Magazin
Erzsébetlak: Húsvétra készülődik a család!

Erzsébetlakon első alkalommal szerveztek ünnepekre ráhangolódó családi rendezvényt Húsvétra készülődik a család! elnevezéssel, amelyet a helyi Császár-tó MME álmodott és valósított meg a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével karöltve.

A falu apraja-nagyját megmozgatta az esemény, hiszen több versenyt is hirdettek, így a családoknak be kellett mutatniuk, mi mindennel készülnek az előttünk álló ünnepkörre, egy-egy standot kellett feldíszíteniük, illetve kialakítaniuk a húsvéti "kellékekkel", festett tojással, díszekkel, alkotásokkal, süteményekkel, nyusziformákkal, kreatív ötleteikkel.

Emellett a gyerekek, a fiatalok tojást festettek, saját elképzeléseik szerint díszítették, színezték. A legkreatívabbak jutalomban részesültek. A zsűri - Molnár Attila, az MNT képviselője, Vidrács Krisztina, városi tanácsnok és Mészáros Róbert, a CMH munkatársa - mindenre odafigyelve a legszorgalmasabbak kiválasztásakor úgy döntött, hogy első díjban részesíti Kovács Teodórát, utána a második díjat a közösen alkotó Nagy Tímea és Sofrankó Teodóra kapta, harmadik díjban részesült Đuriček Ivana és Krisztián. A zsűri szerint a legötletesebb, legszebb tojást Csonka Brigitta festette, második lett Bálint Mirella, a harmadik helyezett pedig Hanjik Damjan lett.

Végül a gyönyörű, családi húsvéti standok mezőnyében is döntés született, a legszebbre sikeredett a Hanjik család asztalkája, amely roskadozott a sok-sok finomságtól meg dísztől. A második helyezett lett a Superov család, míg a harmadik helyre került a Bálint család standja.

Ez alkalommal egy kis művelődési műsort is készítettek, először Pozsár-Halász Éva elnök asszony mondott köszöntőt, a programban pedig fellépett a Gilice citerazenekar, a Kaláris énekcsoport, majd a költészet napja kapcsán írott verseiket is felolvasták a gyerekek, egy szavalat is elhangzott, és a Pipacsok néptánccsoport is bemutatkozott. A rendezvény beszámolóval zárult, a Császár-tó MME megtartotta évi közgyűlését, amelyen az elmúlt időszak tevékenységeiről is mondtak összegzést, de a jövőbeli terveket is ismertették a tagsággal.

Kónya-Kovács Otília
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Chikungunya-láztól betegedtek meg izlandi turisták Spanyolországban, ahol most először jelentették a tigrisszúnyog által terjesztett vírusfertőzés előfordulását - közölte a valenciai egészségügyi szolgálat hétvégi közleményében. A hivatalos tájékoztatás szerint egy család három tagján néhány nappal azután...
2019. JÚNIUS 16.
[ 19:46 ]
Május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük, ezt már nagyjából tudjuk, ha még felénk keverik is a nemzetközi nőnapot az anyák napjával. De mi a helyzet az apákkal? Nekik nincs napjuk? De igen. Ma, június 16-án van apák napja. Bár még elég kevesen tudják, létezik az apák napja is, mely az egyházi naptárban...
2019. JÚNIUS 16.
[ 9:41 ]
Pénteken derült ki, hogy valaki eltalálta az 5+2-es telitalálatot az eheti Eurojackpot húzáson, ezzel 55 280 363 eurót nyert. Szombaton azonban az is kiderült, hogy a nyertes szelvényt Csehországban adták fel – írja a Radio Praha. Az 55 280 363 eurós nyeremény átszámolva nagyjából 1,4 milliárd cseh koronát jelent, amivel...
2019. JÚNIUS 15.
[ 19:57 ]
Beolvasás folyamatban