Magazin
Kilenc éves magyar kisfiú a Himalája 5644 méteres csúcsán

Kilenc évesen mászta meg a Kala Pattart Happ Gellért és ezzel ő lett a legfiatalabb csúcshódító. A fiú 11 éves nővére, Anna februárban a Kilimandzsáróra jutott fel.

Gellért a legfiatalabb magyar kisfiú, aki feljutott a Kala Pattar legmagasabb pontjára. "A csúcson, bár nem így képzeltem el, olyan boldog voltam, hogy sírtam is" - mondta amikor visszatért.

Nemrég a kisfiú nővére került az érdeklődés középpontjába, amikor 11 évesen megmászta az 5895 méter magas Kilimandzsárót. Nem kellett sokat várni, hogy 9 éves öccse a nyomdokaiba lépjen: Happ Gellért a napokban feljutott a Mount Everest melletti Kala Pattar 5644 méteres csúcsára. Ez az legmagasabb pont a régióban, ami klasszikus magashegyi túrázással, azaz hegymászó eszközök nélkül elérhető. Azért nagyon népszerű, mert a csúcsról kiválóan látható a közeli Mount Everest és a Khumbu gleccser, írja az index.hu.

Gellért a portálnak nyilatkozva így emlékezett vissza a csúcshódításra:

Nagyon sok ruhát kellett felvenni ahhoz, hogy ne fázzunk. A levegőhiányt is lehetett érezni. Gyakran meg kellett állnunk. Amikor nagyon el voltam fáradva, mindig arra gondoltam, hogy milyen jó lesz otthon pihenni és beszélgetni. A csúcson nagyon jó érzés volt. Nemcsak a Mount Everest látszott, hanem a Himalája többi hegye is.

Teljesítményével Happ Gellért az első magyar fiú, aki ilyen fiatalon feljutott a Kala Pattar legmagasabb pontjára. (index.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Húsvéthétfő - illusztráció
2019. ÁPRILIS 22.
[ 7:14 ]
A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő húsvétvasárnap ünnepli 93. születésnapját, és ennek megfelelően 93 férfi és 93 nő vehette át a legősibb angol királyi rezidencia, a London nyugati határában...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 19:41 ]
Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét, amit a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta: tavaly...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A muzslyai Road Flyers Motoros Klub tagjai az idén is meglátogatták a gyerekeket a muzslyai Hófehérke óvodában, illetve a Sava Kovačević helyi közösség Tücsök óvodájában. A húsvéti ünnepek előtt már hagyománnyá vált, hogy a motorosok a Nyuszit is magukkal viszik, ebben az esetben Grujin Krisztina bújt a nyusziruhába,...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban