Magazin
Zenta: A holtpontról a csúcsteljesítményig

A holtpontról a csúcsteljesítményig címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást ma este a zentai BeeHome Közösségi Házban Antal Márta sportszakpszichológus a zentai ultRAn SE szervezésében.

Az igen érdekfeszítő előadás során a közönség soraiban ülők megismerkedhettek a holtpont jelenségével, annak kialakulásával, az azzal kapcsolatos sportpszichológiai kutatásokkal, valamint azokkal a módszerekkel is, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyén eredményesen meg tudjon küzdeni ezzel az állapottal, és felül tudjon emelkedni azokon a nehézségeken, amelyeket az emberi szervezetben kivált.

Az előadás második részében a sportszakpszichológus a csúcsteljesítmény témakörét járta körül, bemutatva annak legfontosabb jellemzőit, valamint rámutatva egyebek mellett arra is, hogy mi jellemzi a bajnokokat, mi az a flow, illetve milyen a jó belső beszéd. Ezt követően a sikeres sportoló profilját elemezte, majd különféle sportpszichológiai módszereket is ismertetett a jelenlévőkkel, vázolva nekik a legfontosabb stratégiákat is, amelyek között külön figyelmet szentelt azoknak, amelyek a belső és a külső figyelem köré összpontosulnak, illetve ismertette az asszociatív és disszociatív stratégiák szerepét és hatását is.

Az előadó kiemelte a mentális felkészültség, illetve a pozitív belső gondolatok jelentőségét, példákat hozott fel a nem túlzottan hatékony gondolatokra, amelyek ugyan pozitívaknak tűnhetnek, valójában azonban mégsem tekinthetők azoknak, aminek köszönhetően a jelenlevő fiatalok rájöhettek, hogy az eddigiekben mindezt jól csinálták-e, vagy sem, illetve megtanulhatták, hogy szükség esetén miként változtathatnak az ilyen irányú szokásaikon.

Az ultRAn SE által életre hívott ismeretterjesztő előadássorozat, amelynek keretében az elmúlt hónapok során már több izgalmas témát is feldolgoztak, Zenta község önkormányzata támogatásával valósul meg.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ótott Róbert a tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárhelyettes nyitotta meg csütörtökön Temerinben a 21. Dél-bácskai Tökfesztivált. Mint mondta, örömmel tett eleget a szervező Kertbarátkör felkésésének, akik évről évre csütörtökre, hetipiaci napra teszik a rendezvényt, amivel elérik, hogy egyre...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 17:02 ]
A szeptember 21-iki takarítási világnap alkalmából európai uniós kampány keretében az összes lakott kontinens több mint 80 országában összeszedik a strandokon összegyűlt, tengerbe került hulladékot - közölte az Európai Bizottság csütörtökön. Karmenu Vella, a környezetpolitikáért, a tengerügyekért és a...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 15:53 ]
Egy lőfegyvert és hozzá való éles lőszereket találtak a pénzügyőrök egy német autó ellenőrzésekor Röszkén - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök felfigyeltek egy...
2019. SZEPTEMBER 19.
[ 10:01 ]
Beolvasás folyamatban