Magazin
Zenta: A holtpontról a csúcsteljesítményig
Betűméret:             

A holtpontról a csúcsteljesítményig címmel tartott nagysikerű ismeretterjesztő előadást ma este a zentai BeeHome Közösségi Házban Antal Márta sportszakpszichológus a zentai ultRAn SE szervezésében.

Az igen érdekfeszítő előadás során a közönség soraiban ülők megismerkedhettek a holtpont jelenségével, annak kialakulásával, az azzal kapcsolatos sportpszichológiai kutatásokkal, valamint azokkal a módszerekkel is, amelyek lehetőséget kínálnak arra, hogy az egyén eredményesen meg tudjon küzdeni ezzel az állapottal, és felül tudjon emelkedni azokon a nehézségeken, amelyeket az emberi szervezetben kivált.

Az előadás második részében a sportszakpszichológus a csúcsteljesítmény témakörét járta körül, bemutatva annak legfontosabb jellemzőit, valamint rámutatva egyebek mellett arra is, hogy mi jellemzi a bajnokokat, mi az a flow, illetve milyen a jó belső beszéd. Ezt követően a sikeres sportoló profilját elemezte, majd különféle sportpszichológiai módszereket is ismertetett a jelenlévőkkel, vázolva nekik a legfontosabb stratégiákat is, amelyek között külön figyelmet szentelt azoknak, amelyek a belső és a külső figyelem köré összpontosulnak, illetve ismertette az asszociatív és disszociatív stratégiák szerepét és hatását is.

Az előadó kiemelte a mentális felkészültség, illetve a pozitív belső gondolatok jelentőségét, példákat hozott fel a nem túlzottan hatékony gondolatokra, amelyek ugyan pozitívaknak tűnhetnek, valójában azonban mégsem tekinthetők azoknak, aminek köszönhetően a jelenlevő fiatalok rájöhettek, hogy az eddigiekben mindezt jól csinálták-e, vagy sem, illetve megtanulhatták, hogy szükség esetén miként változtathatnak az ilyen irányú szokásaikon.

Az ultRAn SE által életre hívott ismeretterjesztő előadássorozat, amelynek keretében az elmúlt hónapok során már több izgalmas témát is feldolgoztak, Zenta község önkormányzata támogatásával valósul meg.

H. A.
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban