Magazin
Rekord: Két óra nyolc percet bírt ki a jéggel teli üvegkabinban
Betűméret:             

Egy jéggel töltött üvegkabinban állt több mint két órán át Josef Köberl osztrák extrémsportoló. Ezzel megdöntötte az eddigi rekordot, ugyanis - hiszik vagy sem - volt már más is, aki azzal töltötte az idejét, hogy jéggel teli kabinban áll órákig.

A téli jeges vizekben való úszásáról közismert, állóképességét a végletekig próbálgató Köberl a bécsi főpályaudvar előtt szombaton felállított mintegy két méter magas üvegkabinba fürdőnadrágban állt be, segítői töltötték fel jégkockákkal az átlátszó kabint, a jég a férfi álláig ért, írta az MTI.

Két óra, nyolc perc és 47 másodperc után jött ki a kabinból, amivel új guinness-rekordot állított fel. Az előző hasonló kísérlet 1 óra 53 perc és 10 másodpercig tartott.

"Teljesen jól vagyok, nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fog menni. Most majd felveszek egy zoknit" - mondta nevetve, amint kilépett kabinból.

Testhőmérséklete 34,3 Celsius-fokra hűlt le, majdnem ugyanannyi volt, mint az árnyékban mért 34 Celsius-fokos bécsi hőmérséklet. A téren álló 24 Celsius-fokos mentőautóban alaposan kivizsgálták és felmelegítették a sportolót.

Köberl azt is tervezi, hogy hosszában végigúszik a Dunán és a Níluson. (Index)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A közösségi közlekedésben az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM), valamint a MÁV-VOLÁN-csoport. Március elsejétől teljesen új rendszer váltja fel a napjainkra már talán nehezen áttekinthető, idejétmúlt kedvezményrendszert. Az új tarifarendszer...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 23:00 ]
Szerbiában is nemrég lépett életbe az új jogszabály, miszerint súlyos, megismételt közlekedési szabálysértés esetén a vezetőtől elkobozhatják a járművet. Hát nem ez történt egy 36 éves szerb férfival Ausztriában! Történetesen ott is nemrég vezették be a büntetésnek ezt a fajtáját. A Kronen Zeitung híre alapján...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:17 ]
Ron DeSantis floridai kormányzó hétfőn aláírta azt a törvényt, mely szerint a 14 év alattiak egyáltalán nem használhatják a közösségi médiát, a 14 és 15 éveseknek pedig szülői hozzájáruláshoz kötik a használatát – írja a Reuters tudósítására hivatkozva a porfolio.hu. A törvény értelmében a 14 év alattiak...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban