Magazin
Húsvéti kreativitás a nagybecskereki leánykollégiumban

A hétvégén a Közösségi lábnyom elnevezésű IPA-projektum részeként tartottak foglalkozást a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégiumban. Az uniós forrásokból támogatott projektumot a nagybecskereki Pro Porta Alapítvány és a szegedi KatHáz közösen nyerte meg. Most a közelgő ünnepekre való tekintettel a műhelyfoglalkozások a húsvéti kreativitás jegyében zajlottak.

A leánykollégisták mellett Szegedről 17 fiatal érkezett, akik a Katolikus Ház önkéntesei, középiskolások, egyetemi hallgatók és felnőttek is voltak a csoportban, és nagy örömmel vettek részt az alkotásban. A fiatalok a kollégistákkal egyetemben dekupázs technikával dolgoztak, virágcserepet, vagy csészét varázsoltak át szép mintásra.

A város és a környék gyermekei is bekapcsolódtak a munkába, a legkisebbek húsvéti képeslapokat alkottak, ugyanakkor különféle nyuszis dísztárgyakat készítettek. A hagyományos tojásfestés titkaiba a törökbecsei Torjai Zita vezette be a fiatalokat, megtanulták, hogyan kell írókával különféle mintát rávinni a tojásra, majd utána be is festették a húsvétra szánt, kifújt tojásokat.

A program részeként a szalvétatechnikával díszített cserepekbe virágok is kerültek, a nagybecskereki Darusi virágüzlet jóvoltából szakmai tanácsokkal is ellátták a kreatív fiatalokat, míg a virágokat a cserepekbe helyezték. Előadás keretében az ehető virágokról számolt be Julianna nővér, a kollégium vezetője, majd a lányoknak alkalmuk volt megkóstolni az árvácskás muffint is. Az ehető virágok mellett a mérgező virágokról is szó esett, ugyanis sokan egyes növényekről nem tudják, hogy mennyire veszélyesek lehetnek.

A húsvéti kreativitás után már csak egy Háló találkozó lesz e IPA-projektum keretében, és lassan lezárul a két éve tartó folyamat.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Húsvéthétfő - illusztráció
2019. ÁPRILIS 22.
[ 7:14 ]
A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő húsvétvasárnap ünnepli 93. születésnapját, és ennek megfelelően 93 férfi és 93 nő vehette át a legősibb angol királyi rezidencia, a London nyugati határában...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 19:41 ]
Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét, amit a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta: tavaly...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A muzslyai Road Flyers Motoros Klub tagjai az idén is meglátogatták a gyerekeket a muzslyai Hófehérke óvodában, illetve a Sava Kovačević helyi közösség Tücsök óvodájában. A húsvéti ünnepek előtt már hagyománnyá vált, hogy a motorosok a Nyuszit is magukkal viszik, ebben az esetben Grujin Krisztina bújt a nyusziruhába,...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban