Magazin
Sportra fel!: Nyári sportiskola Magyarkanizsán

A sportról szól minden két hétig Magyarkanizsán, ugyanis második alkalommal szerveztek nyári sportiskolát a gyerekeknek. A két hét alatt három helyszínen folynak a foglalkozások, Magyarkanizsa és Horgos mellett a jövő héttől Kispiacon is várják a sportolni vágyó gyerekeket. Pedagógusok és leendő pedagógusok ismertetnek meg a gyerekekkel több mint 10 különböző sportágat.

A héten eddig lehetett teniszezni, küzdősportokat kipróbálni, kosárlabdázni, zsinórlabdázni és az akadálypályával is meg kellett küzdeniük a gyerekeknek, de lesz még íjászat és labdarúgás is.

Vuković Igor, a magyarkanizsai Községi Sportszövetség titkára és az esemény egyik szervezője elmondta, a nyári sportiskolába óvodások és általános iskolás korú gyerekek jelentkeztek, azzal a céllal, hogy egy testmozgásban gazdag, tartalmas időtöltésben vegyenek részt a nyári szünetben is.

- A legfontosabb, hogy ne otthon üljenek a TV, vagy a telefonok mellett, hanem legyen egy kis mozgás a nyári szünetben is. Nem olyan sok az a napi négy óra, amíg velük foglalkozunk, de mégis úgy gondolom, hogy segítünk a szülőkön is azzzal, hogy nem kell a gyerekekre vigyázni, és legalább az egészséges életmódot követik, míg itt vannak – mesélte a szervező.

A szervezésben részt vett a Sport Mindenkiért Egyesület is, amelynek elnöke, Sőreg Anita maga is részt vesz a foglalkozások vezetésében. A helyszínen elmondta, ez remek lehetőség arra is, hogy megismertessék a gyerekekkel a községben működő sportegyesületeket és ezáltal népszerűsítsék azokat.

- Legtöbb gyermek azért tudja, hogy milyen sportklubok vannak itt nálunk, viszont tartózkodóak, amikor arra kerül sor, hogy kipróbáljanak egy-egy sportágat. Itt viszont kötöttség nélkül tudják kipróbálni önmagukat egy-egy sportban, megismerik az edzőket, az edzések folyamatát és a klubok eddig elért eredményeit is – emelte ki Anita.
A két héten át mintegy 200 magyarkanizsai és környékbeli gyerek vesz részt az idei nyári sportiskola programjain.

Az esemény Magyarkanizsa önkormányzatának, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontnak és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézménynek köszönhetően jöhetett létre.

Bartok Zsófia
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Saját gyártmányú orosz és finn határoszlopokat állított fel Európába tartó illegális migránsok megtévesztésére egy csaló Oroszországban, a finn határ közelében - közölték kedden orosz hírügynökségek a határőrségre hivatkozva. A csaló, aki az egyik - meg nem nevezett - FÁK-ország állampolgára,...
2019. DECEMBER 3.
[ 19:38 ]
Kekszen és pocsolyavízen élte túl egy nő azt a 12 napot, amit az elhagyatott ausztrál pusztaságban kellett töltenie, miután az autó, amellyel két társával útnak indult, egy folyómederben rekedt. Az 52 éves Tamra McBeath-Riley a BBC News hétfői cikke szerint két társával és kutyájával indult útnak november 19-én...
2019. DECEMBER 2.
[ 11:53 ]
A muzslyai plébánia keretében működő Don Bosco Családok Egyesülete szervezésében ma délelőtt adventi koszorúkat készítettek a gyerekek. Mintegy 50 gyerek, és 15 szülő, vagy nagyszülő, vagy egyesületi tag gyűlt össze a hittantermekben, ahol együtt alkottak, készítették a saját kis adventi koszorúikat. Az egyesület...
2019. NOVEMBER 30.
[ 19:18 ]
Beolvasás folyamatban