muzslyai Juniorok csapata, míg harmadik díjban részesült Tápai Szebasztián, Lázár Mónika és az Andik csapata.

A legjobbaknak az is megadatik, hogy már a május 11-én zajló, Muzslyai Lakodalom elnevezésű versenyen - hozzájárulás nélkül - disznópaprikás főzésében is kipróbálják kulináris tudásukat.

A fiatalok elmondása szerint ez a mostani főzőcskézés igencsak jó "bevezetés" lesz a majálisra, ugyanis nincs is annál jobb szórakozás, amikor kint a természetben tudnak sütni-főzni, ki-ki a saját társaságával.

A szervezők viszont kifejtették, hogy ezen módon kívánják kicsit felfrissíteni soraikat a fiatalokkal, hogy biztosítsák az egyesületben az utánpótlást. Közben szervezett módon tudnak a gyerekek szórakozni, barátkozni, magyar zenét hallgatva vigadni, és közben azt a nem rejtett céljukat is elmondták, hogy a fiatalok felé a hagyományok továbbadását, átaását is célul tűzték ki.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Húsvéthétfő - illusztráció
2019. ÁPRILIS 22.
[ 7:14 ]
A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő húsvétvasárnap ünnepli 93. születésnapját, és ennek megfelelően 93 férfi és 93 nő vehette át a legősibb angol királyi rezidencia, a London nyugati határában...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 19:41 ]
Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét, amit a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta: tavaly...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A muzslyai Road Flyers Motoros Klub tagjai az idén is meglátogatták a gyerekeket a muzslyai Hófehérke óvodában, illetve a Sava Kovačević helyi közösség Tücsök óvodájában. A húsvéti ünnepek előtt már hagyománnyá vált, hogy a motorosok a Nyuszit is magukkal viszik, ebben az esetben Grujin Krisztina bújt a nyusziruhába,...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban