Magazin
Zenta: A holtpontról a csúcsteljesítményig

A holtpontról a csúcsteljesítményig címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást ma este a zentai BeeHome Közösségi Házban Antal Márta sportszakpszichológus a zentai ultRAn SE szervezésében.

Az igen érdekfeszítő előadás során a közönség soraiban ülők megismerkedhettek a holtpont jelenségével, annak kialakulásával, az azzal kapcsolatos sportpszichológiai kutatásokkal, valamint azokkal a módszerekkel is, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyén eredményesen meg tudjon küzdeni ezzel az állapottal, és felül tudjon emelkedni azokon a nehézségeken, amelyeket az emberi szervezetben kivált.

Az előadás második részében a sportszakpszichológus a csúcsteljesítmény témakörét járta körül, bemutatva annak legfontosabb jellemzőit, valamint rámutatva egyebek mellett arra is, hogy mi jellemzi a bajnokokat, mi az a flow, illetve milyen a jó belső beszéd. Ezt követően a sikeres sportoló profilját elemezte, majd különféle sportpszichológiai módszereket is ismertetett a jelenlévőkkel, vázolva nekik a legfontosabb stratégiákat is, amelyek között külön figyelmet szentelt azoknak, amelyek a belső és a külső figyelem köré összpontosulnak, illetve ismertette az asszociatív és disszociatív stratégiák szerepét és hatását is.

Az előadó kiemelte a mentális felkészültség, illetve a pozitív belső gondolatok jelentőségét, példákat hozott fel a nem túlzottan hatékony gondolatokra, amelyek ugyan pozitívaknak tűnhetnek, valójában azonban mégsem tekinthetők azoknak, aminek köszönhetően a jelenlevő fiatalok rájöhettek, hogy az eddigiekben mindezt jól csinálták-e, vagy sem, illetve megtanulhatták, hogy szükség esetén miként változtathatnak az ilyen irányú szokásaikon.

Az ultRAn SE által életre hívott ismeretterjesztő előadássorozat, amelynek keretében az elmúlt hónapok során már több izgalmas témát is feldolgoztak, Zenta község önkormányzata támogatásával valósul meg.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ronnie és Donnie Galyon 68 éves volt. Meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei - írja a Dayton Daily News-ra hivatkozva ATV.hu. A hasuknál összenőtt férfiak július 4-én haltak meg egy daytoni hospice-ban, Ohio államban. Halálhírüket testvérük, Jim Galyon közölte a helyi médiával. Az ikrek 1951. október...
2020. JÚLIUS 7.
[ 8:54 ]
Apró, egzotikus békát fedeztek fel egy walesi élelmiszerbolt banánjai között, a rejtőzködő kétéltű több mint 8000 kilométert tett meg Kolumbiából - írta a BBC hírportálja hétfőn. A carmarthenshire-i Llanelli város Asda szupermarketének egy éles szemű dolgozója vette észre a hüvelyknyi állatot június 29-én....
2020. JÚLIUS 6.
[ 11:51 ]
Rózsaszínűvé változott egy gleccser az olasz Alpokban. Kutatók szerint a furcsa jelenséget algásodás okozza, az algák elszaporodása pedig az éghajlat-változás, a globális felmelegedés egyik tünete. A lombardiai Gavia-hágó háromezer méter magas pontján kutatók tanulmányozzák az esetet. "Az alga nem veszélyes,...
2020. JÚLIUS 6.
[ 7:36 ]
Beolvasás folyamatban