Magazin
Menekülteknek segített olaszországi nyaralásán Richard Gere

A 69 éves amerikai színész toszkán nyaralását megszakítva utazott a Lampedusa szigetéhez közel, nemzetközi vizeken várakozó Open Arms mentőhajóhoz pénteken, miután megtudta, hogy a hajót több mint egy hete nem engedik kikötni sem Olaszországban, sem pedig Máltán, miközben 121, a Földközi-tengerből kimentett menekült van a fedélzetén, írja a Daily Mail. A menekültek között van egy kilenchónapos ikerpár és további 30 kiskorú, valamint súlyos sérüléseket szenvedett emberek is.

Richard Gere Olaszországba újságíró feleségével és öthónapos kisfiával érkezett nyaralni. A hajón büszkén mutogatta a kisfiáról készült képeket a menekülteknek, akikkel barátságosan el is beszélgetett. Gere azonban nemcsak beszélgetett, hanem élelmiszert és vizet is vitt a hajóra, és adománygyűjtést is indított a menekültek számára.

A színész még egy sajtókonferencián is részt vett az Open Arms stábjával, akik levelet küldtek Spanyolországnak, Franciaországnak és Németországnak, hogy segítséget kérjenek a helyzet megoldásához, azonban 9 nap elteltével már szégyennek tartják, hogy sehonnan sem kaptak pozitív választ. Mint ismert, a máltai és az olasz hatóságok tavaly június óta megtiltották a mentőhajók kikötését, ez alól csak azokban az esetekben van kivétel, ha már korábban létezett megállapodás a menekültek más országokba való áthelyezésére.

Az Open Arms mentőhajót egy spanyol segélyszervezet működteti. Csütörtökön az Európai Parlament vezetője, David Sassoli felszólította az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy segítsen megoldani a helyzetet. Az EB azonban csak közvetítőként működhet közre a tagállamok között, és az elosztási folyamat csak azután kezdődhet meg, miután egy tagállam azt hivatalosan is kéri. Spanyolország miniszterelnök-helyettese azonban már közölte, ők biztosan nem fogják ezt megtenni, írja az El País. (index.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
GT
2019. AUGUSZTUS 14. [ 15:03 ]

Nem ertem a cikkbol, hogy az USA-i szinesz mit segitett a miganstaxin levo embereken avval, hogy meglatogatta oket? Tovabb vitte jachtjaval vagy repuljevel???


merei ema
2019. AUGUSZTUS 13. [ 10:51 ]

nem artana tobb ilyen pelda a tolerancia gyakorlatba vitelere


Óbecsei
2019. AUGUSZTUS 13. [ 8:47 ]

Attól még ha valaki ismert színész, lehet idióta is.


ezee
2019. AUGUSZTUS 13. [ 4:32 ]

utazon az usa mexico hatara ott nezegese a menekulteket es azt is hogyan banak veluk es ja a keritest is


Szeged: ingyenes SuliMoped program - illusztráció
2019. NOVEMBER 18.
[ 20:18 ]
A határőrség tagjai 56,4 kilogramm marihuánát foglaltak le a horgosi határátkelőn, továbbá kábítószer előállításának és forgalomba helyezésének alapos gyanújával két személyt letartóztattak. A rendőrség a Prizren–Hamburg vonalon közlekedő busz átvizsgálásakor a padlóban 52 csomag marihuánát talált, amelyek...
2019. NOVEMBER 17.
[ 11:16 ]
Egy szerb állampolgárságú férfit fogtak el a rendőrök Magyarországon, aki Hollandiából csempészett az országba nagy mennyiségű kábítószert - közölte a rendőrség a police.hu honlapon vasárnap. A 41 éves M. Attila szervezte meg a kábítószer csempészetét Magyarországra és újabb szállítmányért november 7-én...
2019. NOVEMBER 17.
[ 10:21 ]
Négy csoportban 36 illegális bevándorlót tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun, illetve Csongrád megyében szombat éjjel - közölte a két illetékes rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. A kelebiai vasúti határátkelőhelyen egy Szerbiából érkező tehervonat egyik vagonjában 20 embert fogtak el, valamennyien...
2019. NOVEMBER 17.
[ 8:27 ]
Beolvasás folyamatban