Magazin
Ifjúsági főzőverseny Muzslyán

A muzslyai RÉMUSZ hagyományápolók egyesülete másodízben szervezett ifjúsági főzőversenyt, amelyre ezúttal szép számban beneveztek a fiatalok, a gyerekek, ugyanis 15 csapat mérettetett meg, míg egy éve csak hat fiatal versenyzett.

Pénteken délután csirkepaprikást főzött a lelkes fiatalság, a szervezők biztosították a húst, a többi hozzávalót pedig a versenyzők hozták. A Magyar Ház udvarán összegyűlt főzőcskézők csapatai mindegyikében volt egy-egy felnőtt is, akik a gáztűzhelyek biztonságos használatára ügyeltek, hogy a főzés balesetmentesen történjen.

A zsűri tagjai a legízletesebb ételeket díjazták, így a legfinomabb csirkepaprikást a muzslyai Juhász Dávid főzte, második díjas lett az erzsébetlaki Pozsár Áron és a helybeli Muzslyai Juniorok csapata, míg harmadik díjban részesült Tápai Szebasztián, Lázár Mónika és az Andik csapata.

A legjobbaknak az is megadatik, hogy már a május 11-én zajló, Muzslyai Lakodalom elnevezésű versenyen - hozzájárulás nélkül - disznópaprikás főzésében is kipróbálják kulináris tudásukat.

A fiatalok elmondása szerint ez a mostani főzőcskézés igencsak jó "bevezetés" lesz a majálisra, ugyanis nincs is annál jobb szórakozás, amikor kint a természetben tudnak sütni-főzni, ki-ki a saját társaságával.

A szervezők viszont kifejtették, hogy ezen módon kívánják kicsit felfrissíteni soraikat a fiatalokkal, hogy biztosítsák az egyesületben az utánpótlást. Közben szervezett módon tudnak a gyerekek szórakozni, barátkozni, magyar zenét hallgatva vigadni, és közben azt a nem rejtett céljukat is elmondták, hogy a fiatalok felé a hagyományok továbbadását, átaását is célul tűzték ki.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A meteorológiai mérések kezdete óta a legmelegebb napot jegyezték fel szerdán Izraelben: a Holt-tenger melletti Szdom-hegynél (a bibliai Szodoma) 50 Celsius-fokot mértek helyi médiajelentések szerint. A tengerpart vidékén is 40 fok fölött volt a legtöbb helyen a hőmérséklet, ami szokatlan, mert ott a tenger hatására hűsebb...
2019. JÚLIUS 19.
[ 6:45 ]
A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek nyári sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:39 ]
Nem tévedett a szolgálati kutya: szerdán mindkét horgosi határátkelőn rejtett cigarettát jelzett az állat, a vámosok így több mint 2000 doboz cigarettát foglaltak le, közölte a Vámigazgatóság Az első fogás éjjel 1 óra körül történt, amikor egy bolgár rendszámtáblás Volkswagen Sharan jelentkezett kilépésre. Az 55...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:29 ]
Beolvasás folyamatban