Magazin
Menekülteknek segített olaszországi nyaralásán Richard Gere

A 69 éves amerikai színész toszkán nyaralását megszakítva utazott a Lampedusa szigetéhez közel, nemzetközi vizeken várakozó Open Arms mentőhajóhoz pénteken, miután megtudta, hogy a hajót több mint egy hete nem engedik kikötni sem Olaszországban, sem pedig Máltán, miközben 121, a Földközi-tengerből kimentett menekült van a fedélzetén, írja a Daily Mail. A menekültek között van egy kilenchónapos ikerpár és további 30 kiskorú, valamint súlyos sérüléseket szenvedett emberek is.

Richard Gere Olaszországba újságíró feleségével és öthónapos kisfiával érkezett nyaralni. A hajón büszkén mutogatta a kisfiáról készült képeket a menekülteknek, akikkel barátságosan el is beszélgetett. Gere azonban nemcsak beszélgetett, hanem élelmiszert és vizet is vitt a hajóra, és adománygyűjtést is indított a menekültek számára.

A színész még egy sajtókonferencián is részt vett az Open Arms stábjával, akik levelet küldtek Spanyolországnak, Franciaországnak és Németországnak, hogy segítséget kérjenek a helyzet megoldásához, azonban 9 nap elteltével már szégyennek tartják, hogy sehonnan sem kaptak pozitív választ. Mint ismert, a máltai és az olasz hatóságok tavaly június óta megtiltották a mentőhajók kikötését, ez alól csak azokban az esetekben van kivétel, ha már korábban létezett megállapodás a menekültek más országokba való áthelyezésére.

Az Open Arms mentőhajót egy spanyol segélyszervezet működteti. Csütörtökön az Európai Parlament vezetője, David Sassoli felszólította az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert, hogy segítsen megoldani a helyzetet. Az EB azonban csak közvetítőként működhet közre a tagállamok között, és az elosztási folyamat csak azután kezdődhet meg, miután egy tagállam azt hivatalosan is kéri. Spanyolország miniszterelnök-helyettese azonban már közölte, ők biztosan nem fogják ezt megtenni, írja az El País. (index.hu)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
GT
2019. AUGUSZTUS 14. [ 15:03 ]

Nem ertem a cikkbol, hogy az USA-i szinesz mit segitett a miganstaxin levo embereken avval, hogy meglatogatta oket? Tovabb vitte jachtjaval vagy repuljevel???


merei ema
2019. AUGUSZTUS 13. [ 10:51 ]

nem artana tobb ilyen pelda a tolerancia gyakorlatba vitelere


Óbecsei
2019. AUGUSZTUS 13. [ 8:47 ]

Attól még ha valaki ismert színész, lehet idióta is.


ezee
2019. AUGUSZTUS 13. [ 4:32 ]

utazon az usa mexico hatara ott nezegese a menekulteket es azt is hogyan banak veluk es ja a keritest is


Motorzúgástól hangos Muzslya - illusztráció
2019. AUGUSZTUS 17.
[ 20:42 ]
Az uralkodó, II. Erzsébet a brit királyi család legnépszerűbb tagja a YouGov tekintélyes közvélemény-kutató intézet felmérése szerint. A 93 éves királynő tetszési mutatója 72 százalékos. A Daily Mail című brit tömeglapban pénteken ismertetett kutatás eredményei szerint az 1952 óta uralkodó II. Erzsébetet unokája,...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 17:00 ]
Nyoma veszett a kijevi repülőtéren az egyik kiterjedt izraeli kábítószeres hálózat fejének, éppen Izraelnek történő kiadatása előtt - értesült a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet pénteken. A repülőtér vámmentes boltjában éjszaka tűnt el Ámosz Dov Silver, a Telegrass nevű, telefonos applikációval...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 13:04 ]
Villamosszékben kivégeztek egy többszörös gyilkost helyi idő szerint csütörtökön este Tennessee állam fővárosában, Nashville-ben. Az 56 éves Stephen West 1986-ban halálra késelt egy 51 esztendős nőt és 15 éves kislányát, akit előtte megerőszakolt. 1999-bem ítélték halálra. West ügyvédei kegyelmi kérvényt...
2019. AUGUSZTUS 16.
[ 5:55 ]
Beolvasás folyamatban