Magazin
Kilenc éves magyar kisfiú a Himalája 5644 méteres csúcsán

Kilenc évesen mászta meg a Kala Pattart Happ Gellért és ezzel ő lett a legfiatalabb csúcshódító. A fiú 11 éves nővére, Anna februárban a Kilimandzsáróra jutott fel.

Gellért a legfiatalabb magyar kisfiú, aki feljutott a Kala Pattar legmagasabb pontjára. "A csúcson, bár nem így képzeltem el, olyan boldog voltam, hogy sírtam is" - mondta amikor visszatért.

Nemrég a kisfiú nővére került az érdeklődés középpontjába, amikor 11 évesen megmászta az 5895 méter magas Kilimandzsárót. Nem kellett sokat várni, hogy 9 éves öccse a nyomdokaiba lépjen: Happ Gellért a napokban feljutott a Mount Everest melletti Kala Pattar 5644 méteres csúcsára. Ez az legmagasabb pont a régióban, ami klasszikus magashegyi túrázással, azaz hegymászó eszközök nélkül elérhető. Azért nagyon népszerű, mert a csúcsról kiválóan látható a közeli Mount Everest és a Khumbu gleccser, írja az index.hu.

Gellért a portálnak nyilatkozva így emlékezett vissza a csúcshódításra:

Nagyon sok ruhát kellett felvenni ahhoz, hogy ne fázzunk. A levegőhiányt is lehetett érezni. Gyakran meg kellett állnunk. Amikor nagyon el voltam fáradva, mindig arra gondoltam, hogy milyen jó lesz otthon pihenni és beszélgetni. A csúcson nagyon jó érzés volt. Nemcsak a Mount Everest látszott, hanem a Himalája többi hegye is.

Teljesítményével Happ Gellért az első magyar fiú, aki ilyen fiatalon feljutott a Kala Pattar legmagasabb pontjára. (index.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A meteorológiai mérések kezdete óta a legmelegebb napot jegyezték fel szerdán Izraelben: a Holt-tenger melletti Szdom-hegynél (a bibliai Szodoma) 50 Celsius-fokot mértek helyi médiajelentések szerint. A tengerpart vidékén is 40 fok fölött volt a legtöbb helyen a hőmérséklet, ami szokatlan, mert ott a tenger hatására hűsebb...
2019. JÚLIUS 19.
[ 6:45 ]
A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek nyári sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:39 ]
Nem tévedett a szolgálati kutya: szerdán mindkét horgosi határátkelőn rejtett cigarettát jelzett az állat, a vámosok így több mint 2000 doboz cigarettát foglaltak le, közölte a Vámigazgatóság Az első fogás éjjel 1 óra körül történt, amikor egy bolgár rendszámtáblás Volkswagen Sharan jelentkezett kilépésre. Az 55...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:29 ]
Beolvasás folyamatban