Magazin
Zenta: A holtpontról a csúcsteljesítményig

A holtpontról a csúcsteljesítményig címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást ma este a zentai BeeHome Közösségi Házban Antal Márta sportszakpszichológus a zentai ultRAn SE szervezésében.

Az igen érdekfeszítő előadás során a közönség soraiban ülők megismerkedhettek a holtpont jelenségével, annak kialakulásával, az azzal kapcsolatos sportpszichológiai kutatásokkal, valamint azokkal a módszerekkel is, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyén eredményesen meg tudjon küzdeni ezzel az állapottal, és felül tudjon emelkedni azokon a nehézségeken, amelyeket az emberi szervezetben kivált.

Az előadás második részében a sportszakpszichológus a csúcsteljesítmény témakörét járta körül, bemutatva annak legfontosabb jellemzőit, valamint rámutatva egyebek mellett arra is, hogy mi jellemzi a bajnokokat, mi az a flow, illetve milyen a jó belső beszéd. Ezt követően a sikeres sportoló profilját elemezte, majd különféle sportpszichológiai módszereket is ismertetett a jelenlévőkkel, vázolva nekik a legfontosabb stratégiákat is, amelyek között külön figyelmet szentelt azoknak, amelyek a belső és a külső figyelem köré összpontosulnak, illetve ismertette az asszociatív és disszociatív stratégiák szerepét és hatását is.

Az előadó kiemelte a mentális felkészültség, illetve a pozitív belső gondolatok jelentőségét, példákat hozott fel a nem túlzottan hatékony gondolatokra, amelyek ugyan pozitívaknak tűnhetnek, valójában azonban mégsem tekinthetők azoknak, aminek köszönhetően a jelenlevő fiatalok rájöhettek, hogy az eddigiekben mindezt jól csinálták-e, vagy sem, illetve megtanulhatták, hogy szükség esetén miként változtathatnak az ilyen irányú szokásaikon.

Az ultRAn SE által életre hívott ismeretterjesztő előadássorozat, amelynek keretében az elmúlt hónapok során már több izgalmas témát is feldolgoztak, Zenta község önkormányzata támogatásával valósul meg.

H. A.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

4,3-as erősségű földrengés rázta meg vasárnap kilenc óra körül Bosznia-Hercegovinát, a rengéseket Újvidéken is érezni lehetett. Később egy 4,2-es földrengést is észleltek az ország Montenegróval közös határánál. Az első földrengés epicentruma 14 kilométerre északnyugatra volt Tuzlától, jelentette az EMSC...
2019. JÚLIUS 21.
[ 11:25 ]
Sokkal jobban vannak a több mint egy héttel ezelőtt Horvátországban súlyos közlekedési balesetet szenvedett magyar-horvát család tagjai. Közben kiderült, hogy a balesetet okozó Ozren M. valószínűleg nem mobilozott a balest időpontjában, ám ahogy megtörtént az ütközés, felhívta apját. A magyar származású apát...
2019. JÚLIUS 20.
[ 17:32 ]
A Villa Italian Kitchen nevű étteremláncnál úgy döntöttek, hogy mivel a vásárlóik közül sokan a pizzájuk ropogós szélét szeretik a legjobban, kedveznek nekik és megkímélik őket attól, hogy a teljes pizzát meg kelljen venniük, írja az index.hu. Ezt úgy oldották meg, hogy kínálatukba bevezettek egy, csak pizzaszéleket...
2019. JÚLIUS 20.
[ 8:48 ]
Beolvasás folyamatban