Magazin
Sportra fel!: Nyári sportiskola Magyarkanizsán

A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek nyári sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek meg a gyerekekkel több mint 10 különböző sportágat.

A héten eddig lehetett teniszezni, küzdősportokat kipróbálni, kosárlabdázni, zsinórlabdázni és az akadálypályával is meg kellett küzdeniük a gyerekeknek, de lesz még íjászat és labdarúgás is.

Vuković Igor, a magyarkanizsai Községi Sportszövetség titkára és az esemény egyik szervezője elmondta, a nyári sportiskolába óvodások és általános iskolás korú gyerekek jelentkeztek, azzal a céllal, hogy egy testmozgásban gazdag, tartalmas időtöltésben vegyenek részt a nyári szünetben is.

- A legfontosabb, hogy ne otthon üljenek a TV, vagy a telefonok mellett, hanem legyen egy kis mozgás a nyári szünetben is. Nem olyan sok az a napi négy óra, amíg velük foglalkozunk, de mégis úgy gondolom, hogy segítünk a szülőkön is azzzal, hogy nem kell a gyerekekre vigyázni, és legalább az egészséges életmódot követik, míg itt vannak – mesélte a szervező.

A szervezésben részt vett a Sport Mindenkiért Egyesület is, amelynek elnöke, Sőreg Anita maga is részt vesz a foglalkozások vezetésében. A helyszínen elmondta, ez remek lehetőség arra is, hogy megismertessék a gyerekekkel a községben működő sportegyesületeket és ezáltal népszerűsítsék azokat.

- Legtöbb gyermek azért tudja, hogy milyen sportklubok vannak itt nálunk, viszont tartózkodóak, amikor arra kerül sor, hogy kipróbáljanak egy-egy sportágat. Itt viszont kötöttség nélkül tudják kipróbálni önmagukat egy-egy sportban, megismerik az edzőket, az edzések folyamatát és a klubok eddig elért eredményeit is – emelte ki Anita.
A két héten át mintegy 200 magyarkanizsai és környékbeli gyerek vesz részt az idei nyári sportiskola programjain.

Az esemény Magyarkanizsa önkormányzatának, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontnak és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézménynek köszönhetően jöhetett létre.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Motorzúgástól hangos Muzslya - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 20:42 ]
Nyoma veszett a kijevi repülőtéren az egyik kiterjedt izraeli kábítószeres hálózat fejének, éppen Izraelnek történő kiadatása előtt - értesült a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken. A repülőtér vámmentes boltjában éjszaka tűnt el Ámosz Dov Silver, a Telegrass nevű, telefonos applikációval...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 13:04 ]
Villamosszékben kivégeztek egy többszörös gyilkost helyi idő szerint csütörtökön este Tennessee állam fővárosában, Nashville-ben. Az 56 éves Stephen West 1986-ban halálra késelt egy 51 esztendős nőt és 15 éves kislányát, akit előtte megerőszakolt. 1999-bem ítélték halálra. West ügyvédei kegyelmi kérvényt...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 5:55 ]
Az egy éve meghalt Aretha Franklin emléke előtt tisztelegve neuroendokrin daganatok gyógyításának kutatására hoztak létre alapítványt Detroitban. A soul királynője 2018 augusztusában 76 évesen halt meg neuroendokrin hasnyálmirigytumorban. A Neuroendokrin Daganatkutató Alapítvány vezetője, Elyse Gellerman az énekesnő...
2019. AUGUSZTUS 15.
[ 19:57 ]
Beolvasás folyamatban