Magazin
Csodával határos módon életben maradtak a Notre-Dame méhei

A párizsi Notre-Dame körülbelül kétszázezer méh lakhelye is. Napokig nem lehetett semmit tudni a sorsukról, msot derült ki, hogy nem történt bajuk.

"A méhek életben vannak - nyilatkozta örömmel a Notre-Dame méhésze, Nicolas Geant, aki a tűzvész után három napig nem tudott bizonyosat az állatok sorsáról. Geant gondozza a méheket, melyek kaptárai a katedrálishoz épült sekrestyés tetején vannak.

"Először azt hittem, hogy elégtek a kaptárok a tűzben, de semmilyen információm nem volt" - mondta az AFP francia hírügynökségnek. "Aztán a műholdas képeken láttam, hogy nem ez történt. Ezután a katedrális szóvivője mondta, hogy ki-bejárnak a kaptárból" - tette hozzá.

Tűz esetén, már a füst első megjelenésénél a méhek teletömik magukat mézzel és a védelmezik a királynőt.

Ez az méhfaj, a háziméh, nem hagyja el a kaptárát. Nincsen tüdeje, de a szén-dioxidtól elalszik - mondta Geant.

A francia fővárosban egyre népszerűbb a méhek, illetve kaptárok telepítése, még első szokatlan helyszíneken is, például a párizsi Opéra Bastille épületén ( a francia főváros második operaháza) is.

A Notre-Dame három kaptárja átlagosan 75 kiló mézet termel évente, ezt a templom személyzetének adják el.

Nicolas Geant az egész világból kapott érdeklődő üzeneteket és telefonhívásokat a méhek sorsát illetően. "Kerestek Dél-Afrikából, Japánból, az Egyesült Államokból és Dél-Amerikából is, erre igazán nem számítottam!" (euronews.com)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Óriástökök versenye Temerinben - illusztráció
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 17:02 ]
A szeptember 21-iki takarítási világnap alkalmából európai uniós kampány keretében az összes lakott kontinens több mint 80 országában összeszedik a strandokon összegyűlt, tengerbe került hulladékot - közölte az Európai Bizottság csütörtökön. Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, a tengerügyekért és a...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 15:53 ]
Egy lőfegyvert és hozzá való éles lőszereket találtak a pénzügyőrök egy német autó ellenőrzésekor Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök felfigyeltek egy...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 10:01 ]
Hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi, kormányablakban dolgozó szakügyintéző ellen, aki 16 esetben, többségében külföldieknek, hamis adatokkal segített útlevelet igényelni - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Pirger Csaba közölte: a...
2019. SZEPTEMBER 17.
[ 13:04 ]
Beolvasás folyamatban