Magazin
Húsvéti kreativitás a nagybecskereki leánykollégiumban

A hétvégén a Közösségi lábnyom elnevezésű IPA-projektum részeként tartottak foglalkozást a nagybecskereki Szathmáry Karolina Leánykollégiumban. Az uniós forrásokból támogatott projektumot a nagybecskereki Pro Porta Alapítvány és a szegedi KatHáz közösen nyerte meg. Most a közelgő ünnepekre való tekintettel a műhelyfoglalkozások a húsvéti kreativitás jegyében zajlottak.

A leánykollégisták mellett Szegedről 17 fiatal érkezett, akik a Katolikus Ház önkéntesei, középiskolások, egyetemi hallgatók és felnőttek is voltak a csoportban, és nagy örömmel vettek részt az alkotásban. A fiatalok a kollégistákkal egyetemben dekupázs technikával dolgoztak, virágcserepet, vagy csészét varázsoltak át szép mintásra.

A város és a környék gyermekei is bekapcsolódtak a munkába, a legkisebbek húsvéti képeslapokat alkottak, ugyanakkor különféle nyuszis dísztárgyakat készítettek. A hagyományos tojásfestés titkaiba a törökbecsei Torjai Zita vezette be a fiatalokat, megtanulták, hogyan kell írókával különféle mintát rávinni a tojásra, majd utána be is festették a húsvétra szánt, kifújt tojásokat.

A program részeként a szalvétatechnikával díszített cserepekbe virágok is kerültek, a nagybecskereki Darusi virágüzlet jóvoltából szakmai tanácsokkal is ellátták a kreatív fiatalokat, míg a virágokat a cserepekbe helyezték. Előadás keretében az ehető virágokról számolt be Julianna nővér, a kollégium vezetője, majd a lányoknak alkalmuk volt megkóstolni az árvácskás muffint is. Az ehető virágok mellett a mérgező virágokról is szó esett, ugyanis sokan egyes növényekről nem tudják, hogy mennyire veszélyesek lehetnek.

A húsvéti kreativitás után már csak egy Háló találkozó lesz e IPA-projektum keretében, és lassan lezárul a két éve tartó folyamat.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A meteorológiai mérések kezdete óta a legmelegebb napot jegyezték fel szerdán Izraelben: a Holt-tenger melletti Szdom-hegynél (a bibliai Szodoma) 50 Celsius-fokot mértek helyi médiajelentések szerint. A tengerpart vidékén is 40 fok fölött volt a legtöbb helyen a hőmérséklet, ami szokatlan, mert ott a tenger hatására hűsebb...
2019. JÚLIUS 19.
[ 6:45 ]
A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek nyári sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:39 ]
Nem tévedett a szolgálati kutya: szerdán mindkét horgosi határátkelőn rejtett cigarettát jelzett az állat, a vámosok így több mint 2000 doboz cigarettát foglaltak le, közölte a Vámigazgatóság Az első fogás éjjel 1 óra körül történt, amikor egy bolgár rendszámtáblás Volkswagen Sharan jelentkezett kilépésre. Az 55...
2019. JÚLIUS 18.
[ 15:29 ]
Beolvasás folyamatban