Magazin
Erzsébetlak: Húsvétra készülődik a család!

Erzsébetlakon első alkalommal szerveztek ünnepekre ráhangolódó családi rendezvényt Húsvétra készülődik a család! elnevezéssel, amelyet a helyi Császár-tó MME álmodott és valósított meg a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével karöltve.

A falu apraja-nagyját megmozgatta az esemény, hiszen több versenyt is hirdettek, így a családoknak be kellett mutatniuk, mi mindennel készülnek az előttünk álló ünnepkörre, egy-egy standot kellett feldíszíteniük, illetve kialakítaniuk a húsvéti "kellékekkel", festett tojással, díszekkel, alkotásokkal, süteményekkel, nyusziformákkal, kreatív ötleteikkel.

Emellett a gyerekek, a fiatalok tojást festettek, saját elképzeléseik szerint díszítették, színezték. A legkreatívabbak jutalomban részesültek. A zsűri - Molnár Attila, az MNT képviselője, Vidrács Krisztina, városi tanácsnok és Mészáros Róbert, a CMH munkatársa - mindenre odafigyelve a legszorgalmasabbak kiválasztásakor úgy döntött, hogy első díjban részesíti Kovács Teodórát, utána a második díjat a közösen alkotó Nagy Tímea és Sofrankó Teodóra kapta, harmadik díjban részesült Đuriček Ivana és Krisztián. A zsűri szerint a legötletesebb, legszebb tojást Csonka Brigitta festette, második lett Bálint Mirella, a harmadik helyezett pedig Hanjik Damjan lett.

Végül a gyönyörű, családi húsvéti standok mezőnyében is döntés született, a legszebbre sikeredett a Hanjik család asztalkája, amely roskadozott a sok-sok finomságtól meg dísztől. A második helyezett lett a Superov család, míg a harmadik helyre került a Bálint család standja.

Ez alkalommal egy kis művelődési műsort is készítettek, először Pozsár-Halász Éva elnök asszony mondott köszöntőt, a programban pedig fellépett a Gilice citerazenekar, a Kaláris énekcsoport, majd a költészet napja kapcsán írott verseiket is felolvasták a gyerekek, egy szavalat is elhangzott, és a Pipacsok néptánccsoport is bemutatkozott. A rendezvény beszámolóval zárult, a Császár-tó MME megtartotta évi közgyűlését, amelyen az elmúlt időszak tevékenységeiről is mondtak összegzést, de a jövőbeli terveket is ismertették a tagsággal.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Húsvéthétfő - illusztráció
2019. ÁPRILIS 22.
[ 7:14 ]
A sok évszázados hagyománynak megfelelően ezüstpénzeket ajándékozott kiválasztott alattvalóinak nagycsütörtökön a brit uralkodó. II. Erzsébet királynő húsvétvasárnap ünnepli 93. születésnapját, és ennek megfelelően 93 férfi és 93 nő vehette át a legősibb angol királyi rezidencia, a London nyugati határában...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 19:41 ]
Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét, amit a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel. Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója a csütörtöki átadáson elmondta: tavaly...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 12:35 ]
A muzslyai Road Flyers Motoros Klub tagjai az idén is meglátogatták a gyerekeket a muzslyai Hófehérke óvodában, illetve a Sava Kovačević helyi közösség Tücsök óvodájában. A húsvéti ünnepek előtt már hagyománnyá vált, hogy a motorosok a Nyuszit is magukkal viszik, ebben az esetben Grujin Krisztina bújt a nyusziruhába,...
2019. ÁPRILIS 18.
[ 11:32 ]
Beolvasás folyamatban