Magazin
Csodával határos módon életben maradtak a Notre-Dame méhei

A párizsi Notre-Dame körülbelül kétszázezer méh lakhelye is. Napokig nem lehetett semmit tudni a sorsukról, msot derült ki, hogy nem történt bajuk.

"A méhek életben vannak - nyilatkozta örömmel a Notre-Dame méhésze, Nicolas Geant, aki a tűzvész után három napig nem tudott bizonyosat az állatok sorsáról. Geant gondozza a méheket, melyek kaptárai a katedrálishoz épült sekrestyés tetején vannak.

"Először azt hittem, hogy elégtek a kaptárok a tűzben, de semmilyen információm nem volt" - mondta az AFP francia hírügynökségnek. "Aztán a műholdas képeken láttam, hogy nem ez történt. Ezután a katedrális szóvivője mondta, hogy ki-bejárnak a kaptárból" - tette hozzá.

Tűz esetén, már a füst első megjelenésénél a méhek teletömik magukat mézzel és a védelmezik a királynőt.

Ez az méhfaj, a háziméh, nem hagyja el a kaptárát. Nincsen tüdeje, de a szén-dioxidtól elalszik - mondta Geant.

A francia fővárosban egyre népszerűbb a méhek, illetve kaptárok telepítése, még első szokatlan helyszíneken is, például a párizsi Opéra Bastille épületén ( a francia főváros második operaháza) is.

A Notre-Dame három kaptárja átlagosan 75 kiló mézet termel évente, ezt a templom személyzetének adják el.

Nicolas Geant az egész világból kapott érdeklődő üzeneteket és telefonhívásokat a méhek sorsát illetően. "Kerestek Dél-Afrikából, Japánból, az Egyesült Államokból és Dél-Amerikából is, erre igazán nem számítottam!" (euronews.com)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A törökfalusi Kis Bicskei Norbert nyerte az egy tonna kukoricát a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület kiírásán, mivel nála van egy helyen a legtöbb fecskefészek. A szervezet azt a gazdaságot kereste, ahol a legtöbb füsti fecske fészkel. Szerbia területéről 44-en jelentkeztek a pályázatra. 590 fészket jelentettek...
2019. JÚNIUS 24.
[ 14:36 ]
Csak Belgrádban az év eleje óta összesen 35 személy kapott Lyme-kórt, derült ki a Városi Közegészségügyi Intézet adataiból. Az idény még csak most kezdődött, s minden negyedik kullancs fertőzött Szerbiában. Az eltávolított kullancs sürgős laboratóriumi elemzése a leggyorsabb módja annak, hogy megállapítsák,...
2019. JÚNIUS 24.
[ 14:01 ]
Nagypál Krisztina lett Magyarország Szépe 2019-ben, a showműsorral egybekötött verseny döntőjét élőben közvetítette vasárnap a Duna Televízió és a Duna World csatorna. A második udvarhölgy Csonka Rebeka, az első udvarhölgy Gaál Tímea lett. Csonka Rebeka elnyerte A legszebb mosoly címet is, a közönségdíjat Lakatos...
2019. JÚNIUS 24.
[ 6:46 ]
Beolvasás folyamatban