Magazin
Zenta: Barátkoznak és a tiszai evezéssel ismerkednek a konduktív nevelés nyári táborában

A budapesti Konduktív Pedagógiai Gyakorló Általános Iskola gyermekei kezdték meg hétfőn a táborukat Zentán - nyilatkozta Feketéné dr. Szabó Éva a Semmelweis Egyetem Pető András Karának dékánhelyettese, s egyben a Konduktív Pedagógiai Intézet igazgatója. A fiatalok az ismerkedés mellett alkalmazhatják a fejlesztések során tanultakat, valamint a velük foglalkozó oktatók is jobban betekintetnek a konduktív munka gyakorlatába.

A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara, az MNT és Zenta önkormányzata már öt éve dolgozik együtt ezeken az intenzív kurzusokon és szűréseken. Mindeddig több mint száz fejlesztő képzést valósítottak meg. Most először került sor egy hasonló jellegű, fejlesztő táborra. Ez a nyári program hétfőn kezdődött Zentán – ismertette Perpauer Attila az együttműködésen dolgozó szakember, - a zentai és környékbeli résztvevők a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara által, konduktív nevelésben részesülő fiatalok egy kenus vízi táborban vesznek részt. A nyári program elsősorban a barátkozásról szól, illetve, hogy a résztvevők a rekreáció mellett megismerjék a Tiszát és a folyóhoz kötődő életet. A tábor hétfőtől szombatig tart, amelynek megvalósításában fontos partnerük a helyi Tiszavirág Kajak Klub csapata is. A klub részéről Barta Bence fogadta a magyarországi vendégeket.

Túri Ibolya, tanár és táborvezető, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának munkatársa szerint a gyerekek és felnőttek, a konduktív nevelésben részt vevő, illetve volt neveltjeik azok, akik megérkeztek Zentára, és nagy örömmel és kíváncsisággal várják azokat a gyerekeket, akik, mint helyiek bekapcsolódtak ebbe a programba. Elárulta rólunk továbbá, hogy mintegy 10 éve kezdték meg az adaptív evezés programot Magyarországon, és ez azért alapvetően nem központi idegrendszeri sérültekre kifejlesztett sportág, de a konduktív nevelésben tanultaknak mindenképpen egy adaptív alkalmazására nyílik lehetőség.

Rúzsa Mária
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A hetes lottó nyerő szelvényét a kelet-szerbiai Kučevóban fizették be, a szerencsés tulajdonosa 2.250.000 eurót kap. Hattalálatos szelvényből 21 volt, ezek alig több mint 160 ezer dinárt érnek. A 477 öttalálatos szelvényért pedig csak 7 ezer dinárt kapnak a nyertesek.
2020. FEBRUÁR 26.
[ 15:04 ]
A tradicionális húshagyókeddi máglyagyújtással és a telet szimbolizáló koporsó elégetésével rendben véget ért a mohácsi busójárás kedd este - közölte Hegedűs Emese, a rendezvény egyik főszervezője az MTI-vel. Idén is több ezer helybeli és turista gyűlt össze Mohács főterén, hogy a borzas bundába...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 20:31 ]
Plácido Domingo világhírű spanyol operaénekes közleményben kért bocsánatot azoktól a nőktől, akik szexuális zaklatással vádolták meg az elmúlt fél évben - adta hírül a spanyol média kedden. "Az elmúlt hosszú hónapok alatt töprengtem a vádakon, melyeket több kolléganőm felhozott ellenem. Tiszteletben...
2020. FEBRUÁR 25.
[ 13:47 ]
Beolvasás folyamatban